Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mam takový problém,totiž že mi protýká záchod,než někdo řekne ať si pročtu forum,ýe už se to tu řešilo,tak já mam trochu jiný problém,vše jsem pročetl i všude možně,Takže k problému:mamé staré wc z nádrží nad záchodem,a jde o to (snad to vysvětlím dobře)jak máte v nádržce ve prostřed ten plovák/špunt-snad se to tak jmenuje tak když se zatáhne za šnurku při splachování tak vlastně nadzvednete z toho špuntu část,a měla by se vráti zpět,jenže ouha mě se někdy vráti a neprotýka a někdy ne a musm to tam zarazit vlastně sám.a nevím jak to tam mohlo předtím držet samo.Snad to aspoň trochu pochopíte,vy kteří o tom něoc víte.Mockrát děkuji za odpověď,už jsem bez radný,a kýblem se mi splachovat nechce Jarda přiložím obrázek toho co mi vypadáva.
pztre
je otazkou kudy ti to tece, pokud prepadem je v haji ventil nebo maly tlak (spina, tesneni apod.)
ALE pises o spuntu zastav vodu, splachni a vycisti gumu (dosedaci plochy), treba tam mas borcus
jinak to neres a bez to koupit cele nove je to par korun, odhaduji do 200,-, nevim, ale osobne to resim vymenou a v byte za 20let jsem to delal/menil 3x, protoze oprava, cisteni bylo jen na par mesicu
doplněno 26.02.12 20:58:ted vidim fotku, takze mozna maly tlak, zkontroluj uzaver, jinak kup novy set
tady jde o to,že jak tam máš na tý fotce tu vyčnívající bílou tyčku tak ta při splachovaní má zapadnout do zvonu či jak se to jmenuje v tý nádržce,no jenže ono to někdy zapadne a někdy ne,a když ne tak musim na štafle a dát to tam ručně jinak to protejká,snad mě chápeš.promiň,nevím co se jak přesně nazývá.Jarda
Jak tam mas tu bilou tycku, jak sis to nazval, tak ta je na konci rozdelena po dylce na pul a na konci kazde pulky to ma ven vycnivajici zobacek, ktery brani tomu, aby se ta tycka vytahla uplne ze spodni casti, ktera je zaroven pri silnejsim zatazeni za provazek take vytazena a tim to vypusti dalsi cast vody, protoze to je takzvane dvoji splachovani. Ta cast na obrazku je vrchni stupen a ten pak zvedne druhy stupen. Tobe upadly z obou pulek tycky ty zobacky a pri zatazeni to vytahnes uplne. Tohle sem zatim nikde nevidel prodavat jako nahradni dil a proto to taky u zakazniku resim vymenou celeho vypousteciho ventilu. Proste to cele vymontujes z nadrzky a vymenis za nove.
Dík moc z aodpověď,byla moc užitečná,tím pádem ty zobáčky,který by podle tebe měli být ulomený,tak tam musí být někde zapadlý.Mohl bych se zeptat jestli to jde vyřešit nějak jinak něž jen koupí nového vypouštěcího ventilu?pokud ne,tak jestli nevíš kolik stojí nový a jak se to vyměnuje,pač mě to nešlo nějak povolit.Děkuju moc.I za pochopení toho jak jsem to tu napsal.Díky.
Treba tady mas uplne ten tvuj eshop-koupelny-topeni.cz/...
staci pootocit o 1 cm do leva, cvakne v tom, je to jenom na tech 4 nozickac pootocenim nacvakly,a vymenit to za novy.
Ty ulomeny pacicky nenajdes, jsou zapadly splachovaci trubkou az v mise a z ty vedou uz jenom maly dirky, takze to nevytahnes, jedine misu odmontovat a vyklepat to z ni.
doplněno 26.02.12 23:55:Nebo muzes u toho noveho splachovani tu tycku smacknout opatrne v tom rozriznuti k sobe a pak to jde vytahnout z toho spodku. Pak to jednoduse strcis tam, kam do ted pokazdy strkas ten spatnej dil, kterej ti tam ale nema za co drzet.
doplněno 26.02.12 23:59:Ted sem nasel, ze se to prodava jako nahradni dil, a je tam docela dobre videt, jak ma ten konec vypadat. triker.cz/...
Ahoj ještě bych se tě chtěl zeptat na jednu věc,zítra jdu do instalerstvi,a chci se zeptat jestli ten první odkaz je uplně to samé co mam já,jestli to má univerzální rozměry,abych to nekoupil a pak to tam například nesedělo?dík moc.
Ale jsou jiné lepší.Jsou jednočinné a dvojčinné.U tohoto se zatáhne jednou a spláchne se malá dávka vody,šetří.A právě ty šetřicí nejvíc protékají.Je lepší jednočinný ,který je jednodušší a membrána pevně dosedne,tedy neprotéká.To že se splachuje na malou,jen málo,pochopí i dítě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.