Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsme ve Společenství vlastníků bytových jednotek. Zajímalo by mne,jestli je povinností zajistit všem spoluvlastníkům společné STA.Nové vedení tvrdí, že to není potřeba.Rodiče ale bydlí v jiném domě(společenství vlastníků) a jim řekli, že musí tuto službu ze zákona zajistit.Poradíte?
Zákon o elektronických komunikacich 127/2005. V paragrafu 104 se pise
"(15) Vlastník domu, bytu nebo nebytového prostoru je povinen umožnit uživateli tohoto domu, bytu nebo nebytového prostoru a) příjem rozhlasového a televizního vysílání provozovatelů vysílání podle zvláštního právního předpisu^11) za podmínky, že v místě příjmu je signál přiměřené kvality. .."
Pokud jste všichni vlastníci,jste i spolumajitelé domu a rozhodujete si také o zařízeních domu sami.Pokud se dohodnete,že do STA vrazíte - 60000-100 000,aby vám fungovaly vaše analogové televizory,pak je to vaše rozhodnutí a zaplatíte si to.Když nebude aspoň 75 % spolubydlících souhlasit,nebude se konat nic.
JABRAKA
Já bydlím ve státním bytě a STA také nemáme. Jak zní zákon nevím. Já jsem si koupil malou anténu do bytu, hraje to dobře, mám klid a ještě ušetřím, protože za STA se platí měsíční poplatky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.