Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak podle vás správně osadit závěsné wc na stěnu, když pominu kotevní šrouby - myslím tím pouze čím zajistit styk wc - obklad.Tedy jestli použít jak někteří výrobci keramiky uvádějí "bílý cement" nebo tu "pěnovou podložku" či silikon? K čemu se pikláníte vy a proč, děkuji
Jenom tak pro zajimavost, jak vypada silikon po nejakem case pri pouziti penove podlozky, ktera je mimochodem snad i predepsana vetsinou vyrobcu a dneska se bez ni ani nesmi v novostavbach wc zavesit kvuli hluku.
Dost casto to jezdim po ruznych "odbornych" firmach opravovat a to me odnaucilo tam ten silikon davat, pokud se ta podlozka po radnem dotazeni odrizne co nejvic pod keramikou, vypada to nejlip.
Pecenkav: ano, toto je zářný příklad výsledku, když se po určité době (nejlépe další den) mísa nedotáhne a hned po montáži se ořezává a silikonuje!
Pokud to Vaše "nejlíp" ještě slušně zasilikonujete, vypadá to ještě "líp" a také se to lépe udržuje v čistotě.
Jak uz jsem psal, zadny silikon, je to prasarna a ja si potrebuju zakazniky udrzet, a zvlast ty, kterym se to zasilikonovani nelibilo a u kterych jsem to po nekom jinem musel predelavat. Silikonem vetsinou nesikovny instalateri maskuji odflaknutou praci.
Prostě jsou dva názorové proudy, jeden se obejde bez silikonu u hajzliku a k němu se hrdě hlásím
A druhý (neberte si to osobně) tam kde rozum nestačí silikon se natlačí
Neberu si to osobně, ale pokud spáru neucpeme silikonem, může se tam držet vlhkost a s ní spojené problémy. Dobře pamatuji zákazníka, který nechtěl zasilikonovat spáru za umyvadlem. A asi po měsíci volal, abych mu spáru přesilikonoval, že je mezera začernalá...
Každopádně toleruji jiné názory, pokud zákazník silikon nechce, nijak mu ho vnucovat nebudu!
Jó vlastně máte pravdu, taky mám jednoho takovýho zákazníka co něco obdobnýho řešil, a nakonec stačila rada, když se nemůžete trefit tak si sedejte a od tý doby má spáru čistou
To bylo dobry robine, ja celou dobu premyslim jak slusne napsat, ze se za misu nechcije, na to je ta dira v ni.
Jestli má aspoň trošku inteligentní manželku, která se při vylévání kýble po vytírání trefí do toho velkého otvoru, tak Vaše rada pravděpodobně pomohla. Ne všude to ale takhle funguje...
Aha, my děláme většinou pro běžné zákazníky, kteří doma v bytě nemívají úklidovou komoru se spciální výlevkou a uklízečkou, možná je ten silikon jen pro sociálně slabší... howgh...
Samozřejmě jak tady píšou protihlukovou izolaci. Stojí asi 65 kč. Hned neořezávat. Asi za 4 hodiny , až si pěna trošku sedne tak opět přetáhnout šrouby. Po několika spláchnutí , až si budete jisti , že spoje odpadu a vody těsní ( na 99% jsem stím neměl problémy) tak teprve potom oříznout a zasilikonovat.
Chtěl jsem popsat svůj ověřený postup, ale "instalater" mne trošku předběhl!
...instalovat podložku, druhý den dotáhnout a oříznout planžeťákem a zasilikonovat sanitárem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.