Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skrabani omitky/malby - zlepšovák?

Od: tomba* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, dnes v práci jsme narazili na problém. Opravujeme kompletně starší byt, většina stěn se však nebude bouchat, ale jen se bude malba škrábat. Někde (vyjímečně) to šlo, takže jinak fuška jako prase, s takovou by jsme si nevydělali ani na rohlík.

Takže mě zajímá nějaká zkušenost jestli někdo ví jak nad tím vyzrát.

samozřejmě jsme máčeli, i jarem atd. ale nic moc efektivniho.

Zítra přemýšlíme že to nějak obrousíme flexou ale to si dokážete představit co to bude prachu .

Takže jak to vyřešit?

S pozdravem. T.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ještě je dobrý použít nějakej vyvíječ páry...používá se to třeba na čištění v domácnosti nebo na odlupování starých tapet...určitě by to šlo někde půjčit.

A pak si myslím, že možná existuje nějaká chemie, ale to by Vám spíš řekli kolegové.

xcfgjbfg
hodnocení

0x

Je takový drbátko na zeď, vypadá to jako listy pilky na železo naohýbaný do vlnovky a přidělaný na rajblík...

standam*
hodnocení

0x

tomba

je na to skrabak, ale dela neprijemne zvuky, ale skrabe

prodava se hruby na porobeton a jemny na omitky

nekdy na stare omitky resp. malbu staci pouzit drateny rejzak

1jara*
hodnocení

0x

Zdravím, tou flexou by jste se udusili. Ten parní gemerátor by by byl mnohem lepší.

moto*
hodnocení

0x

Lidským sádlem je to spolehlivé. Před pár lety jsem to dělal, navíc ješte se sazemi. Zkoušel jsem to i flexou a exentrickou bruskou, bylo to ale velmi prašné i když jsem se pokoušel odsávat. Také bylo obtížné držet rovinu, musel jsem potom přeštukovat. Nakonec jsem rezignoval a oškrabal, částečně navlhčené špachtlí a také škrabátkem které je popsané níže, prodává se to i ve stavebninách. Také jsem si jedno pořádné vyrobil z plátku do strojní pily, ty jsem přepůlil a vlepil epoxou do drážek v desce u které jsem měl z druhé strany držadlo. Také jsem to přebrušoval ručně brusnými kameny do beletru, tak se říká velkým svislým bruskám které bývaly v kolbenkách. Ty jsou hodně hrubé, postupně se drolí a tolik se nezanáší.

jabraka*
hodnocení

0x

Seškrabat staré malby ale není problém.Vždy stačí důkladně povrch namočit,a pak širokou špachtlí seškrabat.Provádím to horkou vodou se saponátem válečkem na malování,jedn je nutné na něj netlačit a válečkovat systematicky zezdola nahoru a zleva doprava.vždy po 1 metru se zase vrátím na hotové.2x6 m mám za 12 minut hotovo.Pokud se objeví jakékoliv defekty na stěně,jen to vystěrkuji finální stěrkou.Pokud chci mít stěnu naprosto dokonalou,vystěrkuji ji celou.Po lehkém přebroušení brusnou síťkou je stěna jako po aplikaci sádrokartonu.

JABRAKA

tomba*
hodnocení

Dobrý den no zní to krásně, tak mi bohužel, máme větší problém, nevím jak je to stará malba ani co to je zač, jasné je po dnešku, že když jsme to namočili šlo to ještě hůř, nebo téměř stejně. Takže ve finále jsme valili špachtelama na sucho a byla to dřina jako prase, a výsledek poměrně neuspokojivý, když si vzpomenu, že to mám zažít i zítra, tak to je moc.

Zkusili jsme to i ze zoufalosti brousit, flexou s brusným kotoučem , ale to bylo ve chváli prachu jako prase.

Před asi měsícem jsme škrábali staré malby , namočili a nebyl problém, to jelo, ale tohle je opravdový oříšek.

To je tak na nějakou speciální brusku nebo něco takového, ví někdo nějaký přístroj kterým by to mohlo jít?

S pozdravem T. R.

jabraka*

Tombo,když to drží,tak to nelámejte přes koleno,jen to zastěrkuj, aby se to sjednotilo,a vymaluj.Když podklad drží,žádný problém.

JABRAKA

standam*

tomba

jak pise JABRAKA, kdyz to nejde prd na to, vzal bych jen brusnou mrizku zrnitost 80, sundat co nejvice kaminku

pentraci a dalsi postup jak znas - delas

pokud zakaznik nedba na rovine apod. neresil bych to, sundat co nedrzi, pak mrizka, napenetrovat, zadelat jadrovkou, celoplosne napenetrovat, prlinu tam kde je potreba atd.

osobne jsem vse u sebe omlatil, bylo mnoho dutych mist a rovina nikde, takze vse dolu, ale to je rozdil vlastni prace a bydleni

doplněno 21.02.12 18:46:

je pravda, ze nejspise mas dohodnutou cenu a viceprace - delsi prace jde na tvuj vrub

osobne si myslim, ze by bylo lepsi dat nove omitky (pokud se jedna o stare -krive bez cementu) od zakladu, ale chce to ukecat zakaznika, navic si vic vydelas

jeste me napadla jedna vec

zednickym kladivem ci sekerou nacnout vrstvu, bude to jak od datla, ale melo by to jit lepe, co bude tvrde a krehke odpadne samo

tomcek

Ahoj

No jestli to děláš celej byt a třeba někde opravuješ vodu a elektriku,tak je na zvážení to celé přetáhnout perlinkou a nově přeštukovat.

Výsledek bude takovej,že veškerý nerovnosti se stratěj a zeď bude vypadat jako nová.Co půjde oškrabat tak oškrabej.Jinak se tam dá penetrace a potom lepidlo s perlinkou.Stěna je za chvilku natáhnutá a oštukovat až po zaschnutí lepidla.Dělal jsem švárovi celej domek-starší chalupu a myslím že výsledek tě překvapí.Nebo sádrovou stěrku a potom vymalovat.Hlavně pokud tam je už několik nánosů barvy,tak s tou perlinkou by to nemělo praskat několik let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]