Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam vrata natrene uz asi dva roky LUXOIL -lak lazurovaci na drevo / odstin kastan/. Muzu to ted natrit jednou vrstvou bezbarvym lakem na drevo? Je to vhodne? Nebo zase odstinem Kastan?
To stejne da se natrit bezbarvym lakem Kabrinec jednou vrstvou?
Diky za radu a preji hezky den.
Dva roky natřené dřevo Luxolem mění barvu - déšť, slunce ... a to nestejnoměrně. Když takové dřevo natřete nyní bezbarvým lakem, tak rozdíly ( fleky) vám ještě více vyniknou. Nejprve bych dřevo natřela znovu luxolem, abych barvu sjednotila a pak možno nalakovat. Nevím proč je chcete lakovat. Pokud trváte na lesku, nechcete si vybrat přímo barvu s leskem?
Kabřinec je buď přírodní (savý) a nebo již lesklý, glazurovaný. Nátěr přírodního kabřince by nestačil jednou vrstvou a na glazuru vám lak nebude držet a je to k ničemu. Znalci ať mě opraví či doplní.
Veškeré bezbarvé laky zdaleka nevydrží to, co luxol, použijte ho znovu. Kdysi dávno se kabřinec leštil fermeží-lněným olejem. Byla to fuška, to pak hadrama rozleštit, ale vydrželo to dlouho. O nátěru kabřince bezbarvým lakem jsem nikdy neslyšel, nevím.
Luxol je nejlcinější, ale časem se ztrácí. To ovšem udělají i jednou tak drahé a cizí laky.
Já bych to natřel znova Luxolem. Vyzkoušel jsem a osvěčilo se - novou pixlu nechám týden otevřenou vyvětrat a potom do ní přidám cca jednu třetinu základní fermežové nebo olejové barvy nebo fermež.. Podle toho co najdu. Lepší to kryje a taky déle vydrží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.