Nejste přihlášen/a.
Dobry den vsem,resim studnu,je asi 4 m jen hluboka,je to stara stavba.Stava se nam ze jak zaprsi je kalna voda.Premyslim jestli by slo udelat studnu hlubsi a jestli by byla vetsi nadej,ze kalna nebude.myslite ze se tam stahuji povrchove prameny a nebo je nekde mezi skruzemi mezera.Delane to urcite bylo jak ma byt,ale muze se letama udelat nejaka skulina mezi skruzemi,nebo cim by to bylo.Jak postupovat na novou studnu asi hned tak mit nebudu.rozbilo se mi ponorne cerpadlo a rikam si,kdyz tam dam zase levne tak za 6000kc tak se v tom sajrajtu za chvili podela.Nebo to zatim resit kalovym ,nejakym ponornym,slo by to?vodu pouzivame na myti a nepijem.Pokud ano jak mam vybirat.
Jen můj názor.
Jak získat informace, které potřebuji. V příloze máte mejlík na Firmu Sigma Group.
Tam můžete poslat mejlem svůj dotaz na informace o jejich pobočce, poblíž vašeho bydliště. Máte zájem o koupení čerpadla, potřebujete bližší informace. Zajela bych přímo do jejich pobočky. Když se totiž zeptáte v kterémkoliv obchodě, tak zaručeně bude jejich čerpadlo, které prodávají, to vynikající, co se vám bude hodit.
Dekuji Viky,pokusim se to najit.
doplněno 02.03.12 23:55:na tento mail jsem tedy napsala prosbu o radu s vyberem a kde najdu pobocky.
Pro Juglans. Důležitá informace, naše čerpadlo není položené volně ve studni. Je postavené v plechovém/pozink/ kbelíku a je k němu přivázané. Tím se do čerpadla nemůže dostat písek a podobné nečistoty.
Nechci zbytečně otravovat, ten kbelík nám poradil pracovník, co nám čerpadlo instaloval. Vysvětlil, když je čerpadlo, volně puštěné dolů, vrtulka, která je dole, čeří spodní vodu. Ve kbelíku, který stojí až na dně studny, zůstává voda čistá i když se studně vyčerpá až do dna. To je jen vysvětlení.
Aha.,diky.Ted jsem se spojila mailem v blizkem okoli se studnarem.odepsal,ale jestli dela jako pise,tak potes Pan Buh.Slohove jak male dite,hrubky,priserne.slovo videt napsal takto-vyded,tak jsem spraskla ruce co to prijede za kopyto,zatim samozrejme nezavazne.Pak pry teprv odhadne cenu.Mam z toho hŕuzu,kolik zaplatim,ale neda se nic delat.hledala jsem na netu ruzne ceniky praci a jsou to rozdily,ale taky neco jsem nenasla vubec.To cisteni me ale vrta hlavou.casto tam pisi,ze je nutna mit pripojku el.+vodovod.No tak el.muzu slouzit,ale vodu?Nejsem ve meste,mame jen studnu a tu vycucnou a jsem tedy zvedava jak si poradi bez vody s cistenim?napada vas neco?ze by museli prijet s cisternou?navic pro mechanizaci moc prostoru kolem studny neni.Tesne nad studnou je plot a za nej se nedostanou,je tam jen mala branka.Pod studnou asi 3m mame rybnicek.Ze stran malo prostoru,ale snad se tam nejak dostanou,proste asi 3m uzke.tak my by jsme si to obkopali rucne,ale aby se jich to nedotklo,ze to neni zadny kseft apod.Treba nebudou mit ani zajem,aby prijeli kvuli posazeni 2 skruzi,vysparovani+vycisteni,
doplněno 03.03.12 20:46:Jeste se chci viky zeptat,myslite tedy,ze by u nas postacilo to cerpadlo za 8000?Dik
Jen můj názor. Pro Juglans. Domnívala jsem se, že dostanete mejlíkem zprávu od Sigmy, kde je u vás nejblíže pobočka prodejny Sigma. Tam bych zajela a osobně se setkala v prodejně s člověkem, který rozumí nejen čerpadlům, ale také poradí, které čerpadlo, je vhodné pro přívod vody, k vám domů. U čerpadel, jak bylo již nahoře uvedeno, je důležité, hloubka studně, /výtlak vody/, délka přívodu k ex.nádrži. Nejsem odborník, toto se nedá odhadnout na dálku. To by vám přímo v prodejně Sigma, podle tabulek udělali. Jak píšete, že jste našla studnaře. Je lépe se první zeptat na více názorů na cenu, než někomu zadám práci. Měla bych dotaz na pána, co vše je potřeba udělat, podle jeho odhadu. Požádala bych pána o odhadní cenu. Pak bych poděkovala, s tím, že musím cenu konzultovat s rodinou. Zaplatila bych mu cestu. Tak bych to udělala já.
=============================================================================================
Jen moje úvaha: Přivezení cisterny pitné vody, bude stát, hrozně peněz.
Vyčištění studně se může udělat kalovým čerpadlem. Vodu vyčerpají, nechá se natéct znova voda a tou se skruže tlakem mohou čistit.
Vyčerpat vodu, pak napojit na cisternu hadici a stříkat vodu do studně, to je hrozně jednoduché.
=============================================================================================
Vaše voda ve studni byla špatná? Dělali jste nějaký rozbor vody? Naši studni pravidelně čerpáme do dna,/ nepoužíváme jí na pití/,
v drogerii kupujeme Sagen, který desinfikuje studni. Voda je vždy dobrá. I když vám studni vyčistí, bylo by dobře, pravidelně studni desinfikovat.
Jen můj názor. Viky
Presne takhle jsem na ne pripravena,par zkusenosti s tzv.remeslniky mam.Myslel jasem jeste pred tim jestli nekdo na poradne nebude znat nejake ty hodnoty,podle ceho se cerpadlo vybira.Jinak se zeptam na vice mistech,to je jiste.Ze studni jsme vodu nepili,ale chystam se prave az do ni z povrchu nebude nic vsakovat a vycisti se,ze rozbor necham provest.tady je predpoklad pesticidu.nad nami ovocne sady,my jsme v doliku.TReba to bude pramen jiny,ale o vesnici dal,vzhledem k plantazim jabloni atd,maji jiz vodu pro vsechny otravenou.pOcitam s tim a budu spokojena,ze bude voda aspon na myti.Je to hrozne,zvlaste kdyz peru a v nemoci macham kvanta pradla.Muzu si dat vyprat k tchyni,chova se hezky,ale ja jsem se nejak zasekla,ze tohle si musime vyzrat sami.
Viky ,tak jsem nasala na ten mailik a dopadla jsem ,ze me poslal ostatni seznam prodejen a t se obratim na ne.no tak nejbliz pro me asi praha cca80km.budu muset sehnat nekoho,aby se na to podival,nez si s nimi psat a volat tam,asu dost,nez vyresim opravu studny a vycisteni.Muj muzskej nechce o firme ani slyset,ze se zkruz jen posoupne a vysparuje.jsem z neho na mrtvici,protoze posoupne sam velke kulove a taky musi vedet cim sparovat,aby to nevadilo do vodniho zdroje,Jediny s cim s nim souhlasim dat IPu,ale mysli si,ze to staci.stejne potrebujem studnu dukladne vycisti,vzdyt tam hrklo neco zpole.jenom ze mi zas tvrdi,zekdyby to teklo z vrchu tou skulinou,tak je to tam videt na skruzi od blata a ze to je urcite kalny pramen.tak jsem se malinko rozzurila,ze uz to s nium nebudu resit.Vazim si ho,ale hlavne at nic nevymysli v techto vecech,vzdy to dopadne blbe.To jsou ty prestudovany lidi,nepraktove.uplne z toho silim.
Tak my si nechali studnu odborně vyčistit. Do hloubky 7 metrů se nám nechtělo Vsšlo nás to loni na cca 3000,- Přijeli dva hoši, měli dlouhý lanový žebřík, vapku, svoje čerpadlo s hadicí, sud, kýbl kamení a savo. Oblékli si igelitové obleky
Načerpali vodu so sudu pro vapkování, skruže vyčistili vapkou (šlo by to i ručně rejžákem) vyčerpali vodu, vybrali do čista dno (nic tam skoro nebylo, jsme na skalu) studnu prostříkli savem, na dno nasypali říční kamení. Řekli tuším den dva nepoužívat. Jinak v tom věda není. Zapravení škvír ve skružích lze dělat studnařskou pěnou za cca 100,- Kč. Obkopání a izolaci do půl metru zvládnete taky
ann myslite i z dopravou a nepocitali nejake km,pristaveni,se vsim vsudy?U nas mame hloubku tak polovic,tak by to nebylo snad tak drahe.
Právě se mi to zdá docela dost peněz, s Vaší hloubkou bych fakt doporučila, ať se na to vrhnete sami?! U nás to bylo tak, že měsíc dopředu hodili do schránky reklamní lístek, kdy se budou pohybovat okolo, a kdo chtěl, tak se objednal, ale ptala jsem se jich, a moc lidí se jim nenahlásilo, oni na to důchodci prdí hloubky brali do 7 metrů - stejná cena nad 7 m - hlubší - s příplatkem. Dopravu si zvlášť neúčtovali. Oni se až sami divili, že toho nemuseli tolik čistit
an je mozne ze jste prave neplatili tolik,ze se pohybovali kolem.Ono nekdy doprava prijde vic nez prace.Nekjk to pdopadne,hlavne aby se am podarila posunout skruz a vysparovat.Pak s tim cistenim,snad se do toho dam sama.Zdrave jsem se na to nastvala.Jen potrebuji sehnat jeste neco na odcerpavani.Akorat s tou savovou vodou to ja bych cistit nemohla,jsem nemocna.Sud nemam,ale velkou plechovou vanu,to je asi malo co na vystrikani se shora,ze bych dala savo do vody.?
Pro Juglans.
Napsala jsem Vám Vnitřní poštou, ale nejde to, že nejste registrovaná, nevím proč?
Viky
I když máme přívod městské vody, studnu také používáme, má velmi dobrou vodu, na mytí.
Po delším dešti, voda také byla ve studni špinavá, musela se čerpat, nejméně dvakrát do dna, než se dala zase použít. Ne pít.dekuji vsem .ted se muj koukal do studny a zda se ze prece jen se skruz mirne posunula,takze tam nejspis je skulinka.Sama jsem to jeste nevidela,tak nemuzu presne popsat.Takze by se muselo redy obkopat,zvednout skruz a usadit na nejakou tu penu?
Viky mit privod mestske + studna je vyhra.Bohuzel u nas jenstudna.co bych za vodovod dala,stejne pitnou vodu kupujem a neni to ono,je to mrtva voda.
Nejsem odborník, ani nevím kolik máte let. Proč to píši. Firmy jsou šíleně drahé a stejně si udělají, co chtějí. Nevím, jak to funguje u vás, zda jste na vesnici. Vykopat postupně kolem studně půl metru kruh, to nedá takovou práci. Studně musí být celou dobu přikrytá plachtou. /// plachty 4x5 metrů PVC , plachta, která má oka, je v Globusu, každou chvilku akce, za 50,-Kč. Jen informace./// Mladých, co si chtějí vydělat na cigárka a pivo, je dost. Pak stačí jeden soused, zedník + pomocník a vše máte za jeden den hotovo. Lepší je vše dělat v klidu a každou práci si rozmyslet. Také je důležité, kde studna leží. Může se stát, že studna leží uprostřed v dolíku a k ní se automaticky stahuje všechna voda kolem. To by se mělo řešit první.
Upřímně...Velmi pochybuji že studna byla dělaná jak má být...dle ČSN..
Takovou studnu jsem ještě za 22 let co dělám v oboru TZB neviděl.
Prohloubení studny nebude podle mne moc platné, protože kalná voda se Vám do studny dostává z povrchu...ať již kolem zhlaví, nebo podél skruží, které nejsou zatěsněny jak mají být.
Martincakl-Prosim vas kolik by byl odhad za vycisteni studny,pripadne oprava prvnich skruzi asi dvouch z vrchu.dekuji
To by jeste snad slo.budu kupovat nove cerpadlo ,driv ho tam nema cenu davat.Nevite nahodou jak vybrat.tohle co jsme meli jen 2 roky zaruka-ORCA-55.Uz to snad ani nevyrabi,pekny smejd.co si poridit aby nebylo zbytecne predrazene a chvili fungovalo?Diky
Tak předně...ve 4m hluboké studni nemusíte mít ponorné čerpadlo..Stačí samonasávací domácí vodárna v ceně přibližně od 3000Kč včetně 24l tlakové nádrže. (samozřejmě pokud to od studny do domu není moc daleko...a s velkou geodetickou výškou).
Pokud to má být domácí vodárna s ponorným čerpadlem, pak můžete použít třeba řadu SP nebo SQ od Grundfosu...ovšem ta cena je někde kolem 12-15tis bez DPH...
Nebo třeba českou Sigmu...tam cena ponorných čerpadel začíná někde na 7tis Kč bez DPH.
Pro přesnější určení typu bych musel mít víc údajů.
Na studne merili v krabici el.-23 A a ve spinaci doma asi 8 A,Ale to uz meril nyni kdyz se rozbilo.kdysi jsme meli vodarnu ve sklepe,pak se to zas jedny firme nezdalo a udelali na ponorne.je fakt ze ve sklepe je dost vlhko a trpelo to tam.Ve sklepe mame tedy jen nadobu.Ze studny do domu je asi 30m.
Informace o čerpadle. Přívod k domu, kde je ex. nádrž, je více než 35 metrů, počítám i hloubku studně. Ve studni máme tento typ čerpadla Nautila - od Sigmy. Za celých 25 let, nikdy nemělo žádnou poruchu a je stále ve studni. Je lépe, koupit kvalitní a bez starostí, než levné a často měnit.
doplněno 02.03.12 15:36:Doplňěno: Náš přívod ze studně, jen pro informaci
viky,jelikoz cerpadlum vubec nerozumim a ridim se jen cenou,coz vim ze je malo a mnohdy drahe neznamena dobre.ale stejne,si rikam,jestli jste nemeli zrovna stesti,ze vase cerpadlo je proste dobre vyrobene?Taky me napada otazka,jestli po tech 25 letech se uz s vyrobky nezhorsili,ajko je to se vsim?ta cena neni tak strasna,myslite ze to jsou stale kvalitni cerpadla.ostatni prosim pridejte nazory.Dalsi cerpadlo co mi navrhuje jiny pisatel- tam jsou ceny kolem 12-20000kc to je pro me palka,ale zase na druhou stranu,kdybch vedela,ze mi to tech 25 roku vydrzi,tak na ne budu sporit a bez vody to rok pretrpim.Tedy vubec nerozumim tomu jak silne cerpadlo a podle jakych hodnot mam vybirat?Co je tedy dulezite uvest,aby prodavac vedel co potrebujem?Dekuji moc
Čerpadel Sigma se nebojte...i to je dobrá volba..
Aby prodavač věděl co potřebujete, pak je nejlepší říct přesný typ čerpadla...Jinak se často stane, že Vám bude nabízet to co aktuálně mají na prodejně, bez ohledu zda je to pro Vás ideální, nebo není.
Mimo to, často prodavač i v odborné prodejně vůbec nemusí mít potřebné znalosti...bohužel.
Dobry den vsem,prosim jeste o jednu radu.Zjistila jsem ze cerpadlo,ktere jsme meli doposud je na 220 V a kdyz uz jsem si pomalu vybrala Sigmu viz obrazek ,ale ta je na 400V.nevite jestli se take vyrabi na 220V,kazdy druh cerpadla?psala jsem samozrejme dotaz na prodejny mailem,,ale dele to trva,tak jestli nahodou nekdo nevi.DEkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.