Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace betonové desky v koupelně

Od: longr odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit se stavbou podlahy v přízemí chalupy. Betonová deska (cca 100 mm) byla položena na štěrkovou vrstvu (cca 50 mm), která leží přímo na hlíně. Betonová podlaha není zcela rovná, plánuji využít samonivelační stěrku. Dále vzhledem k nechuti omítání kamených stěn, rozhodl jsem se vyzdít je z Ytongu. Kvůli nepraktičnosti pokládání asfaltových izolačních pásů, chtěl jsem použít izolace tekuté. Otázky: 1. Můžu použít tekutou izolaci na betonovou desku (abych izoloval i ytongové tvárnice), následně vyzdít stěny, poté použít samonivelační stěrku a závěrem aplikovat hydroizolaci znova? 2. Bude tento postup funkční? 3. Dle obrázku, mezi novou stěnou a kamenou zdí vznikne mezera cca 4 cm, nenapadá vás něco, čím by šlo tuto mezeru vyplnit a mělo to alespoň trochu izolační účinky proti vlhkosti a chladu? Napadá mě vystříkat to PU pěnou *uspech*, nebo tam dát polystyrenové desky, nebo to jednoduše vylít betonem, čímž by se zpevnila původní kamenná zeď, ale o izolaci se hovořit nedá.

Za odpovědi předem děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

longr
hodnocení

Omlouvám se za nepřiložení obrázku. Foto znázorňuje stav před betonovou deskou, do které jsou zavedeny odpady.

Hydroizolace betonové desky v koupelně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]