Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna skel v plastových oknech

Od: jaba222 odpovědí: 17 změna:

Dobrý den. Je velký problém jak technický tak hlavně finační! vyměnit stávající skla za lepší s hlukovou izolací u plastových oken.Totiž před 3 roky jsem nechávala měnit okna špaletová za plastová těšila jsem se jak už bude v domě klid od aut ze silnice i technik mi potvrdil že budu spokojená a že bude "klid jak v hrobě"...Bohužel částečně má chyba že jsem dál nepátrala. Okna se udělala hluk se částečně zmenšil ale bohužel "klid jako v hrobě" není auta od silnice slyším stále.Nějak jsem to nechala být prostě si zvykla ale včera jsem byla u kamarádky ta má okna kde jí technik doporučil za příplatek(ráda bych ho dala) skla s lepšímy vlastnostmi hluku a ta tam má opravdu ticho! jak v hrobě! a silnici ještě blíž..

Myslíte je problém technický,efektivní a hlavně finační to nechat měnit? Jednalo by se o tři okna v přední části domu.Docela jsem po včerejší návštěve a klidu u kamarádky otrávená.

děkuju

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Vyměnit skla u plastových oken se správným nářadím je nesmírně jednoduché.

JABRAKA

To správné nářadí je špachtle kterou vrazíte pod plastovou lištu okna lištu vypáčíte takto postupujete po obvodu pak jen okno vyndáte počítejte že sko je těžké.Vše se dělá zevnitř.

hodnocení

0x

Pokud máte okna v normalizovaných rozměrech, neměl by to být problém (myslím, ani cenový). Horší je, jestli je máte dělaná na míru. V tom případě to samozřejmě taky jde, ale bude to dražší. Částku Vám tu těžko někdo odhadne, nejlépe se obrátit na firmu, která Vám to dělala.

hodnocení

Dobrý den.

Ano jsou dělaná na míru tak že co sklo to "originál"..že to nebude laciný špás jsem předpokládala.No nechám to ležet jak to leží...Ale jak radíte přeptám se na cenu pro klid duše u firmy co to dělala.

Děkuji Jana

hujer123*

Co je to v dnešní době normalizovaná velikost okna? Při dnešní nabídce plastových profilů může být pro stejný okenní otvor naprosto odlišná velikost skel. Takže se dá říci, že co okno to originál. Problém pak nastane, pokud dojde k rozbití, protože se sklo musí nechat udělat. Pokud jde o plánovanou výměnu, skla se musí nechat udělat také, ale nejste tlačena časem. Jsem přesvědčen o tom, že neexistuje nic takového, jako sklad izolačních dvou nebo trojskel "typizované" velikosti.

jvn®

Jano mužete jen pro informaci sem dát rozměry, typ zasklení a cenu nových skel?

Mám obdobný problem, dal jsem na doporučení firmy, ale po čase, sednutí oken, možná i zvýšeným provozem na silnici pod okny, a teď přemýšlím jak více snížit hladinu venkovního hluku.

Děkuji...

arakain77*

Rád vám poradím,kam se obrátit a jak vyzrát na cenu přesklení.Není to žádná závratná suma,co se týká protihlukových skel.Já bych si je nechal vyrobit podle roměru,který je (většinou)vytištěný v meziskelním rámečku.Zkuste se tam podívat.Pokud tam ten rozměr je,tak si ho opíšete a zkontaktujete firmu která přímo vyrábí skla.Pokud tam nic není,dají se vydělat zasklívací lišty vždy ty proti sobě a změřit pak sklo metrem.Když budete moc chtít,dejte mi nějaký kontakt do vnitřní pošty.Poradím víc.Když to nebude daleko,tak vám to i přesklím.

hujer123*
hodnocení

0x

Možná by stálo za to, nechat seřídit přítlak křídel do rámů, než se hned vrhnout do výměny skel. Pro technika je to práce na chvilku a jistě máte ve smluvě i uvedeno, že je to po nějakém čase třeba udělat.

artik*

tak tak , začal bych seřízením a taky přetěsněním . ,ale taky se zeptám ,chci dát kvalitnější sklo ( mam 1,1 a chci 0,7 ) a chtěl bych trojsklo , dá se to ,nebo je nějakej problém?

hujer123*

Konzultoval jsem to, je to možné, ale musí být vhodný profil křídla a musí se dát užší lišta. Také je třeba počítat se zvýšenou hmotností u velkých křídel - posoudit kování.

hujer123*

Konzultoval jsem možnost záměny dvojskla za trojsklo a bylo mi sděleno, že to je v zásadě možné, ale musí to umožňovat profil křídla, musí být k dispozici užší zasklívací lišta.

artik*
20.02.12 21:53

díky

arakain77*

Proč trojsklo?0,7 dokáže sklenářská firma(renomovaná) vyrobit z dvojskla.

artik*

už si nevím rady , chtěl jsem zabránit rosení oken

jvn®

Mám trojsklo ( 0,7) a kna se rosí tak jako tak, tedy při venkovních teplotách pod -15 stupňů. Ale to je jen pár dní resp. nocí v zimě a stačí otřít vodu a vyvětrat :) Přítlak mám už na max. hodnotě a firma jezdí přetěsňovat před zimou po zimě a v průběhu roku... technik tvrdí že jsou okna v pořádku, ale nejsem stále spokojen s hladinou hluku :(

zatím jsou okna v záruce tak jezdit musí. Jaké to bude po záruce čerti vědí :(

hujer123*

Já mám okna v jednom domě s dojskly, u rušné ulice a zvuk těsní dobře. Je fakt že uvažuji o seřízení přítlaků na některých oknech, protože mám pocit, že není zcela OK. Těch oken je celkem 29 a tak tři bych řekl, že mají problém.

V druhém domě jsme teď instalovali okna s trojskly a s třemi dorazovými těsněními, zatím se jeví OK.

Protože mám možnost porovnávat, měřil jsem teplotu rámu a dvojskla. Zde je na tom lépe rám. U trojskla už je na tom lépe sklo, takže kdyby docházelo k rosení, tak se budou rosit rámy.

Začátkem března nám ještě vymění okna se současnými dvojskly za okna s trojskly. Protože v zimní zahradě je vyšší vlhkost vzduch, jsem zvědav, jak se trojsklo projeví. Dvojsklo se rosí.

arakain77*

Artíku.

Já bych na to trojsklo ani moc nesázel.Už jsem tu psal,že okna se rosí,když je promrzlý styk okna s ostěním.Chce to jen pořádně tepelně zaizolovat špaletu.Pak to ustane.1,1 je sklo velmi dobrých izol.vlastností.V začátcích pl.oken se používalo i 2,5 U.Normy taky plnilo.Navíc vy jako spotřebitel zlepšení nepoznáte ani náhodou.Když dáte do stávajících oken trojsklo,tak ho hodně zatížíte a furt budete jen štelovat křídla.Rámy s trojsklem pro svou váhu se navíc montují malinko jinak než dvojsklo.To se jen firmy předhánějí v boji o zákazníka.

Pokud by jste chtěl ještě snížit třeba na 0,9 U,dá se sklo olepit tepelnou folií bez divokých investic.Folii pochopitelně koupit u sklenářů,jako fy IZOS nebo IZOLAS.Jeden m2 skla U-1,1 stojí asi 800,-kč a trojsklo U-0,6 stojí kolem1600,-kč.Bezpečnostní dvojsklo s U-0,7 a zvukovou izolací 40%stojí okolo 2500,-kč.Ceny jsou jen orientační od výrobce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]