Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna kotle

Od: topic odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,chci se zeptat zdali by šlo vyměnit kotel Dakon dor 24 za Viadrus u 26,nebo Dakon fb 32,mám příruby na dakon dor 24 přes bojler a čerpadlo +expanní nádobu děkuji za odpověd.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

asi ne spíše určitě ne ,sou to jiné typy,bude to muset topenář upravit dle kotle,jinak pokud jste topil v dor,plecháč,tak u litiny pokud topíte hnědým uhlím nepočítejte s nějakým zázrakem,chybí pohyblivý rošt,štourat to musíte ručně,a litina je na bezdýmá paliva -tedy černé uhlí koks ,ještě brikety a nouzově dřevo.hnědé tedy neee! jinak zlatej plecháč pokud se zapojí jak má být a jde vám jen o životnost vydrží 15 let bez problému

robin1*
hodnocení

0x

Vyměnit to jde ale musíš předělat přívody (ty příruby)

standa1*
hodnocení

0x

před 3 roky jsem měnil dakon dor24 za ten samý...naivně jsem si myslel že je jen vyměním přišroubuji a hotovo...příruby sice výškově souhlasili,ale díry ne..*zed*.takže nakonec jsme museli přívod a vývod stejně uříznout a navařit...na stejné napojení bych nespoléhal a už vůbec ne při změně typu nebo značky kotle.*nevi*

topic
hodnocení

ale dakon dor 24,a nový typ dakonu by měl mít stejné příruby ne?

standa1*

příruby byly stejné už navařené na kotli...jenom díry na spojení byly jinak vyvrtané a převrtat je nešlo...*nevi*

hodnocení

0x

topic, nepamatuji, že by něco nešlo.

Šikovný člověk, ani to nemusí být topenář, zvládne toto lehce.

topic
hodnocení

a ty příruby se dají někde koupit nebo je to součást toho kotle?

robin1*

Já je u Dakonu FB měl , jinak se dají v pohodě koupit, bude je mít topenář co vám to bude vařit:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]