Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych poradit co s flekem na zdi, evidentně v místě kde je nepoužívaný komín. Dalo by hned řict že je to zatekáním zvrchu, ale to bych vyloučil, protože zvrchu to není tak mokré viz.foto. Navíc jsem ten vršek kontroloval, a veškeré trhlinky jsem zadělal. Podobná situace je i na druhé straně domu,tm jsou také nepoužívané komíny a taky flek z ničeho nic na zdi, nemá začátek, je prostě uprostřed. Poud budete chtít více nfoprosímptejte se, děkuji
Nejsou nahodou ty kominy ve vysce podlahy pudy zazdene? A nebo nepouzivaji se na odvetrani treba z koupelen?
doplněno 23.02.12 18:33:V prvnim pripade tam mohl nafoukat snih a ten ted rozmrza a prosaklo to zdi.
Ve druhem pripade mohl pri tech silnych mrazech kondenzat ve vysce pudy v promrzlem komine namrzat na stenach komina a ted to rozmrza a prosaklo to ven.
Dobrý den, řekl bych že zatéká mezi krytinou a komínem.
doplněno 23.02.12 18:16:Tady to vypadá na stékající vodu z komínu po štítu domu.
doplněno 23.02.12 18:29:Komín mrazem zvlhl, shora se tam dostal studený vzduch, po mrazech nyní vlhkost prostupuje.
Zdravím. Nepoužívá se ten komín např. na odvětrání koupelen. Flek je v prostoru který není zateplen. Mně to připadá jako kondenzát.
Jako odvětrávací šachta se komín nepoužívá. Je jednoduchý, vyzděný, dříve se tam normálně topilo, je tam plno sazí na stěnách. Já bych byl též pro tu možnost promrznutí, začalo to dělat až touto zimou. Jinak komín je průchozí, neměl by být zazděny.
doplněno 23.02.12 19:01:Správně, ten flek je pouze v nevytápěném prostoru půdy
Asi je to blbost ,čistě teoreticky pokud by třeba va sklepě kde ten komín je byl funkční kotel zaustěn do jiného komína a tím ta místnost byla vyhřívaná a nebyla ucpávka na tom komíně který je vlhký, ten chytil komínový tah a navrchu se ta voda srážela .
gerriku, pokud by se vůbec komín nepoužíval ani k větrání, tak klidne promrzne. Ale nemá tam co kondenzovat. Určitě tam nikdo nemá nic vyústěno, co by tam pouštělo teplo vlhkost?...
Nemá někdo vedle koupelnu či kuchyň?
Sklep v domě není. Do komínu určitě nic nejde. Jak už jsem říkal stejná situace je na druhé straně baráku, asi to fakt promrzlo. Jak se tomu dá bránit? Bojím se aby časem nezačala opádavat omítka
K otázce, jestli vedle není kuchyn, ano je, ale určitě do komínu není svedená digestoř nebo tak něco. V patře je kuchyn dočasně, na jaře se budeme stěhovat dolů, kde bude i digestoř skrz zed.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.