Nejste přihlášen/a.
Potreboval bych poradit, co koupit a jak nasledne napojit sprchu.
Viz obr. nize. Ve zdi jsou zaslepky.
Diky
doplněno 03.03.12 17:25:Doplňuji obrázky
doplněno 03.03.12 17:25:Doplňuji obrázky
doplněno 03.03.12 17:27:Snad teď funkční.
Nechtel sem se tady do toho primotavat, ale uz mi to nedalo,za celou moji praxi jsem vyzkousel vsechny ty novinky, ktery se pouzivaj na pakovani a muzu s cistym svedomim napsat, ze nejlepsi doted je stary poctivy konopi, namotat na zavit, nafermezovat a mam jistotu, ze mi to nepotece ani hned a ani treba za 20 let ve zdi, prezije to i tu trubku, ovsem ne bez ty fermeze, to konopi netesni tim, ze nabobtna, jak tadz jeden nesmyslne psal, ale tim, ze nafest vyplni mezeru mezi zavitama a jelikoz trubkove zavity jsou kuzelove, tak se to v podstate dotlaci uplne nadoraz na sebe. Bez fermeze to konopi ale do sebe natahne vodu a casem vyhnije, proto ta fermez, to samo o sobe odpovida na ten nazor, ze staci na to plivnout a nebo treba indulonu, nestaci.
U tech ostatnich pakovacich nahrazek neni jistota, nebo neni spoj pevny a pri zavirani treba kuloveho kohoutu se na teflonove pasce cely kohout pootoci a pak se to musi pretesnovat.
Proste konopi a fermez, nic jineho uz nepouzivam, ja se nepotrebuju k lidem vracet kvuli opravam po sobe.
Ještě jsem znovu doplnil obrázky.
Nějak nefunguje integrovaný panel editace v poradte.cz
Pokud text prekopiruje to adresniho radku, tak jsou puvodni linky funkcni.
Zdravím. Tak mně to podle obrázků připadá , že se vám nejedná o sprchu , ale o sprchový box. Pokud je tomu tak , tak zastavíte vodu , vytočíte plastové zátky a změříte kolik cm je to od závitu k obkladu. Podle toho koupíte půlcoulové prodloužení . Potom rohový ventil 2x nejlépe s filtrem . Ale podle fotky nepoznám , jestli se jedná o pancéřku , která má půlcoul a nebo třiosminu. To poznáte , (nevím jak dalece tomu rozumíte) jestli se vám do té koncovky povede našroubovat plastová zátka . Pokud ano , tak koupíte roháčky půl x půl . Pokud né , tak roháčky půl x tříosmina. Pokud ta voda nebude připravena na sprchový box , tak vodař je vemeno. Propojení je pro mne práce tak na 10 minut. Pokud neumíte pakovat , tak se svěřte odborníkovi. Může vám pak kolem prodloužení zatékat . Kutilům zdar.
instalaterblog.txt.cz/... tady pár obrázků a slovíček...
nebo i tady tzb-info.cz/...
něco o technologii třeba tady baumax.cz/...
obrázek třeba t3.gstatic.com/...
detail třeba tady google.com/...
doplněno 04.03.12 10:16:ten poslední odkaz na detail není korektní, dám přímo foto...
Zdraví . Hejkale , jak jsem viděl to foto , tak bych řekl ,, tak takhle přátelé NE " Ten závit není zdrsněn , tak že by se ti při natáčení do závitu konopí smeklo. A za druhé konopí se musí pěkně učesat .( jak to říci . Spíš aby to byl pásek jak provázek) Po natočení na něj plivnout a uhladit.
blahopřeji instalatere, máš dobré oči, když dokážeš posoudit stav závitů na fotografii...
mnoho konopí už bylo na takové závity správně natočeno, bez problému zašroubováno ... a myslím si, že nejen mnou... i já při konopí používám list pilky na železo a párkrát škrábnu přes závity, opravdu do lépe drží... plivat neplivu, na to jsme používali fermež, později i jakoukoliv mastnotu, olej, vazelinu a pod... dnes máme teflon, ten se dá zatáhnout, našroubovat pomalu i rukou...
můj příspěvek byl určený jako informace pro naprostého laika,který nepoznal výraz pakování, aby měl jakous takous představu... jsem rád, že jsi mu podrobně technologii vysvětlil... teď už na tom bude lépe...
Hejkale , já to beru . Tvůj příspěvek i odkazy byl dobrej. Jedna fotka dá víc , než půl hodiny vysvětlování. Jen se mi ten závit zdál docela lesklý . Já to škrabání trošku přeháním. Ono se to vyplatí.A konopí je motáno od středu. Můj názor ( tak že to ber tak , že se můžu mílit ) je ten , že vazelína a ropné produkty na konopí není moc dobrá. Jinak co se týče pakování mám někdy problémy s etážkama. Pokud to dělám šňůrou , tak mám problémy dotáhnout baterku , že se mi protáčí i etážka. Nedávno jsem měl problém. Kamarád natáčel vsuvky do umělohmotné úpravny vody. Moc to napakoval konopím a závit mu prasknul . Snažil jsem se mu to dát nějak do pucu a nedařilo se mi. Nemáš na to nějaký trik . Zkoušel jsem lepidlo atd. Nedařilo se. Nemůžu si dovolit mu to udělat nějak natvrdo , musí to být rozebíratelný spoj. Úpravnu má až ze států a stála hafo peněz.
Klasické pakování se provádí pomocí technického konopí (zakoupíš v bau bau) dříve se ještě mazalo fermeží.
Dnes to řeší kutilové většinou pomocí voskovaného provázku (Loctait), když jej jdu kupovat a nemohu si vzpomenout na název, pak řeknu že chci konopí pro blbce a oni všude vědí
Tak si probereme pakování .Co to je . Namotání těsnící nitě , nebo konopí kolem závitu . Závit který budeš pakovat si poškrab pilkou na kov. Aby byl drsný. Je to velice důležité , aby se ti konopí nebo těsnící vlákno zaseklo a drželo na závitu. Pokud jsi pravák , tak si dej závit do levé ruky a pravou motej. ( nesměj se! je to proto , aby jsi až budeš natáčet prodloužení do závitu vlákno dotahoval a né povoloval . Bylo by to jak hladit ježka proti srsti) Nejlépe pro tebe bude těsnící nit , jak už tady někdo psal Loctait . Prodává se i v malém balení . Je poměrně drahé. Postupuješ směrem od kraje závitu . Na takovém třetím zavitě už můžeš nit křížit a vršit. A tam už těžko radit kolik tam toho dát. Málo je špatně a hodně je špatně .Já si nejdřív natočím závit nasucho , abych věděl jaká je tam vůle. Pokaždé je to jinak. Pro tebe na půlcoulce si typuji tak 10 závitů. Pokud budeš někdy pakovat plastový závit , tak začni až u třetího závitu , aby se ti dobře natáčel a nešel přes závit. U tebe bude asi vhodné tam nedávat na roháček ozdobné krytky . Stejně to bude schované a takhle budeš mít aspoň přehled jestli to neteče. Abych nezapomněl , prvně si dej box na místo a zjisti si kolik tam máš místa na roháčky . Někdy , když po někom kompletuji , tak tam musím dát kolínka abych se vešel a box byl naražen na zdi. Poškrábej závit . Nezapomeň! Když budeš kupovat prodloužení , tak se podívej dovnitř , jaký budeš potřebovat imbusklíč. Já na to používám speciální stupňový klíč , ale ten se ti nevyplatí . Je to moc drahý.
já myslel, že už se tzv. česání nepoužívá. osobně používám jako zkušenější amatér teflonovou pastu. drahá,ale super práce. zdrsnění závitu, natočení česání v množství akorát ve správném směru, pak navlhčit, je správná připomínka.
Tak jsem to dotah celkem dost a kolem zavitu mi vylezaji bublinky vody. Neni to moc, ale tak to samozrejme nechci nechat kdyz voda prosakuje.
Pouzil jsem instalaterskou pasku 12mm x 0,1mm
Nekolikrat jsem to namotal do zavitu stocene do "provazku"
Snazil jsem se co nejpecliveji, ale halt jsem to delal poprve a neco je spatne :/
Pro jkr-ta páska,je proto páska,aby se namotala NAPLOCHO tak 3vrstvy žádné smotávání-to cos dělal je opradu blbě.
Robine,umím namotat cokoli,i sisalový špagát ,když došlo konopí,jen je potřeba to umět.S páskou je fajnová práce,jen se při utahování nesmí couvnout,ani se to nemusí tak rvát jako konopí.Je fakt že nejlepší je pasta.
Souhlasím, u mne je ten problém, že mi motání nejde, takže teorii motání konopí znám, jako napakuju to ale koukat se na to nedá, a pásku tak přes léto k bazénu.
Prostě není nad provázek pro blbce
Vidíš to je tím , že si nedáš říct, mi ti radili konopí, a já provázek pro blbce (tím blbcem myslím sebe bo konopí jsem se nikdy pořádně nenaučil). Vyhoď pásku a zítra kup konopí pro blbce, no ten provázek zrovna mně vypadlo z hlavy jak se jmenuje, ale máš to nahoře napsaný
Jenom pro jistotu , na těch převlečnejch matkách, na hadičkách se nepakuje tam se dává těsnění, ale to víš, viď?
V instalaterstvi mi rekli at si vezmu pasku, ze konopi maji jen vetsi baleni. Tak jsem dal na jejich radu.
Zitra jdu pro konopi. Co zbude bude do zasoby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.