Nejste přihlášen/a.
Dobry den loni jsem malovala ,pujcenym naradikem,protoze proste nesehnala.chtela bych si poridit svoje,ale vyrabi se to vubec jeste?Mame doma valecky,ale nema tu plecharnu do ktere se da barva a zacvakne valecek a uz se jede.Kdyz jsem se ptala ve specielni prodejne s malirskymi potrebami,koukaly na me mlade damy podivene ,co to vubec chci a nabizely pouze valecky novodobe jiz na tycce.Prosim vas jak se presne nazyva ta vec na valeckovani a da se sehnat?Chtela bych vymalovat bile a na to valecek .jeste take prijmu radu co pridavate do barvy na valeckovani.vzpominam ze snad drive davali klih.Tedy valeckovala jsem i vloni,ale neni to tak vyrazne jak jsem chtela.udelala jsem cely pokoj zlute,ale nad detskou postylkou obrazec bily a zlute vyvaleckovany s detskymi motivy.Nyni bych v klidu ,chtela valeckovat cely pokoj,nechci si proto pujcovat.prece jen mi to potrva dele ,nez zdravemu cloveku.DEkuji za rady
Plechárnu máte zde rennet.cz/...
Válečky pak rennet.cz/...
A tady kana-pe.cz/... pak máte ty samé válečky i s ukázkou malby na stěnu, ať víte do čeho jdete.
Případně tady rennet.cz/... máte levnější alternativu ke klasické plechárně.
doplněno 05.03.12 04:34:Tady eshop-barvy.cz/... jsou ty ukázky malby s většíma obrázkama.
Dobrá zpráva. Jen doplním, že ty "válečky na kreace", uvedené ve spodních odkazech nejsou na malbu, ale na plastickou úpravu podkladu pod malbou.
Magnon koukala jsem ze jsou to ty na plastickou upravu.Tak doufam ze rozmerove bude ta nadobka i na drivejsi?
Ten v tom 1. odkazu je tutově na barvu. Jestli má stejné rozměry jako ty staré je otázka. Snad jo. Na pohled to vypadá jako klasika.
Netuším proč se zobrazí jen seznam, při vkládání odkazu byla stránka i s náhledy.
Ty klasické válečky mají názvy např. KREACE 5 180/8mm
Válečky na plastickou malbu jakou zmiňujete vy jsou ty ostatní např. Váleček GOLDFADEN 250/8mm
doplněno 05.03.12 20:34:Teď jsem si všiml, že ty KREACE jdou použít dvojím způsobem. Buď klasicky s kombajnem/plechárnou na barevný vzor na stěnu nebo se dají použít pro vytvoření plastické/strukturované omítky pokud "válečkuju" vlhkou omítku (fajnovou)
Té plechárně se říkalo kombajn. Sháněl jsem to marně asi před půl rokem. V prodejnách a půjčovnách vůbec netušili, o co jde (v jedné půjčovně mi dokonce nabízeli, že mi objednají jakýsi stroj v ceně cca 20 000 Kč). Nakonec jsem to vzdal. Včera mi ale přítelkyně říkala, že na to narazila někde v Praze na Chodově. Přesně si nepamatuje, ale slíbila, že to zjistí. Pokud jo a bude to ono, dám Vám vědět.
doplněno 05.03.12 08:40: Tak nic, zase jsem druhej. Asi bych měl líp číst příspěvky Nicméně i já děkuji Peprovi za užitečný odkaz
.
V kterékoliv prodejně stavebnin lze koupit jak váleček(a ještě různé velikosti) stejně tak odkapávací mřížku i plochou misku na nanáčení válečku.I když já nejraději používám přímo kyblík od primalexu.(Hranatý nebo eliptický.)Mřížka se zavěsí za okraj a váleček po namočení hned omačknu po straně.Ta tyč je vynikající na natírání stropu.
JABRAKA
Tisk válečkového vzoru na hladkou stěnu snad nikdo nedělá ani ve snu!Já znám totiž důvod,proč tento způsob malby vymysleli.
Odjakživa prostý lid své sedničky jen šlechtil štětkou a vápnem.Ovšem panstvo na zámku používalo textilní tapety a obklady.Koumáci s vynálezem tisku pro domácnosti střední šlechty a městské honorace vymysleli tisk vzorů jako na zámku na papírové pruhy.19 století se stalo přímo explozí výroby i použití těchto dekorů.Chudí lidé však neunesli závist,že ve skrovných příbytcích stále vévodí vápno a později hlinka,koumáci vymysleli gumový válec s plastickou strukturou a ejhle! I skrovná obydlí se skvěla tapetami.Pokud se přece jen někdo chce pyšnit vzory z minulého století,obstarám mu kbvalitní papírové tapety a má to bez malování.
JABRAKA
Nevím, kde ještě dneska sháníte papírové tapety, ale to nemá s otiskem válečku moc společného. Tapety mám na chatě, ale do bytu je nechci ani náhodou. A ani tak zvaný "tapetový váleček".
Doma mám zdi lehce tónované pastelovou barvou a na ní naprosto nenápadný, stříbrný, či zlatý jemný vzorek válečku (hodně zředěná barva). Ten vzorek spíš tušíte, než vidíte. Při kolmém pohledu na zeď si ani neuvědomíte, že tam je. Vzorek ale vystoupí při šikmém odrazu světla (slunečního, či umělého) jen pod určitým úhlem pohledu a jen na omezené ploše stěny, jako lesklý, v jiné části stěny je naopak tmavý. Změníte-li stanoviště, nebo osvětlení, tato místa se rovněž změní. Stěna je v podstatě jednobarevná, ale zároveň není fádní. Cosi její plochu rozbíjí, ale při běžném pobytu v místnosti si ani neuvědomíte, co.
Jabrako váleček je prodyšnější, deset let jsem se tapetama živil domu bych si je nedal ani ve snu. A ten pocit když jedete válečkem po zdi odshora dolů... No a pak je to penízkách...
Uz se zase zacina delat,ale trosku jinak nez 70-80 leta a drive.Ono ty jednolite barvy prestavaji byt zajimave.Zacinaji se stridat i barvy,jedna stena tak,druha sladene,jinak,zalezi hlavne na stylu nabytku.Vsude se taky valecek nehodi.Nebo se tapka houbickou po zdi,treba o neco tmavsim odstinem a vypada to prirozeneji,nez ty plakatove dnesni barvy.dnes je i problem najit takovy prirodni zluty odstin,vsechno maj takove jedovate tony.Jen snad v tech drazsich Dulux se mi nejake libily.Dost jsou take odolne,malovala jsem s tim chodbu,kde je i vlhko a tam je jedine misto,kde jsem nemalob´vala vice let,jinak nejdele za 2 roky,no a barva drzi uplne krasne a zase vic kryje nez bezne malirske.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.