Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jistě to tu bylo řečeno mockrát, ale vzhledem k tomu, že se stále maká, nestíhám číst mezi řádky a hledat odpovědi, tudíž poprosím o radu ještě jednou., třeba že opakovanou.
Opravuji starší řadový domek, silné cihlové zdi, jednopatrový + půda. 1. patro 55m2, na stropě rákos a velká dřevěná okna, vytápění plyn. Původně jsem chtěl snížit strop a 15 cm, dát tam vatu + parozábrana a udělat podhledy ze sádrokartonu. Ale trochu se obávám "skryté vhlhkosti" potažmo plísní. Nebude vhodnější nalepit jen polystrien10 cm a přetáhnout štukem? Taky přemýšlím dát vatu "20 cm" na půdu "do střechy", a přetáhnu jen igelitem. Půda se nebude zatím využívat. Je třeba tam dávat parozábranu? Který z těchto postupů by byl asi nejvhodnější? Každopádně strop v prvním patře budu muset nějak snížit i tak, páč tam mam nataženou elektriku.
Děkuji za každou radu a každý postřeh.
Všem přeju hodně zdaru k dílu, děkuji Jarda.
1.myslím kdyz snizíte ty stropy a bude udělana parozabrana na 100% tak se nemusite bat skryte vlhkosti(odkud by se vzala)
2.nalepeny sadroš na stropě by šel určitě taky,ale nechtělo by se mi ten strop pucovat(určitě levnější varianta než u 1...)
3.Pokud chcete zateplit půdu,tak 20cm je dle mě malo...jinak nechal bych na volno,bez igelitu
Děkuji za odpověď,
já už jsem ty stropy aktivně oškrábal od staré malby tudíž nalepení polystrienu by ničemu nebránilo, ale nepotřebuje celý dům potažmo i ty stropy dýchat? Půdu chcem jednou předělat na byt, ale ta vata by tam zatím ničemu nebránila, ikdyž je to tedy ta dražší varianta Pod ten polystrien parozábranu? Nebude to někde kondenzovat? Nebo nemusí být? Střecha je eternitová ikyž dobrá, ale i tak se do budoucna bude počítat s výměnou za tašky když se bude dělat podkroví.
1) bacha muselo by být nad vatou odvětrání, pč ta vlhkost je tam z rosného bodu.
2) zateplit na studené starně, to je na půdě.
3) zdali použít parozábranu je dle místa rosného bodu. Ten musí být nad parozábranou...
4) snížit strop ..OK, proč ne, a dáte tam KVALITNÍ parotěsku
doplněno 28.02.12 18:16:není dobré dávat polyš na strop na teplé straně...vatu položenou na půdě pak použijete do podkroví...
Čili dle Vašeho úsudku se jeví jako neljlepší varianta "nacpat vatu do střechy", třeba tu 20? Stropy jsou v místnosti vysoké 2,8m a snížit je můžu tak max o 15cm. Ta vata je sice dražší, ale jestli to tomu baráku spíše prospějě než uškodí vzhledem k vlhkostem, jsem raději pro tu vatu.
luigmane, dokážu Vám že vata je levnější jak polyš
ale nepsal jsem vecpat vatu do střechy
omlouvám se, manželka stojí u dvěří a nadává... jdem do divadla
takže až večer nebo zítra...
(to jdu taky)
No, nepsal jste sice vecpat vatu do střechy ale něco o nestudenějším místě a předpokládám že největší zima mi do baráku jde přes střechu a okna které se měnit nebudou, tudíž zbývá ta střecha. Kam by jste tedy tu vatu dal? Když už se to jednou bude dělat tak ať je to pořádně ikdyby to mělo být o nějaký ten peníz dražší. Raději dlouhodobé než krátkodobé řešení. Půda se bude na byt předělávat výhledově ikdyž využívat jí zatím budu.
luigmane, nerozumíme si, a to je tím, že si napíšu text, ale není prostor na rozvinutí. proto nabízím i diskuzi na skype ICQ atd..
Na stedené straně je to myšleno tak, že zespodu jde teplo, a na studené straně se musí zateplit, což je podlaha půdy. Jinak byste vytápěl celou půdu.
OK?
pokud budete do budoucna pouzivat půdu k bydleni tak vata ve sniženem stropě bude už jen jako přepych...čili ji oak neni možne použit na půdu,což by byly vyhozene penize...
jelikož už mate strop oškrabany,tak bych asi lepil polyš a v tom prípadě už nezateploval půdu,popř.vatu položit přímo na stropy pokud to jde
Půdu bych rád využíval prozatím na sportovní vyžití než se předělá na bydlení. To předělání na byt je opravdu výhledové, třeba pět let. Rád bych zvolil to nejvhodnější řešení, aby se to popřípadě nemuselo při rekonstrukci půdy předělávat.
Toš se rozhodnite zda-li polyš kterak se obecně takhle nepoužíva na zatepleni s teple strany nebo udělate sníženi stropu SDK popř.palubkami...mam dost znamych kterak maji polyšem sniženy strop a vše je OK...mimochodem sem ve stejne situaci jakovy...stropy se chystam snižit palubkami a vatu položit na stropy z půdy...hodl vznikne jakasi vzduchova mezera,ale jen dočasně než udělam podkroví...problem je v tom ze vy uz mate stropy okrabane takže je třeba to vyřešit už teď předpokladam...
Jak píšete, strop je třeba vyřešit a rozhodnout se jek to vyřešit v co nejkratší době, moc času nezbývá. Nechám to ještě projít hlavou popřípadě počkám na nějakou tu odezvu. Položit vatu na podlahu půdy se jeví jako nejlepší nápad, ale nechat ten prostor jen tak ladem než se udělá podkroví? To mi přijde škoda. No uvidíme, tak nechť se Vaše dílo podaří.
ale to je jen u zkušenostech!
zítra si mě najděte on line a pokecáme...
ICQ 55180641, skype, milancukrar
pochopil?
Dobrý večer,
omlouvám se za nekomunikaci, ale vyřešit zateplení je jen jedna kapka z mnoha, co nás ještě čekají, tudíž nezbývá toliko času na komunikaci.
No, shodou okolností jsem potkal nezávisle na sobě dva stavební inženýry a světe div se, každý radil ouplně něco jiného, jeden dát vatu do podhledu v prvím patře a druhý dát jí do té půdy, čekal jsem stejný názor, ale v podstatě ani jeden z postupů mi nevyvrátily a neoznačily za špatný. Do toho všeho přiběhl soused ať to do toho podhledu nedávám a raději to dám do té půdy, že on to dal do podhledu a v létě se na půdě (kterou má již zrekonstruovanou) nedá vůbec být. Tak myslím, že je rozhodnuto, snad to tak bude správně.
Děkuji všem za postřehy a přeji hodně zdaru.
Zdravím,
předně musím říct, že člověk který mi poradil bydlí hned ob barák vedle a celý dům má již zrekonstruovaný. On si právě podhledy snížil místnost a do podhledů dal ještě tu vatu a ve zrekonstruovaném půdním prostoru se v létě prý nedá vůbec vydržet, hrozné vedro a večer se tam nedá ani spát, proto se spíše přikláním k variantě dát vatu do té "střechy". Tak snad to tak bude správně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.