Nejste přihlášen/a.
Rádi bychom snížili hluk z venku u špaletových oken.Ve starších radách zde jsem se dočetla, že by mohla pomoci výměna venkovních skel za dvojsklo.Poradí mi někdo firmu ,která by to provedla?.Jsme v královéhradeckém kraji ,v okrese Rychnov n.Kn.Předem děkuji za radu
Ta výměna není tak úplně jednoduchá - okna je (obvykle) potřeba zrepasovat v dílně - takže oslovte výrobce dřevěných oken, truhláře apod. v okolí, ať se vám renovace zbytečně neprodražuje dopravou a nechte si práci nacenit a současně si vyžádejte reference... A - spíše se orientujte na menší firmy, než na velkovýrobce - udělat lepené dvojsklo je jednoduché, zrenovovat starší okna (a práce se dřevem obecně) je výrazně náročnější...
doplněno 08.12.12 01:01:To Miljan: Jo - TopSpur mohu doporučit - nemám sice osobní zkušenost, ale viděl jsem jejich práci - slušné, ale neznám ceny...
Ale - "výměnu provádí na místě" není až tak úplně pravda - frézování na místě určitě nedělají... Pokud je potřeba okna (křídla) opravovat, taky to lze lépe v dílně...
Aby se omezilo pronikání hluku z venku, nestačí ale jenom vyměnit ve špaletových oknech skla za dvojskla. Okno musí těsnit celé tj. i rámy. Jinak zrovna tento týden přišel leták od firmy Tospur, která nabízí výměnu vnějších skel za izolační dvojsklo ve špaletových oknech za účelem zamezení úniku tepla po celý rok. Bezplatná linka 800100238. Nejlepší by bylo vzít si od nich nějaké reference a zeptat se tam, kde byla vámi zamýšlená výměna již provedena, jak se omezil průnik hluku. Já mám porovnání pouze u oken dřevěných se šroubovacími rámy, tzv. zdvojená okna, s okny plastovými. Průnik hluku zvenku se snížil o víc jak o 50 %. To byl také hlavní důvod, proč jsme je měnili no a potom samozřejmně také kvůli úspoře tepla. .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.