Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha pod sprchovám koutem

Od: hendas odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, máme v koupelně děláný anhydrit všude mimo výklenek pro sprchový kout. Budeme mít sprcháč bez vaničky jen s odtokovým žlabem...Teď otázka jak dobetonovat tu podlahu pod sprchou...k dispozici je 15cm. Uvažuji o extruďáku co mi zbyl ze soklu a 6-7cm cementového potěru s případnou karisítí ,která mi taky zbyla...plocha sprchy je cca 1m2...Díky za rady...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ertl
hodnocení

0x

udělal jsem to takto

Podlaha pod sprchovám koutem

rascal*
hodnocení

0x

obecně bych řekla, že je to úplně fuk, čím se ta plocha ve sprchovým koutě udělá, jestli beton nebo třeba jen ytong. je to jedno. důležitá je perfektně udělaná hydroizolace a samozřejmě vyspádování ke žlabu. při spárování dlažby je nejlepší kerapoxydová spárovačka. To po čase ocení ta osoba, která bude udržovat čistotu v koupelně...

mapei.com/...

mapei.com/...

pecenkav*
hodnocení

0x

A kdo bude vytahovat tu izolaci az na zed?

rascal*

že by Santa Klaus?

standam*
hodnocení

0x

handas

a co takto:

Udelej vse jak pises jen dbej na rovinu a nech cca 50mm pro desku, ktera je urcena pro sprchac, hydroizolaci deska - steny a muzes obkladat a nelamat si hlavu se spadem

viz. www.hasoft.cz/spe/...

hendas
hodnocení

Mám už koupený odtokový 900mm dlouhý odtokový žlab, takže deska nepůjde...:(

standam*

hendas

jj, to je lepsi volna, ale podle fotky to tak nevypada

hendas
hodnocení

To není moje fotka? :)

standam*
18.02.12 22:04

*zed*

pecenkav*

to je vul!

hendas
hodnocení

Tak přehlédnout se může každý ne...Spíš mi porašte jestli je moje úvaha opravdu správná? Je pytlový cementový potěr vhodný na ten extruďák? 6-7cm je ok? Jak správně dilatovat ten anhydrit a cementový potěr? Nebude ta 1x1m deska nějak moc plavat když bude někdo hopsat ve sprše? Díky

hendas
19.02.12 21:29
hodnocení

V pohodě:)

standam, mate s tim nejake zkusenosti, resim podobny problem s tim, ze mam vsude vylity anhydrit. Chtel by jsem bezbarierovy sprchac, ale nejsem si jisty, ze se voda skutecne udrzi tam, kde ma. Dela se takova deska i v pulkuhu?

standam*

dakon

voda urcite stece kam ma, zbytek (kapky) vyschne

bohuzel nevim zda se dela 1/2 kruh, ale pokud chces klidne desku urizni jak potrebujes - snad ti bude sedet rozmer

jinak mrkni na lity mramor, jsou to desky do sprchace ve tvaru vanicky a nizka vyska, pripadne zapustis a neni treba dalsi povrchova uprava

hendas
hodnocení

0x

Bude to tak správně? Nebude ta deska nějak plavat?

standam*

hendas

pytlovany beton/poter bude OK, jen vem hrubost dle tve pozadovane tl. betonu, kary dej

podlahu oddel pasem mirelonu co se pouziva kolem sten, EPS uz by bylo asi moc

ja takto delal na chalupe sprchac a delam s pytl. betonem, jadrovkou apod. uz leta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]