Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych si koupit svářečku na svaření armovacích košů, I profilů na stavbě svého RD a pak pro velmi občasné domácí použití. Nikdy jsem nesvařoval a nevyznám se v tom. Máme jistič 3x25 A. Poradí někdo jakou svářečku pořídit. Důležitý je poměr cena/výkon pro mé účely.
Děkuji všem.
Jelikoz pises, ze si nikdy nesvaroval, tak se na to vykasli, nech si to svarit od nekoho jineho a az se naucis trochu svarovat, tak pak si kup ten invertor, ale pokud to neumis vubec, neriskuj, nechces prece, aby ti spadnul barak na hlavu.
myslím že trošku zručný kutil se s invertorem naučí svařovat za chvíli,já se učil na starém trafu...bych vám nepřál vidět...,ale těžko na bojišti... invertor je proti tomu jinej level...naučí se to snad i bl...píííípp...ec...za chvíli
jak jsem si právě přečetl všchny příspěvky tak bych také asi doporučil profi svářeče, přeci jen je to práce která vám může spadnout na hlavu...sice svářet celkem umím ale tohle je něco jiného...nesvařuji dekl na kanál ale stropní nosnou konstrukci...
Osobně mám italskou svářečku Telwin s plyn. bombou CO2 a vyvařuju i všechno na autě, ale svářim i jekly do 5 milimetrů síly. Psáno je sice do 4 mm, ale sváry drží i těch 5mm. CéÓčko nemá téměř žádnou strusku na drátě, takže nic nemusíš odbrušovat a oklepávat a brousit, čistit. Cena je okolo 5000 až 6000,-Kč v amatérských provedeních. Profi jsou 10 000-25 000,-Kč a můžeš svářet i hliník, nerez, mosaz apod. Jestli to máš jen na sváření sem tam, můžeš si ji i půjčit v nějaké prodejně těchto výroků. Na litoměřicku je firma SVOBA ta prodává a půjčuje stroje a nářadí zároveň. Zaplatit zálohu a nějakou stovku na den, zálohu ti vrátí při vrácení stroje či nářadí. Jinak jsou i amatérské svářečky na elektrody (prskavky) -ale jsou tam strusky a úplný amatér se při sváření nabrousí a učistí k smrti...Mám doma i tenhle přístroj, ale nepoužívám ho od tý doby, co jsem koupil CÓčko.
Cočko je dobrý,ale kde máte plyn,a věci okolo,a jinak kdo vaří vám řekne na provaření silnějšího matroše je lepší elektroda,měl jsem ho doma a prodal a kopil invektor a spokojenost,dostanu se všude,klidně na žebříku,šáhnu do skříně a je k dispozici,nemusím schánět plyn,nestarám se o pruvlaky bohdeny a věci okolo,jsem zastánce toho že na sváření domácích věcí je lepší elektroda,co je spíše do dílny k ponku a na vaření silnějších materialů bych už volil lepší stroj než za 5 tis,to je hračička na lepení aut,neuražte se,
já s tímhle kitinem vařil traverzi ve 3 metrech ,3,5 elektroda a bez problému provařeno a to jsou 180 ička stěna přes 6mm
Pro nás,občasné kutily doporučuji Invertor...z mé osobní zkušenosti bych koupil invertor české výroby,a to buď Omicron Gama nebo KITIN,výkon kolem 150A by vám měl bohatě stačit,pokud narazíte na akci tak se sestava -svářečka-kabely-samostmívací kukla-cca 0,5kg elektrod pohybuje kolem 5500kč...p.s. kupoval jsem tuto sestavu(Omicron Gama 160) loni za 5270kč a naprostá spokojenost
Pokud jste nikdy nesvařoval, tak nosné (pevnostní) svary si nechte svařit od někoho kdo to umí, profily ve stropě nejsou vrátka na dvorek Jinak jak už tu padlo - invertor od Gammy, Kitinu, Omicronu, 150 A bohatě stačí. Jsou kvalitní se servisním zázemím, dají se sehnat kolem 5000,- Vzhledem k ceně a kvalitě nemá smysl hledat něco jiného.
Na domácí smrkání stačí i trafo, to má výhodu v ceně a v menší poruchovosti (v invertorech občas odchází výkonové tranzistory a podobné "levné" součástky). Invertor je ale lehký, krásně vaří, umí všechny elektrody - je radost s nim pracovat.
Pro kvalitu svaru jsou zásadní ruce, pak příprava materiálu, volba elektrody a suchá elektroda (přesušit v troubě nebo v trubce + horkovzdušná pistole, skladovat v petflašce se silikagelem)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.