Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé triko a Savo

Od: mike® odpovědí: 10 změna:

Zdravím Vás, chci se zeptat mám černé triko, 100% bavlna. To triko mám strašné oblíbené a už se nedá ani nikde sehnat. Jen se stala taková věc že na mě prsklo savo, na triku jsou hnědé fleky o velikosti nehtu na palci. fleky není možné přehlídnout :( nevíte prosím čím bych to mohl obarvit zpět na černo nebo co s tím mám dělat? Děkuji za rady...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalov*
hodnocení

1x

Obarvit to můžete zkusit,ale upozorňuji Vás,že přesně tam kam Vám to savo stříklo,se ta tkanina za čas vysype a objeví se dírky. My jsme v prádelně savo používali jen když vše ostatní selhalo,takže zcela vyjímečně. Většinou na zprasené bílé ubrusy z hotelů. Dávali jsme si veliký pozor abychom ho na něco nekápli. ještě dodám,že pokud chcete použít savo,tak se užívá za studena t.j. neohřívat prací lázeň. Můžete přidat trošku sody,ale jinak nic. Ale jak jsem napsal je to jasná likvidace prádla.

muter*
hodnocení

1x

Krásný den...myslím si, že je to velký problém..Savo je velmi silný dezinfekční prostředek,a tudíž mou radou, že Vás sklamu ... Vaše tričko i když zabarvíte jakoukoli černou barvou, tečky , které savo udělalo, zcela nezmizí..Spíše se může i stát, že se Vám na daném místé udělají i malé dírky..Savo je opravdu silný ,,žráč..

petula00*
hodnocení

1x

Místa od Sava bude rozpoznatelné ať s tím uděláte cokoliv.Pokud jej nevložíte do sava celé.

hahanaj*

skvrny po savu ničím neobarvíte ...vyzkoušeno

colito
Ano da se skvrny od sava zamaskovat barvou na textil (duha)mam vyskouseno a parada

ahasver4*
hodnocení

0x

Třeba barva Duha...Je dobrá a spolehlivá.:)

doplněno 27.02.12 12:15:

pemi.cz/...

doplněno 27.02.12 12:19:

Jenže Savo je prevít,to,,vypaluje,,..Snad se zadaří...

Černá barva na textil je dobrá, kromě Duhy, i Iberia. Obě se dají koupit v každé drogerii.

doplněno 27.02.12 12:26:

Nejdříve obarvíte, pak klasicky vyperete a dáte usušit. Na uschlém poznáte, zda se podařilo obarvit fleky.

hodnocení

Takže koupit třeba duhu a zkusit to klasicky obarvit a snad hotovo? mam to pak zažehlit nebo jak? Opravdu to nechci vyhodit... :(

krkovicka*
Mám zkušenost, že když se savem pocaka černé triko, vzniknou bilozlute skvrny, mnohokrát preprano a dvakrát obarveno Duhou, nick.moc, skvrny šedé, po prvním vypranim po barvenim zlutosede.Ale zkusit to můžete.V mém případě tričko ztratilo elasticitu a je jak hadr, flekaty...Hodně peněz za energii, barvu,času a výsledek nulový.

lui*
hodnocení

0x

Vystřihněte si z tvrdého papíru masku, a stříkněte přes ty cákance Savem nějaký žádoucí obrázek. Já dopadl úplně stejně. Jen to triko bylo tmavě zelený. Hi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]