Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň nebo něco jiného?

Od: ludek* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

rád bych oslovil zdejší odborníky s prosbou o pomoc.

Dnes jsem při rozebírání nábytku (masivní buk) narazil u některých kusů na zvláštní "útvary" na povrchu. Jedná se jakousi suchou hnilobu, která začíná jako černá tečka a postupně přechází do velké bílé skvrny. Poslední fáze je vidět na třetím obrázku. Tato změna nastala během jednoho roku. Tipoval bych plíseň, ale nevím, jak by mohla vzniknout v podmínkách bytu, ve kterém jsem bydlel. Byt je naprosto suchý, velmi teplý (pod střechou), často větrám i uklízím.

Zatím jsem zkusil Savo, uvidím, co to udělá.

Děkuji za případné návrhy a doporučená řešení.

Luděk

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

2x

Jú tak to je dobrý, to je jenom tmel, proto je to v místě suků, když byl buk nový tak byl bělejší, tak ten tmel nebyl vidět, buk zčervenal, a tmel zůstal bílý.:-P

ludek*
hodnocení

Děkuji za informaci.

robin1*
hodnocení

0x

:( nevidím obrázky bůůůůů

ludek*
hodnocení

Omlouvám se, nějak mě zlobí přenos dat.

ludek*
04.03.12 17:56
hodnocení

Obrazek 1

Plíseň nebo něco jiného?

ludek*
04.03.12 17:57
hodnocení

Obrázek 3

Plíseň nebo něco jiného? #2

jolana10
hodnocení

0x

Až to budete předělávat , jsou tam kusy kůry a ty by tam neměli být. Musí pryč. Třeba u stavby nebo u podlahy to dokáže nadělat pěknou paseku. Jinak to vypadá jako hodně nekvalitní nábytek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]