Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový kondenzační kotel do bytu?

Od: robert* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

rád bych se informoval, zda je vhodné použít plynový kondenzační kotel do níže uvedeného bytu:

Byt 3+1 72m2 v cihlovém domě, který je cca měsíc nově tateplen. Byt se nachází v 3. podlaží ze 4.

V bytě bude 6 radiátorů: 1ks 500x1800, 2ks 500x1500, 2ks 400x600 a žebřík v koupelně. (v horizontu 5 let v koupelně 3,1x2x9m bude místo dvou malých radiátorů použito topení v podlaze.)

Rozvod trubek k radiátorům bude cca 80-100m v celém bytě.

Kotel, který bych použil: eprovas.cz/...

Předem Vám děkuji za odpovědi, rady a tipy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

pokud vám nevadí, že kotel bude hučet asi jako na polovinu výkonu puštěný odsavač par, pak jej klidně můžete namontovat rovnou do bytu.

hodnocení

0x

Jestli Vám nevadí, že kotel je pro výše uvedený byt cca 3x předimenzován..klidně ho použijte, ale moc smysl to nedává...a i návranost kotle v tomto případě bude velmi dlouhá (pokud vůbec nějaká).

hodnocení

0x

Ohřev vody máte asi vyřešen jinak, takže pokud kotel jen pro topení, použil bych kotel do 15 kW max.

robert*
hodnocení

0x

Na to jsem zepomněl, i ohřev vody by byl řešen přes tento kotel.

filipes*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

též si myslím že kotel který máte vvhlédnutý je zbytečně předimenzovaný.Postačil by bohatě s výkonem do 10 kW.Já osobně mám kotel GEMINOX a jsem s ním maximálně spokojený.

hop®
hodnocení

0x

Na ohřev vody bez zásobníku je rozumný kotel 24kW, a kondenzační kotel s tímto výkonem by byl značně naddimenzovaný. Můj názor je, že pro Váš byt by kondenzační kotel byl celkově nerentabilní. Jeho inzerovaná účinnost se uplatní v podmínkách, které s největší pravděpodobnost ve Vašem případě nenastanou, otázka jakési finanční úspory vzhledem k návratnosti investice je podle mne jasná - nevyplatí se Vám to...

zabu
hodnocení

0x

poradte.cz/...l - - - příspěvek pana Zdeňka Šafra. Myslím, že to tam je dost jasně vysvětleno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]