Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová elektro instalace v bytě - cena?

Od: kravsko* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

Chtěl bych si nechat udělat novou instlaci v bytě 3+1. Uvažuji zatím jen o bytovém jádře kde bude nová koupelna, wc a kuchyn. Zajímala by mě přobližná cena za elektriku i s novým rozvaděčem. Hlavní jistič mám zatím jednofázový 1x25,ale chtěl bych varnou desku elektrickou tak uvažuji navýšení bud na 3x20 nebo 3x25, ( e-on)co mi poradíte? A také jsem uvažoval zda si něudělat elektriku v celém bytě. Byt je s panelu jaká by byla asi cena celého bytu?

Děkuji za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kodalalakon
hodnocení

0x

Odhadem 60 tisíc, ale záleží i na Vás jak moc si budete vymýšlet. Odhad je bez výpalného e-onu. To máte bez revize 12500... zloději jsou to... nic jinýho

hodnocení

0x

ta změna na 3fáze Vás výjde pěkně mastno a i sklokeramická varná deska. Zůstal bych u plynu pokud jej máte, varná plynová luxusní deska pro byt stojí 5000 a sklokeramika až 2,5x víc Mj.víte na čem vaří profesionálové - rozhodně ne na elektrice! Kdo Vám to poradil . . . . ach jo. Elektřina jde stále rapidně nahoru a bude to pokračovat. Pokud se jedná o byt, vůbec žádné 3f nepotřebujete, je to "hloupost". Nezlobte se za můj upřímný názor. Myslím,že elektrika se dá pořídit v řádu 10 - 30tisíc kekoupelně a kuchyni typu byt. Kabelstojí 25kč/m.Jističe jsou za 150,zásuvky za 150 zhruba! Spousta věcí se dá dělat v lištách z plastu kde nemusíte nic sekat jen lisštu přivrtátedo příhodných míst. Jako když jsou v koupelně 2 až 3 zásuvky a 3světla nevímco tam chcete zapojovat za 60.000. (ještě jsem zapomněl na proudový chránič - ted nevím kolik stojí)

jabraka*

Ta instalace do bytového jádra včetně 4 zásuvek v kuchyni a samostatný přívod do kuchyně pro troubu a koupelnu s chráničem jde pořídit do 10 tisíc.Ale bez fakturace.

JABRAKA

to si myslím taky.

zakus*
hodnocení

0x

Navýšení na 25A/3 (20A/3) bude stát 7500,- (5000,-)

Elinstalace v jádře od cca 11 000,-

instalater*
hodnocení

0x

Dobrý večer . Také potvrzuji a jsem rád že máme společný názor. Když dělám bytová jádra , tak na el. kuchyň koupelna počítám 11 000,- Pokud je to odmaštěný . (bez DPH )

kamarát to řešil jednoduše má barák a potřeboval novou elektriku sehnal si učnovský středisko domluvil se s mistry odborné výchovy a učni mu to zmákli v rámci odborné praxe jen za cenu materiálu *hej*

hop®
hodnocení

0x

Nemám námitky proti výše uvedeným cenám v úplném základu, ovšem pokud si zákazník zvolí nějaké "lepší" zásuvky, je to na výsledné ceně trošku znát.

Druhá věc je příprava na rekonstrukci dalších částí bytu, zákazníkům doporučujeme, aby si nechali přivést v rámci sekání v předsíni i nové kabely k pokojům, zatím zakončené na společné zdi v krabičce. Pak při rekonstrukci pokoje už není třeba opět sekat až k jističům, nový kabel je připraven. V tu chvíli to sice elektroinstalaci mírně prodraží, ale rozumný zákazník je za tuto nabídku většinou vděčný a rád souhlasí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]