Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradíte někdo? Náš dům v roce 2005 prodal měst. úřad Praha. Takže od 11/2005 je prostě majitel nějaký ital. V roce 2011 jsem dostala od advokáta dopis, že si centra udělala vyučtování služeb za rok 2005 a aby jsem jim okamžitě zaplatila 4000,-. Hned jsem reagovala a na centru jsem se vydala, aby mě ukázali za co mám platit. Tam mě řekli, že nic ukazovat nemusí a aby jsem rychle zaplatila. Vůbec se mě to nezdálo, ale přesto jsem uhradila nejdříve polovinu a až pak si porovnala všechny vyučtování za předchozí roky. Zjistila jsem, že jsme nikdy nedopláceli a řekla jsem si, že blba nikomu dělat nebudu a už jsem nezaplatila. Dneska mě volala nějaká paní z měst. části s tím, že chtějí doplatit 2000. Vůbec nevím, kde na mě sehnala telefon, ale taky nevím zda zaplatit či ne. Já vůbec nevím zač to je. Nevíte nikdo zda to není promlčené? nebo co mě poradíte? Díky moc Jana
Dobrý den. Pokud na Vás někdo něco vymáhá, pak je povinen Vám doložit zač. pokud se tomu někdo brání, pak je to podezřelé a často neoprávněné. Pokud je údajný dluh z roku 2005, mělo by to být promlčené. Pokud jste však uhradila část v r. 2011 je to, jakobyste dlužnou částku přiznala. takže dál bych doporučovala nic neplatit a v případě potíží se obrátit na advokáta. Klidně jim to i řekněte, že dluh je promlčený, nic platit nebudete a věci, že dořeší Váš advokát. Když to nepomůže, tak se, prosím, ozvěte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.