Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roztažený plot

Od: markovic odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mam ted po zime problem se vstupni brankou k nam do zahrady. Zima nam roztahla plot a zamek nejde zavrit, tedy je mezi nim a mezi plotem velka mezera. Jak muzu plot, ktery ma zelezne tycky v betonovem zakladu nejak stahnoout k sobe blize, aby mi branka normalne zavrela.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

Zkusil bych fizické násilí přiměřené velikosti ;)

ahasver4*
hodnocení

0x

Existuje nástroj kterému se říká Hupcuk,pomocí něho by se to dalo stáhnout.Zkusím dodat foto...:)

doplněno 04.03.12 16:19:

Zde...

doplněno 04.03.12 16:31:

Určitě se dá někde vypůjčit,kamarádi,půjčovny...nemusí se hned kupovat..:)

Roztažený plot

imrous*
hodnocení

0x

Počkat až zem rozmrzne a dočasně používat zámek třeba na kolo.

mkat*
hodnocení

0x

Hore nad branou upevnit viazaci drot a stiahnut vrchy rur (zarubni) k sebe.Počitam že sa vychilila len vrchna časť.

hodnocení

0x

Pozor, nic nedělejte, mráz ještě neodezněl. Branka se vám postupně vrátí zpátky. Na železné tyčky, položte kousek pletiva, třeba část pletivového plotu, zámkem na kolo, připevněte k železným tyčkám, tím nastavíte plot, že se vrátí zpět do normálu. Pletivo zamknete dalším zámkem, na kolo k brance. Tím si zabezpečíte vchod do domu. Věřte, čekejte, úpravy můžete dělat později.

cyril*
hodnocení

0x

Mráz asi těžko kovový plot "roztáhne"¨, naopak se plot zimou smrští. V žádném případě se zde nepoužívá násilí k navrácení do původního stavu, ale již při výrobě branky mělo být na toto pamatováno a její upevnění pantů k rámu mělo být provedeno tak, aby se dalo podle aktuální situace upravovat zhruba v rozmezí 1- 2 cm. Je-li to konstrukčně možné, proveďte tuto nebo podobnou úpravu co nejdříve a problémy tohoto typu odpadnou. ;)

kuchtik00*

Tady se ale podle mě nejedná o roztažení plotu jako takového, jenom se pohnul sloupek, co na něm branka visí, nebo ten druhej. tohle mi dělalo každou zimu, na jaře se to vždycky srovná. tak sem se pak už naprdnul a sloupky jsem vykopal, byly zabetonovaný jen cca 30cm pod zemí a mráz si s nima hejbal jak chtěl. takže jediný dlouhodobý řešení je na jaře vykopat a prohloubit základ do nezámrzný hloubky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]