Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Novostavba byt topné tělesa

Od: gimaster2® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chci se zeptat. Zakoupil jsem byt v novostavbě, nyní prožíváme první zimu cca -7 stupňu v noci. Máme obývací místnost, která má cca 32m2. Jsou zde umístěny dvě topné tělesa. S tím, že mám puštěné radiátory na maximální výkon. Tedy topí se na maximum. Teplota v místnosti však nepřesáhne hodnotu 22,3 stupně ( teploměr metr nad zemí). Chci se zeptat dá se reklamovat nedostatek topných těles? Nebo je to v normě? Nebudu doplácet na to, že není možné místnost vytopit a radiátory pojedou pořád na plno?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Uvedomte si prosim, ze nejde o pocet topnych teles, ale o jejich VYKON.Vykon teles take zalezi na teplote topne vody a tepelnem spadu.Dulezite je take to, zda mate vlastni zdroj tepla nebo centralni, a jak je rizen, zda jen PT, nebo dle ekvitermni krivky.
Neni zadny legitimni duvod, aby v mistnosti byla vyssi teplota nez kterou uvadite, vypoctova je 20stC.
Nevim tedy co by jste chtel reklamovat..
doplněno 07.12.12 23:16: P.S.: Platit za teplo budete logicky stejne s dvema topnymi telesy jako s deseti, pokud budete topit na stejnou teplotu..tu energii proste pptrebukete do prostoru dostat a spotrebujete ji.
doplněno 07.12.12 23:23: pptrebukete=potrebujete...pardon za preklep
hodnocení

Zdravím, radiátory mám napolno tedy stupeň 5 (termoventil). Je to zateplený dům.

miljan*
hodnocení

1x

To maximum je co? Jakou teplotu má vstupní voda do radiátoru?

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě to je málo.My máme byt,tři radiátory,z toho dva zavřené,třetí na 2.stupeň,a v bytě udržíme 25 st C a přitom venku je -5.To je aktuální situace.Buď máte malou teplotu na radiátorech, a třeba nezateplenou fasádu.

JABRAKA

mowla*
hodnocení

0x

Čím je dům (předpokládám, že jde o bytový dům) vytápěn? - vlastní kotelna (jaká), dálkový teplovod, samostatné ´kotlíky´?

hodnocení

0x

Dobrý den. Já mám obývací místnost 24 m2 a jeden radiátor. Bydlím pod střechou v nezatepleném domě. Topení mám puštěné na poloviční výkon a teplota v místnosti je okolo 24°C. Záleží, jak máte byt situovaný. Byt máte v přízemí, rohový nebo pod střechou? Máte radiátory celé horké, nebo jenom část? Na to, že topíte na maximum, tak je teplota v místnosti nízká. Připravte se, že budete za vytápění dost doplácet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]