Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dle inzerátu se jedná o byt v OV, ale díval jsem se do katastru on-line, kde je uvedeno, že vlastnické právo (vlastně celého paneláku) má hlavní město Praha. Znamená to, že se jedná o družstevní byt nebo státní byt? Děkuji.
Dobrý večer, jestliže je v katastru uvedena jako vlastník Praha, pak je tedy skutečně Praha vlastníkem. Kdyby několik bytů z daného domu Praha odprodala, byli by tam jmenovitě vypsaný všichni majitelé a bylo by tam procentem uvedeno, jakou část z domu vlastní. Muselo by se jednat o "čerstvý" odprodej, ale i to by tam bylo zaznamenáno, že se s domem něco děje. /omezení vlastnického práva/. Jednalo by se o nový vklad do katastru a to je tam vždy poznamenáno. Eva
Alespoň v našem městě byly byty v osobním vlastnictví dokonce několik let. Ale teprve po vyjasnění dalších vlastnických vztahů k pozemkům pod bytovým domem a v nejbližším okolí (např. chodníky a parčík) se měly převádět vlastníkům i části pozemků. Původně to byly domy bytového družstva JZD v likvidaci. Momentálně nemám již informaci, jaký je současný stav. Ale vím, že byty se běžně prodávaly i bez pozemků.
doplněno 04.03.12 11:05: Tak jsem vyhledala v katastru domy, o kterých jsem psala. U jednoho jsou pozemky pod domem dosud ve vlastnictví města a u ostatních jsou již rozdělené na vlastníky bytových jednotek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.