Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
renovujeme pokoj a bratr natahoval škrábanou omítku, ještě nikdy to před tím nedělal. Stěny penetroval bílou penetrací určenou pro tuto omítku. Natahoval mnichovskou omítku zrna 2mm velkým kovovým natahovákem zhruba na tloušťku zrna, to mu šlo dobře a omítka držela na stěně. Jenže když začal strukturovat plast. hladítkem krouživými pohyby tak mu ta omítka místy odpadávala a místo rýh se místy objevily prázdný mapky. Tak nakonec to dělal pěnovým hladítkem se kterým to šlo lépe ale nebyla tam ta typická rýhovaná struktura. Nevíte kde by mohla být chyba? Pracovalo se při teplotě 10 - 16C. Děkuji
pred zacatkem natahovani se musi finalka strhnout,pokud to neni pytlovana,jestli je v beliku tak vrtackou a snekem(to je vrtule)pouziva se skoro porad na rozmichani a pridat panaka vody.
doplněno 20.02.12 18:51:nerika se skrabana ale tahana nebo tocena.
omlouvám se, ale žiji v Německu a na pytli bylo napsáno Muncher Reibeputz, tak předpokládám, že to je v překladu Mnichovská škrábaná omítka.
nic se nedeje,taha se to smerem nahoru,po natazeni pruho zhruba 1 metru se to stahne jednim tahem dolu jen kvuli stejne tlousce na zdi,v tom zacina ten druhy tocit za tim prvnim co stale natahuje,zadny telefony ,cigarka proste jedna stena hned.A kontrolovat prubezne kvuli mapam,jak na to sahnete po 20minutach udela vam to skvrny.
Dobrý den,my jsme vždy postupovali takto. Penetrovat zed pak natáhnout tmel a po zaschnutí omítku,na velikost zrna a po zavadnutí strukturovat,škrabkat,tahat.jak kdo chce to pojmenovat.když jsme to zkoušeli bez tmelu,nedařilo se nám to.Dělával to tak můj táta.Omítka byla v kbelíku. Jub.Takto jsme dělali zdi v interiéru.Pytlovanou nebrat.
děkuji za odpověď, bratr to dělal jak uvádíte, zarovnal zeď v místech nerovností, penetroval, natáhnul a pak když to strukturoval, někde to odpadávalo. Omítka byla mnichovská pytlovaná.
Jo jo,četl jsem. Ono to je v rukách.(nezlobte se).Kdyby jste viděla mé začátky.(A to jsem škrabkal strop.)A to bylo k...v. Nebylo v těch místech omítky víc?
Já se nezlobím Mě připadalo, že to natáhl souměrně a pěkně. Je pravda, že v místnosti byla zima, připadalo nám jakoby omítka byla stále moc mokrá, když strukturoval. Jenže zkusili jsme to i později pomalu půl hodiny později a stejně to místy odpadávalo.
samozrejme to nesmi byt moc mokre to ale musi clovek zkusit,at natahne m na m a skusi zatocita to same zkusi po pul hodine uvidite rozdil.Pak to lzici seskrabne.Hlavne prubezne ten belik promichavat musi to byt stale vlacne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.