Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace špatně udělané rekonstrukce

Od: dingy* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, po radách odborníků jsem nechal zbourat na svém nově rekonstruovaném WC zadní stěnu a nechal snížit závěsnou mísu na standartní délku. Viz. o pár příspěvků dál, expert zedník, který se s*al do instalaterské práce a wc pověsil na cca. 53 cm.. Zhruba měsíc trvalo než jsem vychytralého zedníka do svého bytu zpět dostal a přemluvil ke zbourání a znovuvyzdění sádrokartonem + obkladačky.. V průběhu měsíce nabádal svého známého instalatéra, který se byl na veledílo rovněž podívat, aby mě tvrdil, že wc předělat nepůjde bez rozkopání stupaček.. V meziřečí asi po 30 telefonátu, kdy jsem šikulu konečně sehnal jsem se zmínil, že opravu nežádám zadarmo.. ten se toho chytl a přijel.. stěnu zboural, již jiný instalatér geberit řádně bez jakéhokoliv zásahu do stupaček snížil - pouze nepoužil "husí krk", ale odpadní koleno..a zedník v tomto týdnu své dílo spravil..dal nový sadrokartón a zeď obezdil.. Stále se držel myšlenky, že dostane tučně zaplaceno.. pouze ouha..chtěl jsem č.ú., kde peníze přepošlu..začal se vymlouvat, že nemá na benzín a nedostane se domů a tak se mě ho zželelo a dal jsem mu 2 stovky.. s poděkováním odjel.. a co se nestalo, zedník další den napsal s drzostí emailem své č.ú., kde žádá o další finance.. Toto mě už příjde jako vrchol zhovadilismu.. Sice mám podepsán jen daňový doklad o převzetí financí ze strany zedníka, kde vypsal i za co částku inkasoval - rekonstrukce koupelny a WC, ale i přesto jsem na tento doklad požadoval reklamaci jeho zpackané práce..ze své svobodné vůle jsem ho finančně odměnil, ať má aspoň na benzín (mimochodem z domava ke mě a zpět ho to vyjde na 70,-) a on si drze řekne o peníze další.. má na to právo? nemám se bát, že mě bude chtít hnát k soudu? svědky, že byl u mě žádné nemá.. papír o reklamaci také ne a smlouvu o dílo také ne.. jak byste se zachovali vy?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

1x

Každá práce,znamená domluvení se s někým co udělá.Domluvili jste se na opravě,zaplatil jste mu a už bych to neřešil.Pokud vás navštíví a dá vám na budku,zažalujte ho.Předpokládám že ho už domů nepustíte.Pokud bude obtěžovat,prokažte se zaplacením původní práce a trvejte na tom,že už tam nic nedělal.Totální ztráta paměti.

repkin*
hodnocení

0x

finance.idnes.cz/...

k soudu by jste mohl hnát jak vy jeho, tak on vás

1) je to zedník a má na to živnostenský list, nebo je to jenom fušer, podniká načerno, neodvádí daně?*cteni*

2) jedná se o občansko-právní spor, musel by jít na soud a podat žalobu on na vás, případně vy na něj

3) každá smlouva, ať již ústní, je smlouva, viz. občanský zákoník, takže je otázka jak a na čem přesně jste se dohodli

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]