Nejste přihlášen/a.
Na co si dát pozor při koupi Pvc lina? Sleduju nášlápnou vrstvu, aby nebyla ta nejslabší a ptám se, jaký vliv na kvalitu má tloušťka lina, čím silnější tím měkší? Lino nebudeme lepit, jen pokládat. Uvítám odpovědi z praxe-máme doma jsme spokojeni s tím a s tím...díky.
lino se dnes běžně nikam nelepí, pouze v místech spojů pruhů. Typ lina vybírejte podle zatížení. Drahá jsou obvykle silnější a levná tenší a méně vydrží. kolem 500 za metr už máte opravdu kvalitu a výdržnost. Některá jsou tak pěkná, že na první pohled nepoznáte od plovoucí podlahy. chce to zajít do prodejny a projít vzorníky.
hlavně to chce sledovat tloušťku nášlapné vrstvy!pozor, nášlapná vrstva se nerovná celkové tloušťce lina! až dodělám podlahu, taky budu vybírat, tak hodně štěstí
ale to tady snad nikdo netvrdí, vím, že nášlápná vrstva se nerovná tloušťce,po obchodech chodím, výběr velký až se v tom člověk ztrácí.
já mám objednané PVC značky Novilon Viva a v obchodě měli obrovský výběr. Poradili mi tuto variantu. Cena cca 350Kč/m2. LIno má paměťový efekt (při stlačení se vrací zpět, důlky po židli se vrátí). Měli tam i výběr za cca 500-600Kč/m2 ale v téhle cenové relaci by doporučili toto lino.
v Praze to bude prodávat nepřeberné množství firem. Podívejte se na www.google.cz a napište do vyhledávání Novilon Viva Praha a najde Vám to desítky firem. Samozřejmě se zeptejte v obchodě na jiné alternativy, já mám zkušenosti jen s tímto linem. Kolega Vám radí jinou značku. Záleží na tom, jestli tam budete chodit v ponožkách, papučích,tak to stačí. Jestli uvažujete o chození v botech (kamínky v podrážce atd) tak ta tloušťka nášlapné vrstvy musí být samozřejmě větší. Mám ještě koupené lino na chatě (cca 5x4m) a tam chodím v zimě v létě v pracovních botech, gumákách od sněhu, se štěrkem a lino bez problémů. Ale je to jiný typ (zančku už si nepamatuju) - hrubší nášlapná vrstva.
Zdravím. Novilon Viva má nášl. vrstvu jen 0,25mm. Zkuste si najít Tarket Supreme, tan má nášlap 0,7mm za stejné, neli menší peníze. Pokud chcete hodně teplé PVC tak se mrkněte na PVC Gerflor, ten má "filcový podklad". S tím lepením je to různé. Záleží zda máte podlahové vytápění, nebo tam budou kolečkové křesla a židle a v tom případě se doporučuje lepení. Základem všeho je "hladký" podklad!
Chci se také zeptat, co dát do kuchyně, je ve tvaru písmene "L" a dohromady 9m2. Chci lino, ale koukal jsem, že si lidé pochvalují i vinyl, sice to je pro mě taky jak lino, ale prd se v tom vyznám. Co by jste poradily? Podklad budou OSB desky. Podlahové vytápění není, v místnosti jsou malé plynové gamaty a místnost je v létě dost vyhřátá od slunce. Předem díky za nápady.
doplněno 09.05.12 20:24: ted sem se docetl, ze OSB je treba presterkovat akrylem, budu davat dve vrstvy, jednu DTD 18mm a druhou OSB 18mm,, tak to asi prohodim a nebudu muset sterkovat
Dobrý den, hledám odpovědi na otázku jaké lino a co pod něj?,...tak zkouším, třeba mi odpovíte. Realizovali jste ty OSB desky a DTD? Taky se na to chystám a spíše mě od toho zrazují, chtějí lít nivelačku, stěrku, aby byla rovina. Ale já chci hlavně tepelný komfort a suchou/rychlou cestu. Máte nějaké poznatky za pár let používání?
Díky za váš čas. Eva
eva.hrodkova@seznam.cz
Mame zatezove PVC Ambient, naslapna vrstva 0,7mm, vrchni vrstva polyuretan. Cena pred dvema lety 315Kc/m2.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.