Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Canaba - Vaše zkušenosti

Od: kucka2* odpovědí: 53 změna:

Ahoj, máte někdo zkušenosti se stavební firmou Canaba, která dělá montované domky?

Chystáme se s ní stavět, tak byhc ráda vědela na co si dát pozor a celkově Vaše názory.

Díky

53 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

Osobní zkušenost nemám, ale co říkají kolegové tak se nijak neliší od jiných firem. To že jsou na stavebním trhu dost dlouho, mi říká, že kdyby s nima bylo něco špatně, tak už by tu asi nebyli. Samozřejmě na místě je velká opatrnost, jako s každou firmou, ale nemyslím si že by CANABA byli nějak špatní.

saturnin*

Jsem stavební technik a osobně pokládám Canabu za nejhorší varintu či typ stavění RD.Problémem jsou spoje a hlavně spoj u podlah.Viděl jsem dost plísně u podlah a v rozích,trhlinky.Osobně doporučuji systém Velox či Durisol.

letlook*

Ty budeš spíš prodejce Veloxu ne? Nebo tě z canaby vyhodili? Velox a Durisol mají obrovské problémy se zabudovanou vlhkostí, vždyť je to litejbeton do šalungu z heraklitu. Proboha, to je dobrý tak na bunkry. To musej lidi léta zběsile topit a větrat aby to vysušili. Mít místo zdi navíc uvnitř nahozenou heraklitovou desku na kterou nic nepověsíš a která praská, to chce odvahu.

Pokud jde o beton a to se asi shodneme, že je to nejlepší stavení materiál, volil bych montovanou stavbu z předvyrobených dílců, mimo Canaby snad ještě Dennert, ale to jsou němci nebo Tusco, ale ti nemaj vlastní fabriku a postavili jen pár domků.

pavel76*

Mé zkušenosti jsou arogance a nechuť řešení problémů = řeší si to po svém a chovají se jako kdybych s nimi stavěl v jejich developerské lokalitě a ne na svém vlastním pozemku. Doporučuji cokoli, ale ne firmu Canaba = obzvláště jejich pultový vykíř, pod kterým se vždy zkřiví střecha, protože mají chybu v projektu a nechtějí to přiznat = kotvení krokví pod vykířem na jeden bod. Současně jejich styl jednání: to není reklamace, jedná se pouze o nedodělek, nebo Vaši reklamaci zamítáme, protože ji nerozumíme, to taky stojí za to. Doporučuji pokud už Vám tato firma bude kříží život právníka:) Stavební firma možná dobrá, tak pro primáře z Bohnic.

Canaba - Vaše zkušenosti
ceo

Jenom blázen si může myslet, že se stavba obejde bez problémů. Je to produkt jako každý jiný a všechno má své chybičky. Pochybuju že mají krokev uříznutou a přichycenou pouze na pozednici. To nejde. Podle fotky jsou okna výš než pozednice. Vypadá to, že tam bude ještě jeden trám pod okny o který se to opře. Takhle se to běžně dělá. To jsou podle mě dva body. Nebo se pletu?...Jo a "vykíř" se píše vikýř.

pavel76*

No všem se tedy omlouvám za mou hrubku, každopádně co se týče této konstrukční vady, ale už i celé této společnosti jsem už na tolik vytočený, že ledasco překouknu. Třeba někdo bude mít více štěstí. Ale když to sečtu, tak vada se projevila již v září 2008, dneska máme květen 2009 a Canaba staví domy za cca 6měsíců? ...(Desku začali 30/6/08 = to jen pro info) Střecha je furt křivá a řešení z Canaby žádné, ani měsíc po oznámení o tom, že se vada znovu projevila. A už vůbec neřeším, že jsou více než měsíc po termínu předání, který je ve smlouvě. To jsem si v prosinci říkal, že když dají jimi navrženou pásovinu, jako vzpěru protaženou vnitřně až dolů pod pozednici do panelu, aby to upevnili bude klid = omyl:( Stačilo jednou poslat řemeslníka do vikýře a je tu repete. A to měl jen vyměnit tašky špinavé od fasádní barvy = nakonec je zkoušeli omýt a natřít černou barvou, aby to nebylo vidět a vyměněné nejsou do teď... no "no comment". A k tomu druhému bodu krokve, je tam sice něco jako fošna cca 5cm tlustá ani ne metr dlouhá zadlabaná do vzpěr, ale ta už při osazení do konstrukce měla praskliny od hřebíků a vyschlá taky asi moc zrovna nebyla. Navíc více než 70% stavařů, které jsem oslovil mi sdělilo: tu metrovou fošínku pod oknem, nelze brát jako druhý bod, vzhledem k tomu, že páka celé konstrukce není ošetřena žádným jiným způsobem a bude se to tedy prověšovat a křivit. Což se letošním sněhem a pak i tím řemeslníkem, který to opět prohnul svou vahou potvrzuje.

rbk

Spodní stavby RD Canaba

kucka2*
hodnocení

Díky všem za názory!

hb*
hodnocení

0x

Dobrý den, se stavební společností Canaba nemám skušenosti, ale s jinou stavebí společností ano

Pokud Vám můžu poradit dejte si pozor na to co podepisujete a raději se vždy poraďte se svým právníkem . Hlavně o tom co vše je ve stavbě zahrnuto a na co jako investor máte právo .

především si prosadit penále za případná nedodržení termínu - nejlépe jednotlivých etap... vím o čem mluvím neb jsme právě dostavěli... byl to horor! ;)

danyjela
hodnocení

0x

S Canabou máme od června uzavřenou smlouvu, bude nám stavět dům (zatím to brzdí úředníci... :(). Moje mamka byla 25 let stavařka a na vzorový dům do Brna jsme se jeli podívat s ing. arch., jejím spolužákem. Krom toho, že pan arch. upřednostňuje dřevostavby, neměl nejmenší námitky proti tomuto konstrukčnímu systému. Navíc Canaba nám umožnila vstup na staveniště jednoho domu poblíž naší parcely, kam jsme vzali právě moji mámu stavařku (bude nám dělat stavební dozor) a byla VELMI spokojená. To nás zbavilo veškerých pochybností... zatím nevíme, jak bude vypadat stavění samotné (termíny apod.), ale to, co máme s Canabou za zkušenosti dosud, je fakt vesměs pozitivní. Uvádím e-mail, aby nebylo pochyb, že nejsme žádní dealeři jejich produktů :)). Jo a ještě - je to jedna z mála společností, která je akciová (a ne s. r. o., které se báječně tunelují...), tudíž se obchoduje na burze, čímž je pro mne fakt důvěryhodná. Dále je na trhu 16 let.. kdyby byla tak neschopná, jak se o ní na někt. diskusích píše, už by tu nebyli... což samozřejmě neznamená, že se nemůžete setkat s debilem, ale to můžete u jakékoli firmy... a za velmi dobrou věc považuju, že mají vzorové domy - my např. původně uvažovali o Praktiku, ale pak jsme se rozhodli pro upravený Ideal (budeme mít zádveří atd.), a ještěže jsme jeli do Brna se podívat, jak vypadá, protože představit si to v Praktiku opravdu nejde dostatečně reálně. Takže se děsím představy, že jsou lidi, kteří nejsou architekti ani stavaři a stačí jim, že dům, za který dají x milionů (např. pro nás je to jistě první a poslední dům, který budeme stavět - a platit...), vidí jenom na papíře... takže uvidíme, co budeme říkat za půl roku, ale zatím dost velká spokojenost.

janus*

při vší úctě není moc rozdíl mezi s.r.o. a akciovkou. Rohodně to neznamená že se obchoduje na burze. Na burze se totiž obchodují akcie pouze několika desítek akciových společností. Navíc a.s. umožňuje jiné fígle s akciemi ale to už je na delší debatu. Každopádně vám držím palce, ať máte kliku na solidní stavební společnost. Jako právník řeším celou řadu hororových případů se stavebními společnostmi a developery.

dangerosejim

No tak nějaký ing.Arch který sedí na prdeli v kanceláři a maluje si na počítači či prkně ví kolikrát méně než lecjaký zedník. Tím jsem nechtěl říct že to je zrovna ten váš ale nic nedokazuje na tom že o tom něco věděl. To asi na úvod. Za druhé o technologii firmy CANABA ví málokterý odborník co se jak provádí proto při výstavbě zjistí chyby pozdě. A za třetí podívejte se kdo Vám ten dům bude stavět bude to CANABA pozemní stavby s r.o. která je 100% pod Canabou a.s. takže stejně budete stavět se spol s r.o. Hodně štěstí s touto společností.

jurak2

Právě stavím s CANABOU. Jsem v betonové branži a betonu věřím, ale to co předvádí stavitel je "obdivuhodné". Na stavbu se dostanete jen v jeho přítomnosti. Prý vnitřní předpis. Sama Canaba při stavbě hrubé stavby překračuje BOZ , kdy pracovníci chodí bez přileb pod zavěšeným břemenem atd. Vy však nemůžete do stavby , protože mají vnitřní předpis. Dojednat jsi společný termín je skoro horor. On prostě přijede, kdy on chce a nezajímá ho, kdy můžete Vy nebo najít kompromis. Protože už má s Vámi smlouvu? Když se již podaří se potkat, tak dotaz , kde máte stavební deník snad ani nevyslovujte. Takže se staví a Vy nemůžete ohlídat provádění stavebních prací. Takže výsledek je ten , že stále věřím materiálu a koncepci , ale to není vše, protože za tím stojí člověk. Držím Vám palce , aby jste získali rozumného stavitele. J

dangerosejim

Budete se divit ale stavitelem to nebude je to opravdu nařízení CANABY a jestliže to stavitel poruši je sankcionován, není chyba na straně stavitele. Canaba je v mnoha věcech nekompromisní a to je si myslím chyba, ale vedení to evidentně nevadí protože rodinný dům stavíte přece jen jednou tak je jim jedno jestli jste nebo nejste spokojeni. Všechny Vás berou jen jako smlouvy a jestli chcete něco navíc napálí Vám takovou cenu že si to rozmyslíte a nebo zaplatíte. Canaba prostě není seriozní společnost. Je to jen způsob jak ždímat z lidí peníze. Ještě jsem se chtěl zeptat jakého že máte stavitele?

jurak2

p. Gregor.

danyjela

Tak to je teda pěkná blbost... my se s dovolením zástupce Canaby dostali na stavbu cizího domu (na vlastní riziko) a mohli jsme si prohlédnout vše! V dubnu začínáme s naším domem.

jurak2

Měli jste štěstí. Je to o lidech. A´t se Vám v novém líbí. J

dangerosejim

Blbost to není jen počkejte až začnete stavět. Když ptáčka lapají hezky mu zpívají. Interně je zákaz dávat investorům klíče nebo je pouštět samotné do stavby. Věřte nebo ne jsem bývalý zaměstnanec.

jura2k

Vážený pane , mám hrubou stavbu vč střechy , oken a sádrokartonových podhledů ( vč. izolace ). Vím o čem hovořím. Nechci Vám brát iluze o současném stavu ve spolčnosti CANABA a.s.. J

dangerosejim

iluze mi brát nebudete byl jsem tam natolik dlouho abych věděl. I přesto hodně štěstí a držte se není to jednoduchý.

veverka*

Dobrý den,

napište mi prosím Vás na co si mám dát od Canaby pozor ohledně stavby. Zajímají mě byty.

Děkuji.

pavel76*

S "firmou" CANABA spíš Can a Ban = Pat a Mat, jak jí přejmenovali asi už všichni moji sousedi= stavím na své parcele(zaplať pán bůh, že ne v Nupakách) od 30.6.08= základová deska dodnes nemám klíče, stavbyvedoucí se se mnou sejde na stavbě pouze úterý, nebo čtvrtek = PO, ST, PA tam asi straší:) A večery, ty mohu kolem domu chodit jen jako idiot bez klíčů a koukat se na miliony v betonu a zničené vnitřní parapety, z toho jak tam praží slunce a Canaba dům prostě nevětrá a jejich zas... příplatky například za dlažbu větší než 30x30cm, tak ty jsou hodně slušně za hranicí mravnosti!

ceo

Proč úterý a čtvrtek? Že by měl ty další na starosti i jiné stavby než jenom tu Vaši? Hm to je opravdu divné. To já se každý den věnuju tomu samému zákazníkovi a jiní jsou mi ukradení. *modla* Divím se, že se Vám nevěnuje třeba večer nebo o víkendu ve své volném čase, aby jste si nemusel brát volno z práce. To je opravdu divné. Nevím, ale když já potřebuji něco koupit nebo vyřídit po úřadech, tak musím přijít v jejich pracovní dobu. Ale je možné, že Vám křivdím a vy pracujete od rána do večera, víkendy i svátky.

Jinak doporučuju mrknout na ceníky obkladačských firem. Připlácí se nejen za velký, ale i za malý formát dlažeb a obkladů, listely bombáta, dekory atd. To samé platím i svým zaměstnancům. Samozřejmě namítnete, že Váš obkladač si řekne jen cenu za 1 m2 a listely, dekory atd.neřeší, ale ten už to má dobře spočítané a rozpuštěné do ceny. Když už něco kritiuju tak bych měl vědět o čem mluvím. Protože když nevím, tak raději mlčím.

kejki

Takže je to pravda, tři dny v týdnu se to řídí samo, nebo se nestaví. :D

Ty obklady, záleží jak velký je příplatek, to tu nikdo neřekl, ale je fakt, že se s 50x50 dělá hůř než 30x30.

ceo

Proč by se ostatní tři dny nic nedělalo, jenom tam zřejmě není stavbyvedoucí a věnuje se jiné práci a jiným stavbám. Já mám třeba kontrolní den pouze jednou v týdnu. Na stavby sice jezdím i mimo kontrolní dny, jen tam prostě není stavební dozor, majitelé nebo úředníci ze stavebního úřadu. Prostě není čas je každý den vodit ručičku za a trávit s nimi zbytečné tři hodiny. Když tam nejsem tak mají všichni rozdělenou práci a dělá se i bez mé přítomnosti. Jestli se Pavel76 diví, že tam bez stavbyvedoucího nesmí ať se zeptá jak to chodí jinde. Dělám rekonstrukci hotýlku za cca 35 mil. a i majitel chápe, že tam prostě beze mě nemá co dělat. Taky nechce aby se mu hosti restaurace toulali po kuchyni s tím, že si to přece zaplatili a proto na to mají právo. Beze mne a bez ohlášení prostě na stavbu nikdo nemůže. Co je na tom divného. Když se jim něco stane, budu zodpovědný já, nikdo jiný.

pavel12345*

Tak Canaba se prý obchoduje na burze. Nevíte náhodou ještě přesně na které? Takto jsem se už dlouho nezasmál. Je z toho jasně vidět, jakou má Canaba cílovou skupinu zákazníků... IQ vypnuté automatické pračky... Koupit si ready made a.s. (ready made=předzaložená společnost (pro méně chápající)) můžu kdejaký zedník. Tuším že se prodávají za nějakých cca 80 tis. kč. Tak hodně štěstí při stavbě.

kucka2*
hodnocení

0x

Ahoj všichni, uplynuli víc jak 4 měsíce od mého dotazu a mohu Vám pouze referovat o společnosti CANABA s kterou momentálně nakonec stavíme.

Neochota stavbyvedoucího nějak pomoci, všechny informace od něj jsou nepřesné.S manželem pořádně ničemu nerozumíme a opravdu nevíme jestli to co říká je pravda nebo jen nám chce nabídnout to nejdražší a nebo to co dokonce někde má svoje známé, který mu pak dají nějakou provizi za to že to dohodil...

To co v některých příspěvkách jste psali, že CANABA je zatvrzelá a nechce nijak se dohodnout a více vjít vstříc je opravdu pravda.

Sedí tam někde nějaký tupý hlavouni, které jen hlavně lakájí ať to člověk podepíše.

Dnes již víme, že to nebyla dobrá volba...

Každopádně někdo tady napíše, že je to o lidech, ale společnost CANABA by si něměla dovolit mít lidi, kteří by byli tupouni neochotní, koho to zajímá. Já si je platím a dost velké peníze a očekávám nějakou službu a fakt je mi jedno jestli pán je přirozeně nepříjemný a neochotný člověk. V tom případě ať se jdou bodnout.

Výhodu ale jednu to má, vzorové domy. Aspoň to nás dělá šťastnými, že víme jaké to nakonec bude a už se tam těšíme, ale za jakou cenu...děs...mějte se...

Poprosila bych pana, který dříve dělal, jesti je možné se s nim nějak spojit a i za nějaký poplatek si zaplatit konzultaci na co si od nich fakt dát pozor a upozornil nás na všechno.

Můžete mne dyžtak kontaktovat..na email...

Děkuji

dangerosejim

Samozřejmě to není problém kontaktujte mne na výše uvedeném e-mailu rád Vám pomohu.

dangerosejim

email je VanhaP@seznam.cz

canaba

O uživateli dangerosejim Vám řeknu toto. Po panu Vaňhovi jsem dodělával RD a kolegové také. Řeknu Vám, že o nespokojenosti investorů opravdu něco ví. Z jeho přístupu a neschopnosti byli opravdu nešťastní a dalo to hodně práce jeho chyby napravit. Z Canaby odešel protože na to nestačil. Sice odešel sám, ale pokud by to neudělal byl by vyhozen pro neschopnost.

pavel76*

Ahoj,

nevím, kdo je Váš stavbyvedoucí, ale postup Ing. Práška, pana Dryáka a spol...v této firmě mne přesvědčil, že jsem udělal dobře, že jsem jim nezadal i garáž a dům z původní varianty na klíč jsem ponechal pouze na dokončení:)

perun

Dobrý den,

koukám, že Canaba asi nebude to nejlepší u nás na trhu. Máte někdo nějaké dobré alternativy? Děkuji.

hostpost

Poohlídněte se po malých a středních firmách ve vašem okolí. Obejděte si jejich stavby, zákazníky.

Budete překvapeni kolik malých (do10zaměstnanců) a nebo stavařů(švarc systém) kvalitních a ochotných lidi najdete.

pavel76*

Přesně tak, jsou to trochu starosti poladit, zjistit a oběhat, ale styl jednání je zcela odlišný, nehledě na to...že třeba příplatek za dlažbu na koso nebude 200CZK + dph, ale jen 30CZK za metr včetně. Navíc budou rádi za kšeft a svou práci odvedou daleko poctivěji! Pro ty co nevěří názorům z této diskuze. ta střecha sice byla po opravě cca rovná, ale po té co pracovníci firmy CANABA dělali fasádu ve vykíři, opět se prohla(mám změnový výkres i s kulatým razítkem), inu ti projektanti už nejsou asi co bývali...alespoň v Děčíně asi...Navíc když někdo dělá fasádu nezakryje tašky a zašpiní je barvou a po té místo toho, aby je bez řečí vyměnil, je natře barvou, tak to už je opravdový hnus...I po výzvě jsou tašky s mapami po černé barvě - a to je prý už měnili... No CANABA never more! Ve finále dům na dokončení za 3,2mil + základová deska a je mi zle z toho, jak mi to místo, které jsem si vybral pro bydlení tahle firma zhnusila.

ceo

No třeba budeš mít štěstí. Já už zažil takových soukromníčků celkem dost a ne vždycky to je výhra. Je sice pravda, že ze začátku jsou vděční za práci, ale jak už jí mají tak si zase až tak neváží. Kolikrát práci nedodělají a co si na nich pak vezmeš. Každé řešení má své pro a proti a zastávat se jen malých soukromníků není zrovna to pravé.

pavel76*

No podtrženo sečteno... i kdybych každého řemeslníka najal 2x: to jest, jeden by nic neudělal a druhý by po něm práci dodělal, tak jsem stále na té samé částce, jako s touto nejmenovanou společností. Nehledě na to, že mne za drobné změny, když se na nich dohodeme předem neosolí tolik jako Canaba!:) Už jsem dávno vyléčen z toho, že stavba na klíč = žádné starosti:)

imunosupresivum*
hodnocení

0x

Dobrý den, jmenuji se Marek a se svou snoubenkou se chystáme na stavbu RD. Bohužel moc toho o stavbě RD nevím a tak bych byl moc rád, pokud by mi mohl někdo poradit, kterou firmu si vybat. Není to tak dlouho, co jsme se byli podívat ve vzorovém domě firmy Canaba. Ujal se nás velmi ochotný pán a se slovy že není nic problém, ukázal nám celý domek. Trochu na mne udělal špatný dojem v závěru, když jsem chtěl vědět na kolik peněz by nám domek vyšel. Při porovnání katalogů od Canaby jsem zjistil, že se dotyčný prodejce zapomněl zmínit ohledně základové desky, kterou bychom si museli zaplatit zvlášť. Když zvážím v úvahu, že nám bylo zamlčeno cca 300 000, nedělá to zrovna dobré jméno firmy Canaba. Tohle byla naše první schůzka v Canabě.

Dovolím si tady na foru zanechat svoji E-mail. adresu: Imunosupresivum@seznam.cz , a byl bych velmi vděčný, pokud by nám někdo mohl poskytnout informace jak se staví s firmou Canaba a nebo poud by nám někdo doporučil jinou firmu, s kterou má zkušenosti.

Předem všem děkuji za odpovědi a přeji všem co staví hodně štěstí. Marek

jurak2

Dobrý den Marku,

než začnete uvažovat o cenách , prosím , vraťte se k "milému" pánovi a nechte jsi přesně vysvětlit, jaké dispoziční řešení je v ceně a zda je cena vč.DPH. Nevím ve kterém vzorovém domě jste byli , ale většina domů je nadstandart , který se tvrdě platí. Např. Ideal - vykíř je v řádu necelých 70.000,- Kč bez DPH atd.. Další specialitou jsou náklady spojené s náročností atd. například v základu ceny domu jsou v obývacím pokoji koberce (?!? ) v ceně ... . Zkuste najít hezké obklady a dlažby v ceně , které jsou v základu ceny nabízené Canabou - příplatky . Ve vybavenosti koupelen budete tlačení do SIKA. Hezké , ale drahé. V případě smlouvy tvrdě požadujte přesné výrobky např. elektrický kotel o výkonu 15 kW je velice široké označení atd. Hlavně POZOR každá změna v rámci výstavby znamená i prodloužení předávacího termínu. Přesněji, ani v případě žádných zněm není firma CANABA schopna předat dům v 4 měsících od podepsání smlouvy. Vždy se najde nějaký důvod zabalený ve Vámi odsouhlasené a požadované změny , kterým se protáhne předací termín. Takže jestli se i po návštěvě "milého " pána vrhnete do stavění s Canabou oslovte mne pomocí emailu ( luzec@seznam.cz ) a raději se sejdeme osobně nad Vaším stavebním řešením. Máme snad už "jen" čtyři týdny před předáním stavby a tak mám zkušeností dost a dost vč fotodokumentace výstavby. držím Vám palce ať jsi vyberete správně . J P.S.: I po tom všem věřím konstrukčnímu řešení, je to v lidech a v precizní smlouvě.

danyjela
hodnocení

0x

Dobrý den, s Canabou jsme před rokem uzavřeli smlouvu o dům Ideal, jsme velmi spokojení - bohužel 3/4 roku trvalo vyřízení ohlášky (už naštěstí máme), Canaba nám zařizuje i ostatní věci - vytyčkování, sejmutí ornice atd. Jsme ve spojení s panem Wojnarem z ostravské pobočky, vždy perfektní jednání na rovinu, naprosto žádný (žádný!) komunikační problém. K příplatkům - vy ale před podpisem smlouvy víte přesně, co kolik bude stát, už i při obdržení ceníku máte uvedeno, že se základovka platí zvlášť! V tom nevidím nic divného. Je to proto, že řada lidí dá přednost svépomoci a desku si udělají sami nebo od známých. My si necháváme od Canaby kvůli záruce dělat i desku. Nechávali jsme si dodělat spoustu věcí navíc - troje francouzské dveře z obýváku na terasu namísto dvou oken, komín a přípravu na krb, dva vikýře v podkroví, zádveří atd. a stálo nás to jen 170 000 Kč navíc, protože 100 000 Kč z ceny jsme dostali od Canaby jako slevu - dárek za podpis smlouvy. To bylo před rokem, nevím, jaké mají podmínky teď, vím jen, že cena Idealu se posunula o 50 tisíc nahoru. Přesto bychom znovu volili ji. Navíc jsme se dostali na stavbu "dvojčete" našeho domu poblíž Ostravy (stavíme na Karvinsku) a pořádně si ji i s naším přizvaným technikem prohlídli, byl velmi spokojený. Máme dobrého známeho architekta, se kterým jsem se bavila o našem výběru, říkal obecně, že nechat si udělat montovaný dům je nejjednoduší řešení pro všechny, kdo chtějí mít dům na klíč - žádné subdodavatelské firmy, které si člověk (musí) hlídat sám... jasněže se tady zvedne vlna protestů, ale mám pocit, že tady na tomto fóru konkrétně platí, že sem přispívají věční nadávači a nespokojenci - výjimkou je poslední příspěvek od velmi rozumného přispěvatele, který odpovídal na váš dotaz. Jinak brněnský dům máme taky prolezený, pozor ale, změnily se některé parametry, tenhle brněnský je zastaralý, teď jsou třeba větší okna. Jo, ještě z malé místnůstky v patře jsme si nechali udělat šatnu s regulérním oknem, protože jsou bez sklepa vždy problémy s úložnými prostory. A na chodbu jsme nechali dát taky ještě jedno střešní okno. Celkově nás dům vč. základovky, DPH a všeho okolo vyjde na 3 miliony bez pár korun. Držím palce, ať si vyberete dobře! :) My jsme zatím moc spokojeni a vzhledem k tomu, jak probíhá vše s Canabou od smluv až po komunikaci, nepředpokládáme výraznější obtíže a moc se těšíme, až se na jaře nastěhujeme... Pilařovi

ceo

Kolik Canaba postaví ročně domů a kolik už jich postavila? 100, 200 nebo 300 ročně. Kolik má nespokojených zákazníků? A kolik spokojených? Problém je v tom, že těch pár nespokojených je vidět víc než všichni spokojení. Ale tak je to u všech stavebních a v podstatě i jiných firem. I Mercedes nebo BMW se může pokazit.

sarkav
hodnocení

0x

Dobrý den, máme zájem o výstavbu domu od CANABY ( dům Ideal). A chci se zeptat zdali máte někdo od nich postavený dům na v Jihočeském kraji a znát Váš názor na spolupráci s touto firmou či případné stížnosti na realizaci stavby, abychom se případně mohli těchto problému vyvarovat. Máte někdo osobní zkušenost s bydlením v domě od CANABY (min. 1 rok)? a zdali by byl ochoten se osobně setkat, podělitse o zkušenosti a případně prohlídku domu. Již je to druhá firma, kterou volíme ke stavbě (1. byli Ekonomické stavby a.s. Zruč- Senec - s nimiž jsme se snažili realizovat naši stavbu 3 roky a dosud nemáme zrealizovaný ani projekt). Děkuji za Vaše odpovědi. Moje tel. číslo pro případný kontakt: 773 279 466.

val*

Preji pekny den.

Mám postavený dům od Canaby - Classic s malými upravami. Celá stavba od základní desky po nastehování trvala necelých 5 mesíců 5/07-10/07. Jsme celá rodina velmi spokojení - s celým domem po témer 2 letech bydlení není problém (což ale nevylučuje nějaký problém v budoucnu). Souhlasím s některýma připomínkama z předchozích přízpěvků. Opravdu velmi záleží na stavby vedoucím - my jsme měli po dohodě a doporučení pana Brauera - na první pohled morouz, ale co se týká odvedené práce pak vše na 100% - má velký respekt u samotných dělníků. Na stavbu jsem mohl v podstatě kdykoliv a měl jsem k dispozici i vlastní klíče. I nastěhovat jsme se mohli o něco dříve - čímž nám Canaba vyšla vstříc. Samozřejmě i my jsme řešili nějaké problémy např. zpoždění dodávky vnitřních dveří Sapeli, ale to byl asi v podstatě jediný problém. Měli jsme i po dohodě jakýsi "druhý" stabební dozor, který mi vykonával můj kamarád ze stavařské branže a mohl připomínkovat i věci, kterým jsem jako laik absolutně nerozuměl. Každopádně je ještě spoustu věcí, které lze (především dispozičně) i u našeho domu vychytat - jsou to ale uz takové třešničky..Naše volba - jít do stavby s Canabou byla správná a sám jsem ji i několikrát doporučil (vždy právě s naším stavbyvedoucím) ..prosím nic od Canaby za toto dopouručení nemám a ani nejsem jejich zaměstancem. Pro představu přikládám obr. našeho domu.

Canaba - Vaše zkušenosti #2

danyjela
hodnocení

0x

Smlouvu jsme podepsali v červnu 2008, pak se bohužel protáhla ohláška (neochotní sousedi atd...), takže ohlášku jsme měli v ruce 9. 6. letošního roku (2009). 1. 7. se začlo se základovou deskou, ta je už 14 dní hotová a včera začli montovat dům - úterý až pátek. V pátek montážní četa odjíždí a bude namontovaná hrubá stavba. Jsme NAPROSTO, NADMÍRU, ÚŽASNĚ spokojení - chlapi kolem jsou neuvěřitelně pilní a ochotní (a schopní), fakt nemáme zatím ani nejmenší problém. Jen pozor na to, kvůli čemu část lidí může remcat a Canabu zpochybňovat - oni Vám postaví dům (nám i základovou desku), ale práce na pozemku včetně přichystání příjezdu pro montážní jeřáb si musíte zajistit sami! Pokud máte pozemek v kopci, bude to problém a bude vás to stát víc peněz (stání musí být rovné, ale jeřáb je velký, "dosáhne" daleko) - my sice máme naprostou rovinu, ale vzhledem k těm zatraceným přívalovým dešťům nás skoro 100 tisíc (!) stálo navezení a půjčení panelů pro techniku a celkové odvodnění (drenáž) pozemku. Jestli chcete vědět víc, napište na mejl danielasawyer@gmail.com. Ještě jednou potvrzuji: stavíme první (a doufáme poslední :)) dům, zvolili jsme Canabu a zatím nemáme nejmenší problém. Držíme palce, ať se rozhodnete tak, abyste byli spokojeni! Pilařovi

Canaba - Vaše zkušenosti #3

rider*
hodnocení

0x

Zdravím, moje zkušenosti s f. Canaba jsou naprosto tragické. I přesto, že se pohybuji v stavební "branži" a vím, že nejd nic bez problémů, zde jich bylo nepočítaně. Jenom ty zálkadní. Prasklá základová deska (protože ji dělalí na třkrát). Nepospojované krokve střechy, křivé zdi panelů, příšermě naštukovaný strop, poklop vodoměrné šachty o 30 cm nižší s rovinou kanálu a okolního terénu, nesmyslně trčící kabely z obložené zdi (kde ani nikdo nevěděl na co jsou), špatně vyměřený pozemek (-12m2),4x předělévaná koupelna, chybějící el. zásuvky, v garáži místo hlazeného betonu zfušovaná stěrka (nakřivo), přečuhující a nakřivo vnitřní parapety, venkovní jsem si po roční urgenci dodělal sám.

Nejhorší na celé věci je ale lhostejný, nebo žádný přístup k reklamacím a nedodělkům.

Mě se aspoň podařilo vydupat si slevu!

Buhužel nesmíte se dostat do problému tím, že si ve smlouvě JASNĚ nestanovíte sankce za závady, nedodělky a termíny.! A platit až je vše splněno.

Canaba sází na to, že chcete bydlet (když už platíte jinde nájem nebo hypotéku).

Canaba - Vaše zkušenosti #4
micii

Takže o slevu ti šlo *smich* došly penízky co *fn* mě se stalo něco podobného a taky jsem vytřískal slevu sice to byla jiná firma ale u všech to fuguje asi stejně.

anticanabian
hodnocení

0x

Dobrý den, zkušenosti s Canabou bohužel máme. A to jen ty nejhorší, rozhodně nedororučuji. Problémy s firmou jsou již od samého počátku, platí na ně heslo, když ptáčka chytají, hezky mu zpívají, ale následně není nic bez problémů!Postavený dům můžeme kompletně přestavět! Hrůza, negativní reklama je pro tuto firmu odpovídající. Dostanou zaplaceno, vše je špatně postavené, ale točí na Vašich penězích a poté Vás mají v hrsti., Hnus Velebnosti*bum*

danyjela

Už jsem sem psala - kritika, co tu čtu, není konkrétní, zato my máme konkrétní zkušenosti - dům před dokončením, zbývají podlahy a obklady. Vše Canaba. Za celou dobu půlroční stavby jsme se ani jednou nesetkali s žádným problémem, naopak problém jsme občas spískali my, resp. firmy, které jsme najímali na věci kolem domu .To je taky jediné doporučení, pokud zvolíte Canabu - velmi pečlivě si K NÍ zvolte JEDINOU firmu, která vám zajistí vše okolo - od drenáže pozemku přes jímku a její osazení až po připojení sítí... my naráželi a narážíme na samé vypočítavé hajzlíky. Canaba pracuje rychle, jednotlivé "party" naprosto čistě, otrávení nejsou ani sousedi - ani nadměrným hlukem, ani bincem, vše v naprostém pořádku. Přikládám fotku stavu našeho domu. CANABU BUDEME VŠUDE DOPORUČOVAT, neměli jsme jediný problém! Pilařovi

Canaba - Vaše zkušenosti #5
kaki

Zkušenosti: Mokrá skvrna na zdi způsobená netěsností trubek topení.Rekalamace trvala 2 roky.Nejdříve výmluvy vysoká dlažba okolo domu,skvrnu způsobuje vnitřní vlhkost, pokles tlaku topení je normální.Po oznámení že to předám soudnímu znalci teprve přišla oprava. Důvodné podezření na poškození izolace vyřešily tak že podezřelé místo které bylo odkryté při opravě trubek rychle zabetonovali. Reklamace chybějícího těsnění pod panelem vyjádření: je tam na nic proto se reklamace neuznává.Dopuručuji si udělat v záruční době infrafoto domu.Výsledek: například dveře nesplňují hodnoty uvedené v technické správě, tuto reklamaci uplně ignorují.Vnitřní dveře neodpovídají minimálním teplotám z projektu.Vybíral jsem to jako nadstandart z jejich katalogu.Odpovědˇ:Reklamace se neuznává vybral jste si je sám.Dotazy na rozpory mezi skutečnými parametry a jimi uváděnými, výmluvy nebo ignorování.Jejich specialita: reklamaci odmítnou ústně i s důvody,písemnou odpověd odmítnout s tím že to bylo vysvětleno ústně.

Pokud máte štěstí a náhodou postaví dům v dobré kvalitě pak jste spokojení, pokud máte smůlu a musíte reklamovat zásadní věci, tak se připravte na nedodržování termínu daných ze zákona,ignoraci výmluvy atd.

Soused byl postupem a rychlostí stavby nadšen, uvažoval také o Canabě, ale po tom co viděl odpovědi Canaby a způsob vyřizování reklamcí začal stavět se systémem Velox a zatím je spokojen

Canaba - Vaše zkušenosti #6

karelzajic

Zkušenosti s reklamacemi podobné: po písemném nahlášení reklamací reagoval stavbyvedoucí z Canaby ústně jen na některé body s tím, že ostatní musí řešit reklamační oddělení. To dělá již 2 měsíce mrtvého brouka.

Pokud se však přece jen pro Canabu rozhodnete, nabízím Vám úsporu 25.000,-Kč při výstavbě RD. Canaba mi dala šek na 50.000,-Kč který je splatný, pokud doporučím někoho, kdo podepíše s Canabou smlouvu. Pokud máte zájem, ozvěte se. Jsem z Brna. datacom.zajic@seznam.cz

samuel*
hodnocení

0x

Dobrý den, jestli jste si jisti a chcete stavět Váš nový rodinný domek se společností Canaba, tak Vám můžu poradit jen to, ať apalujete na vedení aby jste jako stavbyvedoucího dostaly pana Brauera! A věřím tomu, že se vyvarujete tomu, abyste do těchto rubrik psali vaše špatné zkušenosti! Nepreferuji tuto firmu, ale tohoto stavbyvedoucího doporučuji. Já osobně jsem v této společnosti před několika lety pracoval pár let a Vím že pan Brauer je sice "morous" jak tady bylo řečeno, ale své práci rozumí a slušně ji dotahuje do konce...ostatní jsou lemplové *nevi*

Tak můžu jen popřát jen hodně štěstí. Samuel

zajic*
hodnocení

0x

Dobry den,
kdybych jeste stavel dalsi dum, Canabu bych urcite vynechal. Problem s reklamacemi - Canaba dela mrtveho brouka. Pomer cena / vlastnosti jeu Canaby z meho pohledu velmi nevyhodny. Za stejnou cenu postavil soused dum podobne velikosti z dutych cihel Porotherm) se zateplenim. Pravda, delal to o rok dele nez Canaba. Za rok ale protopi o 1/3 mene nez ja.

Pokud se prece jen pro Canabu rozhodnete, dejte mi vedet pred objednanim predprojektu vedet. Pokud pak podepisete smlouvo o vystavbu, dam Vam 25tis ( tedy pokud mi Canaba da slibenych 50tis za aktivni doporuceni).
S pozdravem datacom.zajic@seznam.cz

arakain77*
hodnocení

0x

Nechcete raději zkusit firmu VS DOMY?Já dám za ně ruku do ohně.Jsou to prostě profíci od projektantů až po finální úpravy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]