Nejste přihlášen/a.
Kdy je nejvhodnější doba pro vložení odstraňovače sazí ( "Kominíčka")? Na návodu píší vložit na dřevo při roztápce. Mám strach, že většina propane roštem. Proč bych ho nemohl vložit až když kotel dohořívá?
Kdysi jsem si přečetla radu - pálit v kamínkách bramborové slupky - zabrání to usazování sazí v komíně. V té době jsem měla v kuchyni Kaborky. Mimochodem senzační kamínka. Nejen že kuchyň vyhřály, ale i se dalo na nich uvařit. Takže od té doby jsem nevyhodila v zimě jedinou slupku. Přikládala jsem je postupně po hrstích na žhavé uhlíky. Možná to i skutečně pomáhalo - naše babičky se většinou nemýlily.
Není to sice přímo odpověď na dotaz, ale třeba ji někdo vyzkouší.
Dobrý den,klasicky zatopte,nechte pořádně rozhořet, až budete mít vrstvu žhavého na dně kotle tak přiložte a nahoru dejte toho kominíčka.Saze Vám v komíně vyschnou a pak je jen vymette štětkou. Kominíček Vám je nevyžere,jen zbaví dehtu a suché saze vymetete.
pokud se nepletu, v návodu "starého" kominíčka se psalo: roztopit kamna a na žhavé uhlíky na dně topeniště nasypat kominíčka...
To znamená že kominíček se přidá na žhnoucí uhlíky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.