Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gorenje ps643nw

Od: mandelinka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

zdědila jsem starší pračku Gorenje a to bohužel bez návodu a nemám nikoho, kdo s ní dřív pral.

Proto bych potřebovala poradit, jak se u tohoto typu volí program. Měla by být funkční, ale zlobí. Tak buď neumím vybrat program správně, nebo odešel nějaký ten programátor.

Volba teploty je jasná, ale neumím asi správně točit s tím kolečkem. Někdy kolečko jakoby vyskočí, někdy je zamáčklé, nevím, co je správně.

Návod jsem na internetu hledala a nenašla.

Problém je ten, že i když už se mi povede nějaký program spustit, 10 syntetika nebo 5 barevné - tak pračka začne napouštět, ale zároveň i vypouští, takže voda jen protéká. Pak se mi někdy stalo, že asi 5 minut otáčela bubnem, ale pak toho nechala a zase jen protékala voda.

Budu vděčná za radu nebo za případný návod.

Děkuji

Gorenje ps643nw

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

benjik*
hodnocení

2x

Dobrý den,

může být prasklé táhlo k programátoru, že protéká voda může být tím když je vypouštěcí hadice její konec níž než je hladina vody v pračce konec by měl být 60cm od podlahy pověsit třba za okraj umyvadla ,pral bych dle návodu na pračce s tím že teplotu volím dle prádla,pokud ten knoflík bude ukazovat správně .(skuste program dát na číslo 9 to je ždímání mělo by to 6min ždímat pokud to nebude a nebo jen krátcce,táhlo je prasklé (u takto starších praček tohoto typu je to možné) potom jedině sevis.

doplněno 22.02.12 12:01:

točí se 1,2,3, atd obráceně né.

mandelinka
22.02.12 19:12
hodnocení

mandelinka
hodnocení

Dobrý den, děkuji mnohokrát za dobrou odpověď. Chyba byla vskutku v nízko položené hadici s odtokem, takže to už je vyřešené a pračka spustí a pere. Ale mám další problém, že ždímání zřejmě nefunguje, program 9 nedoběhne na žádnou čárku a skončí někde uprostřed a nejdou otevřít dvířka. Totéž prací program 5 několik hodin po skončení jakékoliv aktivity pračky neumožní otevřít dvířka.

Je nějaký způsob, jak tu pračku zresetovat? Aby uvolnila ten zámeček? Je dobré jí vypnout a čekat, že se odblokuje nebo třeba i vytáhnout z proudu? Zatím nic z toho nefungovalo, takže nevím, co s tím mám dělat.

A také to kolečko se mi někdy podaří, že cvaká při volbě programu, ale někdy taky ne. :O/

Potřebovala bych alespoň nějaký přehled těch programů, abych věděla, jestli dobíhají na správném místě.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]