Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena bojleru - jaká je běžná cena?

Od: jar* odpovědí: 17 změna:

Dobry den chtěl bych se zeptat na prumernou cenu vymeny boileru.

V rodinnem dome jsem mel stary boiler cca 20 let a nechal jsem ho vymenit za novy OKC 200l a vyuctovani probehlo ve vysi 30 tisic coz mi prijde ponekud premrstene,tak me zajima ma li nekdo nejake zkusenosti a zdali je tato cena cca bezna...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dexters
hodnocení

0x

WOW!

To je byznys, dávám výpověd v práci a jdu dělat instalatéra, to je zlatý důl.:)

regan

ted jsem vymenu bojleru drazice delal cena je porad skoro ta a sama a byly i problemy s nastavajicim potrubim vracecek i privodem ale pan se vesel do 6000 tisic i s dovozem likvidaci a praci a materialem nejdrasi na tom jsou spetne ventily co musi byt podle predpisu 6,5 barove a 2,5 barove a to se zavesoval na originaly haky nic na tom neni snad je drahy jen material nic vic kdyz to vezmu tak kolem 4 hodin se to da udelat a cena s bojlerem je kolem 16000 tisic pokud je nekdo pod cenou tak je to jeho vec ale je na zamysleni potom pri ruzne reklamaci zda ho vubec dohledam ci revizi nic neni ze se zapoji a funguje proto bych zadal skusene a odborne lidi muj nazor rad poradim 607147167 jsem stavar a vidim denne za co lidi plati a kolikrat mi to ani mozek nebere

hujer123*
hodnocení

0x

Cena bojleru je kolem 10 tisíc, Tak snad ve vyúčtování je rozepsáno, za co je ten zbytek.

My tady přece nevíme, co všechno vám dělali. Pokud je to čistá montáž, je to docela dost.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. OKCE 200l dělám za 1200,- Kč + doprava . U OKC což je váš případ je to poněkud komplikovanější. Nevím odkud a jak napojovali topný systém. Počítám 2x šroubení = + - 200kč 2x přechod = +- 120 Kč ,. 1 m trubky asi 120 kč to znásobte dvěma (výtlak a zpátečka) + práce .Ještě bych tam vsadil automat odvzdušňovák asi 250 i s téčkem. Uzavírací ventil 2x asi 400 i s přechodama . Já beru u těchto jednoduchých věcí 200 kč na hodinu. Pokud beru v úvahu , že to byla výměna kus za kus a toto už tam bylo nachystaný , tak si říkám , jaký ja jsem vůl , že si za to neumím říct korunu. Asi se mám ještě hodně co učit. Vaše hloupost , že si neumíte říci o nezávaznou cenovou nabídku.

lucyk*

Dobrý den,

a vy byste mi za uvedené ceny bojler vyměnil?

To určitě nejen "instalater", ale každý slušný instalatér:)

hodnocení

0x
Ne..nejen ze to neni bezna cena, ale je to primo zlodejina.
Cenu jste mel ale chtit vedet predem..a ne az po dodani a montazi.
kutiltim*

tak tak...a ten bojler dodala firma?jestli ano tak s jejich minimalně 40% rabatem...jejich nákup bojleru tak max! 6tisic + ventily a mosazne fitynky..no kdybych to přehnal tak je matroš vyšel na 8 tisic..no a 22tisic za práci?hmm dobré:)to by se mi taky líbila taková to fuštička:) ono v dnešní době je dobré oslovit nějakou firmu at se přijde podívat co vlastně chcete s tím at vam na email pošlou cenovou nabídku za material a praci.Tu si pak rozešlete mezi další firmy co najdete na netu a už jen čekáte kolik kdo dokáže srazit na ceně při honbou za kšeftem..

des*

Bojler kombinovaný svislý 200L - OKC 200 - universal - DRAŽICE

Skladem v externím skladu

OKC200 (OKC 200) - svislá (zavěšený na zdi)
Kombinované akumulační ohřívače (bojler)určené pro zavěšení na zeď o objemech 80-200 litrů. Rozteče kotevních šroubů výrobce zachovává po celou dobu historie výroby pro snadnou výměnu vysloužilých ohřívačů.
Je možno také dokoupit závěs na rozteč kotevních šroubů 350 mm.
Naše cena:9 035,00 Kč
Běžná cena:12 046,00 Kč
Ušetříte:3 011,00 Kč (25 %)
Uvedená cena s DPH

Celková cena:9 035,00 Kč
Když přidáte ca 5000za montáž,je to za polovinu.

figurek*
hodnocení

0x

nedávno jsme měnili Gorenje 120 litrů za Dražice. Cena za práci i s nějakými dodatečnými kousky materiálu byla asi 1600,-. Ale to je samozřejmě sousedská cena v šedé ekonomice, kdy při výměně nebyl žádný větší problém.

jar*
hodnocení

Dnes jsem si pocházel seznam polozek na fakture a nejvyssi polozka cca 16000 cini prace a likvidace, ja fakt ze tim ztravili cely den ale i tak je to dost,-) ma chyba byla,ze jsem si nenechal udelat odhad,bohuzel...

pecenkav*

Jelikoz pracuju sam, tak bych se teoreticky vesel do 15000,- a tolik je to proto, protoze sem nebyl na miste a musim pocitat s tou horsi variantou, coz jsou ruzny neocekavany problemy a komplikace.

Ve vice lidech si asi cenu nasobi poctem pracovniku.

des*

Vážený,demontáž starého bojleru i s vypouštěním a odnosem z bytu je opět max za 3tisíce.To že to dělali celý den nesvědčí o tom že jsou šikovní ,ale přesný opak.Tentýž bojler,demontáž i montáž, jsme dělali ve dvou 4-5hodin! Já být vámi tak na ně vlítnu a chci slevu! To snad není možné,to se takhle necháte ojebat pokaždé?To mi teda hlava nebere.

hodnocení

0x

to snad není pravda když vezmu 15 tis tak je to až až a starej odvezli ještě do zběru a namastili si dále,tohle bych jim nedal a vyhnal je at přijdou s lidovou cenou a ne zlodějnou

jokr
hodnocení

0x

Určité období jsme se ocitli v městečku Jemnice. Bydleli jsme tam ca 5 let (žít se tu nedá) a čerstvě po zakoupení tohoto bytu jsme si objednali výměnu el. bojleru, těsnění oke, vše u místních "firem". Je to dalších 5 let, co jsme byl prodali... zakázky jsme nezrušili a tak vlastně "stále čekáme", až se místní firmy ozvou, že jdou vyměnit bojler a dát do oken těsnění... (telefonní čísla jsme nezměnili), takže hodně trpělivosti s neviditelnou rukou trhu...

michal*
hodnocení

0x

Můj bojler stál 7500kč Ariston(dig.displey).Pokud chcete zachovat záruku musí Vám bojler nainstalovat odborný řemeslník jinak vám zanikne.

karel805
hodnocení

0x

Za výměnu dvou wafek za topidla mora a výměnu plyn. ohřevu vody za bojler 50l jsem platil 3493 korun vč DPH. Polovina částky byl materiál a polovina práce. Řemeslník to udělal solo s taxou 250 bez dph na hodinu. U bojleru 200L odhaduji že by přišli dva a účtovali 200-220korun bez DPH na hodinu. Cena materiálu na můj bojler byla zhruba 800-1000 bez DPH. V případě komplexnější služby včetně veškerých vychytávek může být materiál 2-3x dražší. TZN. 3000 materiál a 1500 práce bez DPH. U objektů určených k bydlení je DPH na tyto věci 15 procent. Tzn. váš bojler by měl být namontován za 5500 max. Demont starého spotřebiče může být hodina práce navíc. TZN, max 2x250 bez DPH.

Cena vámi popsaného úkonu u mého řemeslníka by tedy byla max 6200korun + doprava a k tomu ten spotřebič.

Pro zasmání, to co mi udělal můj instalatér za 3,5 tis nacenil pan Korotvička z Rosic u Brna na 23 tisíc. Můj instalatér to udělal druhý den a pan Korotvička mě chtěl nechat ještě měsíc v zimě a se studenou vodou,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]