Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závěsné wc - styk WC vs keramický obklad

Od: david1* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

jak podle vás správně osadit závěsné wc na stěnu, když pominu kotevní šrouby - myslím tím pouze čím zajistit styk wc - obklad.Tedy jestli použít jak někteří výrobci keramiky uvádějí "bílý cement" nebo tu "pěnovou podložku" či silikon? K čemu se pikláníte vy a proč, děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dejte tam odhlučňovací podložku...a máte to vyřešené.

Neřekl bych že tohle je věc na týdenní přemýšlení...

robin1*

Hlasuji také pro podložku, řádně dotáhnout a ostrým nástrojem oříznout *hej*

machp*
hodnocení

2x

dejte hlukovou izolaci oříznout zalamovacím nožem a pak můžete přesilikonovat

robin1*

Nemám rád silokn *cert*

pecenkav*
hodnocení

1x

Jenom tak pro zajimavost, jak vypada silikon po nejakem case pri pouziti penove podlozky, ktera je mimochodem snad i predepsana vetsinou vyrobcu a dneska se bez ni ani nesmi v novostavbach wc zavesit kvuli hluku.

Dost casto to jezdim po ruznych "odbornych" firmach opravovat a to me odnaucilo tam ten silikon davat, pokud se ta podlozka po radnem dotazeni odrizne co nejvic pod keramikou, vypada to nejlip.

Závěsné wc - styk WC vs keramický obklad
robin1*

Já to říkám pořád že nemám rád silikon *cert*

hop®

Pecenkav: ano, toto je zářný příklad výsledku, když se po určité době (nejlépe další den) mísa nedotáhne a hned po montáži se ořezává a silikonuje!

Pokud to Vaše "nejlíp" ještě slušně zasilikonujete, vypadá to ještě "líp" a také se to lépe udržuje v čistotě.

pecenkav*

Jak uz jsem psal, zadny silikon, je to prasarna a ja si potrebuju zakazniky udrzet, a zvlast ty, kterym se to zasilikonovani nelibilo a u kterych jsem to po nekom jinem musel predelavat. Silikonem vetsinou nesikovny instalateri maskuji odflaknutou praci.

robin1*

Prostě jsou dva názorové proudy, jeden se obejde bez silikonu u hajzliku a k němu se hrdě hlásím*ua*

A druhý (neberte si to osobně) tam kde rozum nestačí silikon se natlačí:-P

hop®

Neberu si to osobně, ale pokud spáru neucpeme silikonem, může se tam držet vlhkost a s ní spojené problémy. Dobře pamatuji zákazníka, který nechtěl zasilikonovat spáru za umyvadlem. A asi po měsíci volal, abych mu spáru přesilikonoval, že je mezera začernalá...

Každopádně toleruji jiné názory, pokud zákazník silikon nechce, nijak mu ho vnucovat nebudu!

robin1*

Jó vlastně máte pravdu, taky mám jednoho takovýho zákazníka co něco obdobnýho řešil, a nakonec stačila rada, když se nemůžete trefit tak si sedejte *smich* a od tý doby má spáru čistou *bzum*

pecenkav*

To bylo dobry robine, ja celou dobu premyslim jak slusne napsat, ze se za misu nechcije, na to je ta dira v ni.

hop®

Jestli má aspoň trošku inteligentní manželku, která se při vylévání kýble po vytírání trefí do toho velkého otvoru, tak Vaše rada pravděpodobně pomohla. Ne všude to ale takhle funguje... :)

robin1*

Já mluvil o hajzliku, na kýbl mají výlevku*hej*

hop®

Aha, my děláme většinou pro běžné zákazníky, kteří doma v bytě nemívají úklidovou komoru se spciální výlevkou a uklízečkou, možná je ten silikon jen pro sociálně slabší... howgh...

instalater*
hodnocení

0x

Samozřejmě jak tady píšou protihlukovou izolaci. Stojí asi 65 kč. Hned neořezávat. Asi za 4 hodiny , až si pěna trošku sedne tak opět přetáhnout šrouby. Po několika spláchnutí , až si budete jisti , že spoje odpadu a vody těsní ( na 99% jsem stím neměl problémy) tak teprve potom oříznout a zasilikonovat.

hop®
hodnocení

0x

Chtěl jsem popsat svůj ověřený postup, ale "instalater" mne trošku předběhl! ;)*palec*

...instalovat podložku, druhý den dotáhnout a oříznout planžeťákem a zasilikonovat sanitárem...

hodnocení

0x

Taky sem volil pěnovou odhlučňovací podložku a nezapomenout znovu dotáhnout, ono si to dost sedne *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]