Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, také jsem takto přemýšlela, zadlužit se a pořídit vše najednou nebo postupně dokupovat. Nakonec jsme zvolila variantu zadlužení, vše máme nyní hotové, vybavené a pouze splácíme. Říkala jsem si totiž že než třeba našetřím na sedačku, koupím ji, pak budu šetřit dlouho na kuchyň a koupím ji - prostě je to na dlouho. Záleží jestli jde o čistě o vybavení - nábytku, nebo i nová kuchyň vč. spotřebičů, nová koupelna atd..
Není jednoznačné odpovědi. Pojem základní vybavení znamená pro každého něco jiného. Jsem zapřísáhlým odpůrcem jakéhokoliv zadlužování, asi jsem to zdědil... Pravidlo -utrácej jen tolik, abys nemusel brát na nic ohled- se mi zatím vždy osvědčilo. Co si zaplatím už mi nikdo nevezme... leda zloděj a ten obere i zadluženýho. Nedoporučuji tedy moc velké zadlužování, spíš bych se přikláněl k postupnému vybavování bytu (či domu). Navíc je nepříjemné vědomí, že hrozí splácení ještě v době, kdy některé spotřebiče jsou již na konci své životnosti...
Stejne jako Strejc sem odpurce zadluzovani, ale vezmu-li to rozumne, asi nejlepsi je vzit si pujcku na ty nejdrazsi a nejzakladnejsi veci, jako je kompletni kuchyne a treba koupelna. Je zbytecne se vydat ze vsech svych penez, ktere se daji pouzit jinak.
Zbytek veci, jako nabytek do obyvaku a pod. bych uz kupoval postupne za hotove. To uz nejsou dnes tak velke castky a konec koncu u televize se da sedet i na zemi, ale rizky bez sporaku neudelate.
Co se tyce cen, to je opravdu ruzne. Zalezi na tom, co chcete. Napriklad sprchovy kout se da poridit za 5, ale i za 100 tisic. Stejne tak sektorova linka s varnou deskou a myckou muze stat treba 25 a delana na zakazku treba 150. Atd.
jsem s Vámi, x let jsem nikomu nedlužil ani korunu a neuměl jsem si představit nějakou půjčku... teď máme 3 hypotéky. Z toho mála co v ní zbylo jsme udělali chodníky kolem domu a plot. Teď postupně nakupujeme kousek po kousku (spíš kousíčky) a představa Providentu nebo Citilemu (?) by mě děsila.
Ještě bych byl ochotný zkusit něco na splátky pokud bych opravdu nezaplatil ani 1,- navíc než při platbě v hotovosti. Vše ostatní je příliš drahé... a samozřejmě je v hodné mít záložní řešení, kdyby se stal člověk nezaměstanným, aby o vše nepřišel!
Na půjčky pozor!
bývá"zvykem"si z hypotéky pořídit alespoň kuchyň, jako vestavěná věc to projde a člověk ji celkem potřebuje
Dobrý den.
Dovolím si také přispět s troškou do mlýna.Stavěli jsme dům,když byl hotov -teda alespon tak abysme mohli bydlet bylo potřeba ho vybavit.Neměli jsme na domu až tak velkou půjču ,ale stejně.Ze začátku jsme měli nábytek starší na dosloužení ,postupně se dokupovalo nové a staré likvidovalo.S nostalgií vzpomínáme na malou ořenosnou tv,která stála jen na zemi...Víte ,my byli tak štastní,že jsme ve svém...Po4 letech v jedné místnosti u rodičů to byl ráj na zemi.
A půjčky?Jsem někde uprostřed těch dvou velmi vyhraněných názorů.Pořídili jsme si spoustu věcí na splátky,ale vždy jsme měli zásadu,že nikdy ne víc než dvě věci najednou a to jsme ještě tu druhou půjčku brali až tehdy,když už téměř končili se splácením předchozího,Nikdy jsme se za 19 let,co jsme spolu nedostali do skluzu se splácením.Člověk musí přemýšlet,stát se může cokoli,aby pak byl schopen dostát svým závazkům.Obojí má své pro i proti.Mě se líbí ten náš systém už proto,že si domácnost doplnujeme o moderní věci průběžně.Samozřejmě rozhodnutí je naVás.
zdravím,
jelikož jsem z"chudého kraje"a nepotřebuji SUPERZNAČKOVÉ ZBOŽÍ tak za"kompletní"základní vybavení domácnosti zaplatíš cca... , no bohužel je to tak!
KUCHYN - linka na míru(žádná firma ,ale šikovný truhlář) se spotřebiči(néé vestavné), podlahy a nábytek celkem cca 100.000 kč
OBYV. POKOJ - podlahy, nábytek, elektronika celkem cca 60.000 kč
LOŽNICE - podlahy, nábytek celkem cca 30.000 kč
KOUPELNA+WC (malá paneláková cca 4m) - cca 40.000 kč
a do toho jsem nezahrnul osvětlení a čí já vím co ještě?!
takže těch minimálně 200.000 kč počítej na zákl. vybavení!
DODATEK k cenám! vycházel jsem z toho co jsem nedávno nakoupil a také za kolik se dá to co potřebujete sehnat!
A pokud natrefíte na různé AKCE VÝPRODEJ, tak ušetříte i několik tisícovek , tomu věřte!
Ano souhlasím, 200 tis. je minimum, přišli jsme do bytu, kde nebylo vůbec nic a my jsme také měli pouze televizi a jednu lampu takže jsme byt, řekla bych běžných rozměrů, kompletně vybavili (např. i nádobí, blbůstky a různé dekorace) drobné stavební úpravy, plovoucí podlahy, nová koupelna, kuchyň na míru se spotřebiči, veškerý nábytek, za cca 250 tis.Ještě dodám, že z velké části v Ikey
Jak je to v té písničce?
Dáme si do bytu,dáme si židli...
Kdo židli má,bydlí.
Takže pokud mám byt,stačí mi židle.Tuto záležitost znám velice dobře,nikdy jsem žádnou půjčku neměl a zařídil jsem se vcelku dobře.A dnešní mladí?také na tom nejsou nejlíp,začínají se starším nábytkem a pro dítě to,co dostanou darem od známých,kterým dítě odrostlo.Tento stát nepodporuje děti.Jen firmy,které okrádají lidi pomocí půjček.
Proto hlásám,raději bedničky od zboží,než zkrachovat s půjčkou.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.