Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebovala bych poradit čím obložit staré schody chtěla jsem dřevem, ale bylo mi řečeno že to musí být na míru, že to jen tak někde nekoupím, přítel chtěl zase obkladačky jenže to je 18 schodů mezitím přechod 2x1m a patří k tomu ještě chodbička 5x3m takže by to vyšlo na hroznejch tisíc. Neporadil by někdo čím by to tedy bylo vhodné obložit, popřípadě vložit nějaké odkazy kde bych to mohla objednat nebo omrknout inspiraci. Díky moc
Dobrý den,pokud byste schody chtěla obkládat dřevem,dají se koupit schodnice,ale nejlepší by bylo si je nechat udělat na míru .Máte podklad beton,tak to nemusí být síla schodnice zas tak moc velká než v případě že jsou schody montovány na nějaký železný profil,nosník.Dřevěné schodiště jsou krásnějsí nežli obložené dlažbou,alespon z mého pohledu.Chcete jen nášlapy nebo i podschodnice,tzv zrcadla? To jsou ty svislé části schodiště. Viděl jsem i kombinaci dřevěných nášlapů a obklad zrcadel.Taky to nevypadalo špatně.Ale chladně. Dřevo Vám ty schody opticky zateplí.Nevím kolik cm můžete jít nahoru,přidat na ty schody, nevím jak široké a dlouhé máte nášlapy,jaká je výška mezi nášlapy.Když by Vám to vycházelo,můžete použít i dřevěnou třívrstvou podlahu. Má cca 1,5 cm na sílu,položit na nášlapy,celoplošně přilepit a máte krásné schody a minim.zvednutí výšky. Jen byste asi musela dát nějakou lištu na hranu schodů.Možností je spousta.
doplněno 28.02.12 18:08:A ještě když k tomu máte tu chodbičku a odpočívadlo,uvažoval bych o té plovoučce..Bylo by to vjednom,krásně sladěno.
Tak obecně ať budeš schody obkládat čímkoliv, musí to být na míru schodiště. Osobně bych taky přemýšlel nad nějakým dřevem.
Problém je, že obložení nemůže být moc silný, neb by se zvýšil první schod a snížil poslední a i jeden cm je pak při chůzi znát. Ale protože budeš dělat i chodbu, tak by to mohlo odpadnout.
Pokud jsou schody rovný, nemusely by se vyrovnávat a mohli by se lepit stupně přímo na beton bez vyrovnání, pak by i mohly být slabší, ale zase ne moc.
Jen tak na hrubou představu jak to vyjde cenově, minulý týden jsem jedno schodiště obkládal, ale zedníci se moc nevyznamenali a musel jsem stupně vyrovnávat od 3mm do 2,5 cm, k tomu obložení schodnic a ještě nějaký drobnosti vyšlo to v průměru přes tři tisíce za jeden stupeň.
Janulka, my obkládali schody mrazuvzdorným obkladem a ze zbylých kousků jsem udělala mozaiku. Tyto schůdky máme venku na dvorku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.