Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Centralni vysavac vs průmyslový

Od: ladabreta odpovědí: 11 změna:

dobry den mame nachystane trubky pro centralni vysavac 4 zasuvky 2 prizemi a 2 podkrovka

Dival jsem se na centralni vysavace ale ceny zacinaji nekde na 14tis. napadlo me co kdby jsem misto centaralniho vysavace pripojil na rozvody vysavac prumyslovy (maji stejny vykon ) mate nekdo zkusenost?jak by se to dalo vyresit po elektrike strance (sepnuti) a co vyfuk? je to mozna blbost ale pri stejnem vykonu cena zacina na 3tis. dekuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

Spínání se dá vyřešit stykačem s 12 V cívkou, Některé prům. vysavače mají i výfuk, kdysi jsem nad tím rovněž uvažoval a nenašel jsem žádné proti:-P

hodnocení

0x

souhlasím s vámi jste li zručný a víte i něco o elektice tak to bez problému zvládnete výfuk bych neřešil teplý vzduch vám bude při vysávání vytápět sklep

moto*

U centrálního vysavače považuji výfuk mimo objekt za výhodu, proč bych si měl ty nejmenší částice, které ani nejdokonalejší filtr nedokáže zachytit, pouštět zpět do baráku? Pro tu trochu teplého vzduchu? Vysavač běží chvíli.

ladabreta
hodnocení

dekuji za odpovedi,nechapu proc jsou centralni vysavace tak drahe?nebude v tom nejaky hacek?Zvladne prumylovy vysavac cca30 metrove potruby? i kdyz ma stejny vykon jak vysavac centrlni?

robin1*

Kdysi jsem to probíral s montérem od Haski, ten také měl za to že by to měl zvládnout:)

jabraka*
hodnocení

0x

K centrálu patří také odlučovač prachu - cyklon s filtry.Také několik superdlouhých hadic,spínací kontakty u hadicových zásuvek .Nový průmyslový vysavač také není z nelacinějších.

Centralni vysavac vs průmyslový

lui*
hodnocení

0x

Já si zase nemyslím, že by to bylo tak jednoduché. Vysavače pro centrální rozvody, oproti normálním průmyslovým vysavačům, musí umět vytvořit při stejném množství vzduchu větší podtlak, a to kvůli délce(ztrátám) v potrubí. On je totiž velký rozdíl mezi 2m hadicí průmyslového vysavače, a cca 5-10m pevného rozvodu a 5-8mi metrové ohebné hadici k tomu.

Chtělo by to asi zkusit, někde si takový vysavač půjčit .

Spouštění se dá zařídit nějakým radiovým dálkovým ovládáním. Na trhu jich je spousta. Co Vám nebude fungovat, bude automatické spuštění při zasunutí koncovky hadice do rozvodu. No a ty lepší centrální vysavače mají i odlučování prachu přímo do odpadu, takže odpadá i práce z čištěním filtrů. Možná také proto ta vyšší cena.

robin1*

Co se týká délky hadic u průmyslového vysavače, tak běžně používám na stavbě 50 lt Bosh a Metabo s tím , že mám pospojovámo tolik hadic kolik potřebuju odhadem budu na dvaceti metrech minimálně.

Automatické spuštění při zasunutí hadice (tu předpokládám originál) bude fungovat úplně stejně jelikož vysavač se spustí přes stykač s 12 V cívkou tam nevidím důvod proč by to nešlo.

Jinak k čištění lepší vysavače mají elektrický oklep filtrů.

Já bych se toho nebál:)

lui*

Robin: Ale to se už hodně blížíš s cenou k těm pro centrální vysávání, hlavně u toho Metaba. Notabene pokud bude mít oklep filtru.

Výkon si netroufnu posoudit.

A automatické spouštění centrálních vysavačů je u některých typů zajištěno podtlakovým spínačem, reagujícím na změnu tlaku, při zasunutí hadice do rozvodu. Tedy žádný vypínač, žádný ovladač. Zastrčíš, a ono se to rozběhne. Abych se přiznal, docela by mě zajímalo, jak je to spolehlivé. Zkušenost s tím nemám.

robin1*

Lui Otázka zněla nahradit průmyslovým vysavačem, každopádně je to pořád levnější. Jinak možná zaostávám, ale já podtlakový systém zapínání CV nikdy neviděl, vždy tam byly dva dráty tažené z trubkou, v zásuvce kontakty, na hadici půlměsíce, zasunu správně funkční vypinač na hadici zasunu blbě běží pořád. toť mne známý stav techniky:-P, Každopádně já se doma k rozvodům nedostal, ale manželka nic jiného než metabo z dlooooooohou hadicí které mi zabavila nehce a to se nám doma krčí z dob mého nerozumného mládí Rainbow (jeden z prvních za sedm pětek*zed**zed**zed*)

fiik*
hodnocení

0x

Já teda nevím ale centrální vysavač bych za nic jiného nevyměňoval, protože vysavač musí zvládnout tlak na trubky což je nějaký ten metr a ještě tu hadici tak těch 8-10 metů což je celkem dost a navíc CV vyfukuje aji ten nejemnější prach mimo obytný prostor. Já jsem za celý systém centrálního vysavače dal asi nějakých 35 tis. s montáží což se mě zdá celkem rozumná cena. Já osobně bych koupil normální centrální vysavač

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]