Nejste přihlášen/a.
Nechala jsem se ukecat od Lama energy na plyn i elektřinu,máte s nima někdo zkušenosti?
Osobně zkušenosti nemám. Nechci tu "spamovat"a dávat sem odkaz na jiné diskuze, ale tady je odkaz na diskuzi, kde to řeší a "sdílí"své zkušenosti www.baby-cafe.cz//...
Osobní zkušenost nemám, ale co jsem nedávno zjišťoval informace o těchto "alternativncíh" dodavatelích elektřiny, tak by do toho nešel. V podstatě to jsou jen "přeprodejci" elektřiny - něco jako tzv. obchodní zástupci mobilních operátorů, kteří jedou "na své triko" - obrazně řečeno... Akorát to jsou firmy... Ne zřídka se stává, že výsledku zjistíte, že nic neušetříte. A překvapením bývá, když chcete po sepsání smlouvy udělat nějakou změnu, nebo smlouvu zrušit - sankce bývají hodně vysoké (což je ale účel)... Takže ačkoli jsem se původně chtěl poohlédnout po někom jiném (po jiném dodavateli), přejdu sice jinam, ale k další velké firmě. Rozdíl (cenový) tak velký nebude, ale nebudu se muset bát nějaké boudy... Nechci, aby to vypadalo, že jsem zastánce velkých firem (to naopak), ale určitou jistotu budete mít u ČEZ, PRE, RWE a E-on...
No tak to já mám zkušenosti a velice rád se s Vámi o ně podělím .
únor 2012
Jednoho dne taky zazvonily u mé babičky a s velkou parádou jí oznamovali že ušetří 20% z plynu a elektriky. Babi už byla poučená aby nepřestupavala k jiným dodavatelům, ale oni jí přesvědčily, že se jedná o její stávající dodavatele a že podepisuje dodatek.
Tyhle HYENY babi donutily smlouvu podepsat za jejího manžela ( dědu ) na kterého byla elektrika a plyn napsána a který tou dobu již čtvrtý den ležel na ARO v nemocnici, kde také za týden zemřel.
Na smlouvě bylo vyplněné jen jméno a podpis žádný kontakt na prodejce, nic.
Začal jsem jednat a nejdřív telefonicky a potom i E-mailem s společností LamaEnergy.
Vyměnily jme si pár slov i E-mailů a nakonec došel v březnu E-mail.
Dnes je konec dubna a mám před sebou dopis od společnosti LamaEnergy.
Vážený pane, na základě Vašeho zplnomocnění předaného nám s polu s návrhem smlouvy o sdružených dodávkách zemního plynu jsme zahájily kroky vedoucí ke změně dodavetele zmního plynu do Vašeho udběrného místa.
Bohužel nám bylo oznámeno společností ... , která byla uvedena jako Váš dodavatel, že nemohou akceptovat naši žádost, jelikož evidují smlouvu na jiného zákazníka.
Dobrý den,
já zkušenost mám a velice kladnou. U spol. LAMA jsem již přes, prošla jsem si zůčtovacím obdobím a levnější opravdu jsou,jsem u nich 2rok, maminka, které je 72 (velice čilá dáma) také a když potvrzovali smlouvu maminky, spojili se s ní i se mnou. Takže na tom nevidím nic špatného. Stačí se podívat na web, je to silná česká firma.
Varování pro veřejnost - BEZ VÁS . . . O VÁS... - Bránit se musím! Žádné změny jsem nechtěl.
Vážení,
k mému dokonalému překvapení mi byla předána do ruky výše uvedená smlouva od společnosti Lama energy a.s. a v podpisu zákazníka zfalšovaný podpis.
Bohužel nejsem si vědom, že bych o něco takového Vaši společnost žádal, přesto domácnost mé stařenky navštívili jistí Vaši zástupci Kocman a Karlovský, v ruce smlouvu s podpisem obchodník: Ing. Pavel Stuchlík.
Na kopii není vypsáno číslo smlouvy, jméno a příjmení zákazníka, kdo jej zastupuje, adresa chybí, atd. Prostě téměř nic, pouze odhad spotřeby, nutná záloha a distribuční sazba.
Neznámý zprostředkovatel je Vámi kryt pod číslem 8543 A 0057060. Podotýkám,že chování zcela vlezlé až do kuchyně a prohlídky bytu. Žvásty, žvásty o nižší ceně neznámo jaké,... škoda mluvit. Styděl bych se za takové externí spolupracovníky.
Lama je krásné zvíře, něžné, milé, Vám doporučuji jméno firmy opravit na jméno hyena . . . , protože jen ta jde bezhlavě po všem co ji přijde do cesty. Stejně tak jako jim přišla do cesty moje stařenka v úctyhodném věku bez majetku, bez myšlení . . ., ale lapena a přinucena k podpisu a ještě jedno k jakému. To je normální?
Dobře jsem si přečetl obchodní podmínky i tlachy ve smlouvě a vůbec nepovažuji za správné větu, že ... "fyzické osoby, které smlouvu uzavírají jménem jednotlivých účastníků tímto prohlašují, že jsou plně oprávněni k platnému uzavření smlouvy". Jinými slovy přeloženo . . . já mohu třeba za Ing. Stuchlíka uzavřít smlouvu na odběry v jeho nemovitostech?
Zástupce Vaší společnosti ani nezajímalo, kdo je majitelem nemovitostí, že je stařenka bez občanského průkazu atd... Prostě dokonalý hyenismus!
Takže v závěru a zkráceně, žádám aby smlouva, která vůbec nemá právní náležitosti byla okamžitě zrušena.
Abych o tomto byl písemně informován.
Vypovídám tuto smlouvu, kterou jsem neuzavřel, nepodepsal, nemá náležitosti a nejsem schopen ani napsat její číslo pro výpověď.
Zvažuji i podání trestního oznámení na Vaši společnost, na externí spolupracovníky . . . a budu se snažit veřejnost před tímto sprostým jednáním varovat!
Očekávám Vaši okamžitou odpověď a potvrzení, že smlouva, že neznámé číslo je vypovězena bez finančních postihů, pokut, náhrad, poplatků . . .! ... Iris
Zdarvím iris , Vím o čem mluvíte,
Bohužel máte před sebou nekonečnou birokracii a telefonáty ... a jak jsem zjistil, tak ani to nepomohlo, ba i dokonce to, že vám pošlou dopis kde Vás ujišťují že nezákonně uzavřenou smlouvu neberou v potaz . ( viz můj příspěvěk výše .. )
Rozhodně a každopádně co nejdřív kontaktujte svoje stávající dodavatele a upozorněte je na skutečnost, že by se jiná společnost ( Lama-Energy ) pokusila neoprávněně Vaše smlouvy zrušit.! Důležité! ( V mém případě mne společnost E-on vyšla nanejvýš vstříc a zmrazila jakékoliv změny na smlouvě)
Dále, ale musíte vše řešit přímo s LamaEnergy, a můžete jim pohrozit třeba i energetickým regulačním úřadem, to s Vámi hned začnou jednat na jiné úrovni. Vše na čem se domluvíte si nechte poslat E-mailem.
Hodně štěstí a pevné nervy ...
Jarda
stalo se mé mamě ,narazila na chlapa co jí nabízel levnější elektřinu.podepsala smlouvu a je hotovo.
smlouvu s lamaenergy podepsala v 12/11 a od té doby máme jen starosti.máma špatně slyší takže podepíše vše.přeed tím byla u centropolu,lamaenergy zrušila centropol a nakonec zrušila i lamaenegy dodávku,bez udání důvodu,máma přišla o dodávku ze dvou míst.když jsem volala v březnu lamaenergy řekli,že to má zrušené,entropol to samé.lama zrušila dodávku a neupozornila zpět centropol,aby si vzali mámu zpět.volala jse tedy na čez,kde řekli,že to musíme zařídit znova.poslala jsem tedy znova příkaz k dodávce energie,po měsíci,kdy se nedělo nic,mi řekli,že je to v řízení,tak zas nic a prý je tam ještě nějaký problém a musí to schválit distributor.
potřebuju poradit ,kam zavolat nebo napsat,aby se vše rychle a dobře pro mou mámu vyřešilo...
Dobrý den,
LAMA energy je v plynu cca o pětinu levnější než RWE, v elektřině cca o 5 procent levnější než ČEZ. Narozdíl od jiných dodovatelů v rámci skupiny LAMA sama těží plyn na jižní Moravě, i když většinu komodity musí nakupovat ze zahraničí stejně jako ostatní. Takže je to stabilní hráč, pro kterého je dodávka plynu a elektřiny jedním z byznysů, které v energetice dělá.
Osobně nevidím problém u toho, kdo si LAMU informovaně vybral a přešel k ní. To jsou loajální spokojení zákazníci. Problém vzniká u toho, kdo se stal zákazníkem LAMY náhodou, protože k němu zašel podomní obchodník a narychlo s ním uzavřel smlouvu, někdy neetickým způsobem (předstírání, že je z jiné firmy apod.).
Řešíme to tak, že provizi dostává obchodník teprve v momentu, kdy k nám zákazník skutečně přejde, tedy neodstoupí od smlouvy v průběhu přechodu.
Obchoďáci jsou problematičtí pro image všech společností, na druhou stranu právě oni získají pro společnosti nejvíce zákazníků.
Andrej Čírtek, tiskový mluvčí LAMA energy
dobrá ale neodpověděl jste mi co máme dělat...lama je dobrá...proč a z jakého důvodu byla mámě zrušena smlouva a následně vráceny peníze,když podepsala smlouvu s vaším podomním obchodníkem a ted co jako máme dělat dát to právníkům...
Dobrý den,
moje zkušenost s lamou je pozitivní, skutečně jsme s nimi ušetřil, za lektřinu sice jen minimálně, ale plyn mám o hodně levnější nežli s RWE, takže mohu jen doporučit, člověk se jen nesmí bát obchodníků, kteří mu zazvoní na barák. Stači si je jen v klidu poslechnout a uvidíte, že ušetříte...
Je třeba krajní nedůvěry k obchodním zástupcům, kteří chodí ve všední den dopoledne a tvrdí, že mi jdou optimalizovat odběr elektřiny. Jsem ráda, že mám psy a jen doufám, že na ně přes plot pustili dost svých dlouhých chlupů . Vadí mi, že informace, že z jsou ze společnosti lama energy z nich vypadla jen tak mimochodem, vadí mi, že se tváří, že mi "jdou snížit tarif", vadí mi, že zjevně cílej na důchodce, páč kdo jiný je v tuhle dobu doma atd.
Nevadilo by mi, kdyby přišli s tím, že jsou ze společnosti lama energy a jdou mi nabídnout přechod k levnějšímu dodavateli elektřiny.
Dneska jsem jsem lamí cesťáky vyhodil z chalupy. Je to holota, která se dost věrohodně tváří, že pracuje pro ČEZ. Až jsem si řekl o nějaký doklad a dostal jsem k nahlédnutí lamí firemní průkaz. Jen nevím, proč to jmémo - jsou oni lamy, nebo mají za lamy všechny ostatní?
Dobrý večer,
s Lamou energy máme také zkušenosti, ale velmi negativní. Jak jsem již četla v příspěvcích níže, tak se nám do domu také nacpal jeden obchoďák, který tvrdil, že je od ČEZu. Omylem jsme podepsali smlouvu, ale ještě před nabytím její platnosti jsme prostřednictvím ČEZu smlouvu zrušili. Ale pak se najednou ozvala Lama, že máme zaplatit zálohu za elektřinu a že jsme jejich zákazníky. Když jsme tam volali, tak se s námi nikdo nechtěl o ukončení smlouvy bavit a tvrdili, že Čez s tím nemá nic společného a že nic nezrušil. Když jsme v zápětí volali na Čez, tak tam nám bylo sděleno, že smlouvu u Lama energy zrušili, že jsme zákazníky Čezu, ale že to Lama neakceptovala. Máme to potvrzené černé na bílém, že jsme zákazníky Čezu, ale Lama se s nikým nehodlá bavit a tvrdí si svou, že se smlouva od nich nedá vypovědět přes Čez, ale když oni jí vypovědět Čezu můžou, tak to je v pořádku. Nevíme co máme dělat. Držte se od nich dál!
Dobrý den,
promiňte, ale to co tady popisujete je nesmysl. Nechci se zastávat žádné strany, ale tady pochybyl ČEZ, protože OTE odsouhlasil Váš přestup k jinému dodavateli. Žádný dodavatel si nemůže jen tak říct, že někoho převede, o převod musí požádat Operátora trhu s elektřinou a plynem (OTE). OTE požádá stávajícího dodavatele o vyjádření, zda přestup schvaluje, a pokud původní dodavatel nemá námitky, tak převod odsouhlasí. Ptejte se ČEZu, proč Vás nechal odejít, proč u OTE převod nezastavil? Uvědomte si, že nový dodavatel (nemusí to být jen Lama) nemá tušení o tom, že chcete smlouvu zrušit a postupuje v souladu s tím, k čemu se Vám smluvně zavázal. Vůbec tady nepíšete, zda jste v tříměsíční lhůtě řádně od smlouvy odstoupil, nebo jste jen spoléhal na dobré slovo ČEZu, že vše zařídí, a tak se nestalo. Smlouvy Lamy mají v hlavičce jasně napsáno, které společnosti patří, navíc k jejímu uzavření potřebujete údaje, které znáte jen Vy, tvrdit, že jste smlouvu uzavřel omylem je hloupost. Pokud jste si později svoje rozhodnutí rozmyslel, na což máte zákonné právo, tak jste poté měl postupovat řádně, také dle zákona. Ve Vašem případě si Lama Váš způsob jednání nezaslouží. Házet na někoho špínu je jednoduché, zjistit si, jak se věci mají, už vyžaduje víc aktivity. Vzhledem k tomu, že Lama má trvale nejnižší ceny na trhu, a svým zákazníkům zbytečně plyn nezdražuje, budete muset počkat, až Vaše smlouva vyprší a lépe se příště s ČEZem domluvit.
Dobrý den,
to je stejné jako u pána nad Vámi. Pokud chcete odstoupit od smlouvy, můžete tak učinit jen v souladu s Energetickým zákonem. Pokud Vám ČEZ slíbil, že za Vás něco vyřídí a neučinil tak, tak se zlobte na ČEZ, ne na Lamu. Převod odběratelů řídí OTE, kdyby si ČEZ o Vás, jako zákazníka, požádal Operátora trhu s elektřinou a plynem, na základě vyjádření nesouhlasu se změnou VOP Lamy, tak mu OTE jistě vyhoví, ale tak se nestalo. Také jste mohla odstoupit Vy sama jednoduchým dopisem včas poslaným na Lamu (měla jste na to ze zákona dost času), tím by se také vše uzavřelo, ale to jste také neudělala, tak proč teď sršíte oheň, že po Vás Lama, která se vůči Vám ničím neprovinila, chce sankci za Vámi nezákonné ukončení smlouvy?
Nesouhlasím s obchodními praktikami, které jsou dnes běžné, ale to přece není chyba Lamy, Centropolu, Bohemky, ale jednotlivých lidí, kteří tak jednají a pro svůj zisk poškozují dobré jméno firmy. Člověku byla dána inteligence a svobodná vůle, tak by jí měl využít, když to má smysl, aby potom nemusel psát hanlivé texty do diskusí.
Hezký večer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.