Nejste přihlášen/a.
Vedle naší zahrady je 1.100 m2 lesa. Chtěla bych ten les koupit. Napsala jsem čtyřem majitelům lesa a všichni s prodejem souhlasí. Nikdy jsem nic takového nekupovala a nevím co je třeba. Musí cenu lesa stanovit nějaký úřední odhadce, nebo stačí když se na ceně dohodnu s prodávajícími? Může mi někdo poradit jak by mělo vše probíhat? Předem za rady děkuji
les považuji za nemovitost, bude se tedy jednat o převod nemovitosti. Pro Vás to znamená jen to mít správně sepsanou smlouvu ale pro prodávajícího to, že by si měl nějakým způsobem zajistit odborný odhad ceny a podle výče ceny buď odhadní nebo kupní, která z nich bude vyšší, zaplatí prodávající daň z převodu lesa (=nemovitosti). Pokud by ji zaplatit nechtěl/nezaplatil, vy jako kupující stojíte před finančákem jako ručitel zaplacení uvedené daně a musíte ji zaplatit vy. O platbě daně se lze dohodnout, ale její výši a dobu do zaplacení od prodeje/převodu určuje přesně zákon.
doplněno 28.02.12 20:30:každopádně smlouvu o převodu nemovitosti (=kupní smlouvu) konzultovat s právníkem/právním poradcem.
Pokud máte zájem na koupi toho lesa, tak nabídněte prodávajícím, že jim seženete soudního znalce, který stanoví tržní cenu toho lesa, neboť znalecký posudek bude chtít Finanční úřad k vyměření daně z převodu nemovitosti. Právníka nepotřebujete, je příliš drahý. Napište si kupní smlouvu podle vzoru na INTERNETU a jděte ji všichni poodepsat na obecní úřad, kde za 30,- Kč ověří podpisy. Pak smlouvu pošlete na Katastr nemovitostí k registraci a je to!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.