Nejste přihlášen/a.
Dobry den mam ve sklade satni skrine a potrebovala bych predelat na pradlo.takze na vzhledu mi tak nesejde,dam uklidovy papir,ale jaky levny material,nemam prehled.Hlavne aby se neprohybal,takze ne nic slabeho.DEkuji za rady
No nevím co přesně myslíte, ale pokud potřebujete police do skříně...na tohle já využívám firmy jako je Baumax, Obi ... Dá se tam koupit laminátová deska o síle 18mm od cca 140kč/m2 a zdarma nařežou i rozměr. Pokud jste schopen to nařezat sám, tak na celé desky dávají 10% slevu. Nevýhoda je ta, že nejmenší rozměr řežou 350*500mm.
Jelikož do těchto obchodů již radši v zájmu zachování duševního zdraví nechodím, stále se nestačím divit. Vcelku by mě zajímalo, jaký je důvod, že nejmenší rozměr co řežou je 350*500 mm. To by mě tedy fakt zajímalo.
Je pravda, že chodit do těchto obchodů je občas o nervy , ale pokud jde o lamino desky jsou bohužel levnější než když si to necháte nařezat u truhláře. A pokud vím tak menší rozměr neřežou z bezpečnostních důvodů. Aspoň tak mi to bylo řečeno.
Údajně z bezpečnostních důvodů, ale přijde mi to jako nesmysl. Když budu chtít celou desku zmenšit o 5 cm, tak to klidě uříznou. Když budu ale chtít ten 5 cm proužek, tak je to nebezpečné? Moc to nechápu.
Záleží na koho narazíte. Povedlo se mi jednoho pracovníka OBI přesvědčit, že mi bez problémů nařezal 10 cm pruhy na úzké police. Akorát hrany jsem si nažehloval sám.
přesně tak.dtd,mdf,lamino,záleží co seženete. V prodejnách jako je třeba dřevotrust,seženete levně dtd a mdf na kterých jim přivážejí plošný materiál.jsou to podkladové tabule.Nebo ve stolárně.
to tady ani snad neni v blizkosti stolarna,ci drevotrust.dopadne to asi tak ze pojeden do OBI nejbliz od nas 50km.chtela jsem mit predstavu za kolik to poridim.Dekuji vsem za pomoc.
Nejlevnější bude dřevotříska, ale bude se to prohýbat. Aby se fachy neprohýbaly tak z masivu. Jistě se dají koupit už hotový spárovky, jen budou dražší a to podstatně než dřevotříska.
Prohybání záleží také poněkud na délce fochu. Spárovka je taková deska slepená z prkýnek. Jinak prohybání ce dá vyřešit, tím že se foch jednou za čas otočí
Nejlevnější bude sběrný kontejner někde na velkém sídlišti. Můj příbuzný se mi nedávno chlubil, jak tam jezdí pro drevotřískový nábytek a celou zimu s ním topí. Určitě by se našlo vhodné i na police no a neberte to, když je zdarma.
Dle mého skromného názoru, nejlevnější dřevotříska s hlazeným a lakovaným povrchem. Říká se tomu asi to lamino. Já jsem sám něco takového řešil a koupil ve městě na Vysočině u specializovaného prodejce a velmi levně. Byla to údajně dokonce deska která byla použita pro přepravu na boku balíku nějakých překlížek. Nevím odkud jste, asi bych na vašem místě poptal u místních prodejců. Ten náš se hodně snaží a nakupuji tam lépe než v nějakých hypermarketech. Ten náš má i zařízení na řezání přesně na míry.
On každý nemá chuť si domů tahat prkýnka ze skládky, která před tím kdosi používal na bůhví co. Na topení to samozřejmě nevadí, i když topit laminovanou dřevotřískou asi není zrovna ekologické.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.