Nejste přihlášen/a.
V řadovce z 200m2 nosných zdí z 30cm Ytongu tvoří téměř 1/3 plast. okna s dvojskly s Ug 2,8 W/m2K _ bez zvýšené tepelné izolace. Kolik asi ušetřím za topení /roční spotřeba plynu bez TUV je 2000m3/ při výměně stávajících oken za dvojskla s Ug 1,1? Díky za odpovědi.
Nevíme...
Protože by se musel provést alespoň orientační výpočet...
A k tomu jste nenapsal všechny potřebné údaje.
doplněno 02.03.12 11:08:Pokud by Váš dům měl parametry "průměrné" řadovky běžné v ČR, pak jsem spočítal že úspora bude cca max.5000Kč/rok...to je ale velmi optimistický údaj, spíše to bude o něco méně..řekl bych tak 4000Kč.
Pro přesnější výpočet nemám dost údajů.
Díky. Je to jen informativně. Po 12 letech od montáže plast. oken zvažuji co dál. Zateplit fasádu, vyměnit celá okna nebo jen skla - cena za dvojkslo 1m2 U1,1 je cca 1000Kč, cena za celé okno 1m2 cca 3000Kč. Stávající rámy oken jsou docela v kondici, i když jejich tepelný profil asi pokulhává za trendem. Určitě si nechám poradit. Díky
Jen výměna oken za kvalitnější nešetří unikající teplo.Pokud nebude zatepleno obvodové zdivo(30 ytong není mnoho)tak se bude zdivo více potit a kondenzaci lze vyloučit buď větráním,nebo větším topením,případně kombinací obou.Proto se výměnou oken moc nezmění.Kromě toho Ytong má poměrně malou akumulační schopnost.
JABRAKA
doplněno 02.03.12 12:53:Velice rád cituji přirovnání M. Cukráře,když vyjdeme do mrazu v tričku,pak si nasadíme beranici,kolik tepla ušetříme?
JB
Velice rád cituji přirovnání M. Cukráře,když vyjdeme do mrazu v tričku,pak si nasadíme beranici,kolik tepla ušetříme?
Pokud se týká hlavy, pak hodně
Návratnost netlačí, preferuji bezproblémové bydlení na dalších 50-82let. Celkem 18 oken /AKUTERM CLIMALIT/ + 2okna v balkonových dveřích. Celkem plocha skel 18m2 + 3 vchodové kanadské dveře z 1/3 proskleny. Dvojskla ve dveřích bez parametrů uvnitř rámečků. Třetina fasády - 3p. má venkovní izolaci 5cm EPS se silikátovou omítkou.
Záleží taky na tom, jestli to šetření berete po americku nebo ne. Američan má zateplený dům, tak si nechá pootevřenou ventilačku, aby měl teplo i čerstvý vzduch. Lidi tady v ČR to běžně dělají taky.
Jestli vám můžu poradit, jste solventní a chcete opravdu šetřit, pak udělejte to, co jsem udělal já. Rekonstruoval jsem 3+1 a objednal jsem snad ty nejdražší okna na světě. Když mi je oknaři montovali, stál jsem jim za zadkem a neodpustil jim vůbec nic. Mám poloviční spotřebu plynu než soused, platím zálohu 1220,- měsíčně, i v mrazech -25 nejsou okna po vnitřní straně studená, nerosí se a netáhne od nich. Ještě pár takových zim jako byla ta letošní a peníze budu mít zpátky.
Figurek díky: Dělám to pro další generaci, nemusí se jim už tak dařit... Z čeho máte obvodové zdi? Vyměním okna, ale nosné zdivo bude asi pokulhávat. Stále čtu o nebezpečí lepit další EPS nastávající povrchově zapravený EPS. I když teploty na jižní Moravě máme Francii z republiky nejblíže. Tam dělají vnitřní zateplení a rosný bod asi neřeší. Divím se že Brusel na ně už nevlítnul..
zdfi jsou obyčejné pětačtyřicítky, jak je zdejším zvykem. Neposlouchejte ty zaručené rady, teoretiky a dohazovače. Pokud ve stěnách nemáte problém s nějakou tepelnou dírou, pak je snad ani není nutné zateplovat. Jak jsem psal, byl mráz -25 a netáhlo nám ani od oken, ani ode zdí. Taky jsem z jižní Moravy, ale okna mám jako za polární kruh. Vyplatilo se to. Mnoho zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.