Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak čistíte peněženky?

Od: martinaa* odpovědí: 7 změna:

Přeji pěkný pátek, jak u vás čistíte látkové peněženky? Mám světlejší, materiál je hodně podobný džínovině. Do pračky je těžká, stačí kartáček a mýdlo, nebo to chce něco speciálního? Trapná otázka*hi* , ale jsem u nás jediná, kdo nemá koženou peněženku.

Děkuji za rady*slunce*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já čistim peněženku tak, že jí naplním penězi a pak je všecky strašně rychel rozfofruju:)

Ale jinak jsem jí takto jednou čistil normální pěnou na čalounění a výsledek byl lepší než očekávání.

martinaa*
hodnocení

Takové čistění znám taky:D:D

Za tu pěnu děkuji:)

gumidek*
hodnocení

2x

Já osobně kožené peněženky rád nemám (takový ten smrad,...apod). Mám textilní s materiálů, co se dělají batohy. Normálně ji vezmu tekutým mýdlem a jemným kartáčkem a pak ještě promáčím v horké vodě s čistícím prostředkem Mr. Proper s citrónem k vůli vůni. Pak ji dám na sušák na prádlo a ten posunu nad topení, které lechce topí. Pak je jak nová.

P.S.: mám tam i takovou všitou průhlednou fólii a vůbec to nevadí. A nikdy se mi nesrazila, takže taky OK. ;)

martinaa*
hodnocení

Děkuji, já právě koženou kdysi měla a moc spokojenosti nebylo. Ano, to je ten materiál, ze které je i moje:D díky, nevěděla jsem, k čemu to přirovnat.*placni*

lidus*
hodnocení

0x

Peněženku mám zásadně koženou, kvalitní, ne koženka a když se mi jeví ošuntělá tak si koupím novou, ještě nikdy jsem peněženku nečistila. Rodina každý rok řeší dárek k nějaké příležitosti a tak aspoň mám co říct.

Já peněženku peru společně s prachama...*smich*

martinaa*
hodnocení

I my dávaly s mamkou tátovi k Vánocům krásnou koženou peněženku:) Mě kožená prostě nesedí do ruky:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]