Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat zdali by šlo vyměnit kotel Dakon dor 24 za Viadrus u 26,nebo Dakon fb 32,mám příruby na dakon dor 24 přes bojler a čerpadlo +expanní nádobu děkuji za odpověd.
asi ne spíše určitě ne ,sou to jiné typy,bude to muset topenář upravit dle kotle,jinak pokud jste topil v dor,plecháč,tak u litiny pokud topíte hnědým uhlím nepočítejte s nějakým zázrakem,chybí pohyblivý rošt,štourat to musíte ručně,a litina je na bezdýmá paliva -tedy černé uhlí koks ,ještě brikety a nouzově dřevo.hnědé tedy neee! jinak zlatej plecháč pokud se zapojí jak má být a jde vám jen o životnost vydrží 15 let bez problému
před 3 roky jsem měnil dakon dor24 za ten samý...naivně jsem si myslel že je jen vyměním přišroubuji a hotovo...příruby sice výškově souhlasili,ale díry ne...takže nakonec jsme museli přívod a vývod stejně uříznout a navařit...na stejné napojení bych nespoléhal a už vůbec ne při změně typu nebo značky kotle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.