Vyplatí se to, ale revize kominíkem je i tak nutná. Fuguje to takto:Podstatou čištění je katalytická reakce, při níž dochází k přeměně sazí na kysličník uhličitý. Jedná se ve své podstatě o spalování bez plamene při nižší teplotě, než probíhá klasické hoření:Převzato z : webareal.cz/...
Máme starou chalupu a ústřední topení. Četla jsem o Kominíčku, jak pročistí komín. Manžel o něčem takovém, nechtěl ani slyšet. Koupila jsem potajmu Kominíček. Byla zima, topení už na 60 stupňů, tak jsem využila toho, že manžel vyšel ven na zahradu a Kominíček hodila do kamen. Ozvalo se hrozné hučení, jako, když kolem jede vlak. Vyběhla jsem ven a jen z hrůzou sledovala, náš 1 metr, vysoký komín. Z komína šlehaly 1,5 metrů plameny. Plameny šlehaly jen chvilku, ale tu hrůzu, že něco může chytnout, přímo náš dům. Nikomu to nepřeji. Nemá cenu popisovat, co bylo u nás doma. Nikdy už něco takového nebudu zkoušet.
robin1*
No tak to né, já ty šlupky případně kominíček používám aby to tak trochu povolilo to málo co tam je aby se dobře čistilo. Komíníček doopravdy není náhrada za občasné vyčištění komína.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.