Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brousící kotouč na brusku

Od: gizmo* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jaký brusný kotouč koupit na rozbrušku, abych s ním mohl ostranit povrchovou korozi na autě. Dosud jsem pužíval rozbrušku pouze k řezání, takže mám pouze řezací kotouče a na broušení jsou určitě jiné, takové, které neřežou. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

já používám tydle
rucni-naradi-eshop.cz/...

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Je třeba zakoupit tzv. lamelový brusný talíř o průměru, který je určen pro vaši brusku. Např. : chromtechnik.cz/...

hodnocení

0x
lamelový kotouc?
doplněno 18.02.12 18:47: to byla odpoveď tazateli - je snad vidět na koho jsem reagoval. Ten kotouč znam. Jen píšu z mobilu a funguje to nějak pomalu.

ano kotouč je tvořen lamelami ze smirkového papíru různé hrubosti

gizmo*
hodnocení

Díky všem.

gizmo*
hodnocení

A ještě pokud možno, jaký použít levný leštící kotouš, ať už na vrtačku, či na brusku? Na rozleštění autolaku.

lui*
hodnocení

0x

Lamelovým kotoučem nikdy neodstraníte rez bezezbytku. Zůstane Vám v těch malých hlubších otvorech, a koroze si i pod lakem vesele kvete dál. Pokud chcete odstranit rez úplně, musíte ji odstranit tlustým brusným kotoučem. Nikoliv lamelovým.

albert*
hodnocení

0x

Používám na tyhle práce hrníčkový drátěný kartáč. Tzn. drátky nejsou na kotouči radiálně, ale axiálně.

hop®
hodnocení

0x

Už bylo dost napsáno.

Použil bych lamelový kotouč, třeba podle odkazů, funguje to.

Je pravda, že neodstraníte rez až do úplného základu, ale to Vám žádný brusný kotouč neumožní, jedině řezný a ten narezivělý plech vyříznout a autogenem dovařit novou záplatu. Ani to není řešení, v místě sváru bude plech opět rezavět dříve...

Takže tím lamelákem vybrousit téměř na čistý kov a zbytek nechat na kvalitní základové barvě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]