Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prostup pod vstupy do RD

Od: zednik* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se optat, jakým způsobem by jste řešili výplň pod dveřním rámem

u vstupních dveří. Dům je z Ytongu, kvůli promrzání nechci vylévat beton pod

dveře, osobně bych to řešil usazením o 4 cm nyžším Ytongem a zbytek mezery

vypěnoval. Ovšem asi to lze řešit i vylitím betonu a vpředu přilepit polystyren.

Děkuji za rady předem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kvalitně vyřešit detail XPS.

Na internetu je mnoho řešení detailu. Vždy se musí postupovat individuelně...

doplněno 23.02.12 16:58:

zedníku,

e-c.cz/...

ale vždy individuelně dle projektu a druhu stavby.

zednik*

Dobrý den,

mohl bych získat nějaký odkaz, kde je toto dobře řešené?

paaja*
hodnocení

0x

pěna je pro tento účel dost měkká, měl bych strach ze sedání ...

Na toto téma bylo napsáno mnoho příspěvků v různých fórech. Mně se nejvíce líbí bodové podepření dveří minimálně na krajích a uprostřed něčím pevným - betonový kvádřík, cihla, snad i ten ytong, pokud nehrozí vlhnutí a zbytek mezery natěsno vyplnit extrudovaným polystyrenem. Podpěry udělat tak, aby nepřesahovaly zvenku rám dveří a daly se ještě překrýt dalším páskem polystyrenu. Přesně tak jsem to udělal na baráku já

zednik*

No já to chtěl řešit obdobně, podložit dveře Ytongem, rám zespodu přikotvit k Ytongu, stejně jako je tomu u

okeních rámů, do mezery vyplnit pěnu, poté ke dveřím přijde z obou stran dolít beton. podlaha a venkovní

terasa.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. U nás v ulici -samé novostavby to všichni řešili estrudovaným polystyrénem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]