Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstraňovač sazí - kominíček

Od: milis® odpovědí: 4 změna:

Kdy je nejvhodnější doba pro vložení odstraňovače sazí ( "Kominíčka")? Na návodu píší vložit na dřevo při roztápce. Mám strach, že většina propane roštem. Proč bych ho nemohl vložit až když kotel dohořívá?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Kdysi jsem si přečetla radu - pálit v kamínkách bramborové slupky - zabrání to usazování sazí v komíně. V té době jsem měla v kuchyni Kaborky. Mimochodem senzační kamínka. *tuc*Nejen že kuchyň vyhřály, ale i se dalo na nich uvařit. Takže od té doby jsem nevyhodila v zimě jedinou slupku. Přikládala jsem je postupně po hrstích na žhavé uhlíky. Možná to i skutečně pomáhalo - naše babičky se většinou nemýlily. :) Není to sice přímo odpověď na dotaz, ale třeba ji někdo vyzkouší. *placni*

honzmalatny*
hodnocení

2x

Dobrý den,klasicky zatopte,nechte pořádně rozhořet, až budete mít vrstvu žhavého na dně kotle tak přiložte a nahoru dejte toho kominíčka.Saze Vám v komíně vyschnou a pak je jen vymette štětkou. Kominíček Vám je nevyžere,jen zbaví dehtu a suché saze vymetete.

jvn®

pokud se nepletu, v návodu "starého" kominíčka se psalo: roztopit kamna a na žhavé uhlíky na dně topeniště nasypat kominíčka...

To znamená že kominíček se přidá na žhnoucí uhlíky :)

isover
hodnocení

0x

hlavně musí byt vyhřátý komín,at se kominíček pěkně dostane do ztvrdlého dehtu...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]