Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytapeni dilny ve sklepe

Od: mhustak* odpovědí: 13 změna:

Zdravim,

potrebuji vyresit jeden problem s vytapenim v nebytovem prostoru.

Tato mistnost je v suterenu pod urovni chodniku v cinzovnim dome a je tam docela vlhko a zima a je potrebuji tuto mistnost upravit tak aby to zacalo fungovat jako normalni dilna, problem je v tom ze je tam zavedena pouze voda a elekt. zadny plyn a nelze udelat komin pro pripojeni napr. kotle ci kamen.

Nevite nekdo jak to udelat aby tem bylo teplo a sucho s tim omezenim ze nelze vyvest komin, lze pouze udelat pruraz pres zed do dvora.

Diky

Marcel

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nevedou kolem někde poblíž trubky ůstředního topení že by se udělali radiátory?

pak mi napadá elektrický topení to ale nebude zrovna nejlevnější provoz

nebo něco takovýho
domacitechnika.cz/...

mhustak*
hodnocení

bohuzel nevede tam nic pouze jak jsem psal voda a elekt. a jedina moznost je pruraz ven do dvora a asi neni realne vydelat nejaky maly komin do dvora pouze pro odtah, ale to si nejsem jisty jestli jde pokud nebude vyvedeny az na strechu.

hodnocení

0x

Plyn není vůbec v domě? nebo jen ve sklepě.

doplněno 19.02.12 16:35:

tak potom malou bytovou klimatizaci v létě chladí v zimně hřeje

mhustak*
hodnocení

plyn v dome je, ale bohuzel bych muset privod plynu tahat pres bytovou jednotku a majitel bytu s tim nesouhlasi :(

takze jedina moznost je nejake topeni co ma vystup pres zed.

des*

Tam nejsou chodby?Proč by musel jít plyn přes BJ.?

arakain77*
hodnocení

0x

Dejte si tam žebřík taký jaký bývá v koupelnách a kupte se do něho topnou spirálu a mate tam teplo raz dva žebřík 1500 kč a tyč podle výkonu 1000-2000 v obchode vám poradí mám to tak ve sklepě a jsem spokojen dá se pořídit i termostat k tomu .

instalater*

arakain77 Nezlob se , ale to je cipovina . Tyč 1-2 kw . To si rovnou může koupit přenosný konvektor a má to za 1/3 ceny. Žebřík 1500 + tyč 1000 kč a namontovaný natvrdo .? Tazateli jde asi o největší výkon za co nejméně peněz. Doporučuji se podívat na www.fenixgroup.cz . Mám právě před sebou jejich katalog a dá se tam vybrat. Hodně zdaru.

hodnocení

0x

Asi pro Vás bude jediným řešením teplovzdušný elektrický ventilátor. Do bytu bych si pořídil elektrický boiler, aby mi na něj dali dvouzasbový elektroměr a pak bych v době zapnutí NT dole vesele ventiloval :))

hop®
hodnocení

0x

Nevím, proč se bavíte o možnosti průrazu do dvora, pokud nemáte přístup k plynu nebo netoužíte po drahém (investičně) tepelném čerpadlu. Vodou nezatopíte. Elektřinou ano, a nepotřebujete průraz do dvora. Pokud přemýšlíte o topení tuhými palivy, pak by Vám možnost průrazu pomohla, ale vystavět vlastní komín ve dvoře je asi neprůstřelná záležitost.

Anebo jsem v podtextu dotazu něco neuměl přečíst? *hej*

hodnocení

0x

já bych tím průrazem vyvedl kouřovod a ven... nevím, co za problém... max. se sousedem... samozřejmě ideální výška a taky dostatek vzduchu pro tah a nějaký kamínka na tuhá paliva... sice krkolomné řešení, ale častokrát vyzkoušené a funkční... pozor ale orpavdu na přívod vzdchu - tah a kyslík...

Frony ...dobrej nápad. Vyvézt kouřovod na dvůr činžovního domu ,to přece nemuže nikomu vadit.Taky mam rád uzený:)

moto*
hodnocení

0x

Napadlo mne plynové topení na PB. Montuje se to do karavanu, kdysi jsem montoval značku Truma do Avii jako přídavné topení. Dělaly se i značky Mora, možná by se daly sehnat na inzerát. Jediný problém bych viděl s umístěním láhve, ve sklepě by bylo nebezpečné. Kaminka mají výdech, který se dá kamkoliv vyvést a z něj jde jen pára. Myslím, že to nemá ani nákladný provoz, oproti elektrickému topení. Mory jsem kdysi dávno míval v obytné Avii a desetikilová bomba vydržela dost dlouho. Navíc kaminka obměňují vzduch takže dilna by i vysýchala.

Ty Trumy servisují a prodávají ve firmě Kov Velím, možná by se tam daly i sehnat nějaké starší nebo kontakty na jejich servismany kteří je mají pod palcem.

lui*
hodnocení

0x

No a co sehnat někde naftové topení z autobusu, nebo z nějakého auta benzínové. Ta mají ssání vzduchu zvenčí a výfuk ven.

Anebo, ale tam nevím jak je to s kyslíkem, petrolejky, Pohody apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]