Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhad nemovitosti i při dohodě?

Od: kreator* odpovědí: 10 změna:

potřebuju mého bratra vyplatit z rodinného domu,kde vlastní pulku,potřebuju k tomu odhadce,i kdybychom se dohodli na ceně?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

1x

Co jsem tak v rychlosti projel,tak nepotřebujete.Jsou všude vypsány případy,kdy je to nutné ale Váš případ mezi nimi není.

hodnocení

1x

Napište ,,Darovací smlouvu" a kolik si dáte peněz nikomu nemusíte nic.

doplněno 17.02.12 19:26:

Bratr daruje vám.

skye*

No tak to bych tedy nedoporučovala. Sice je to rodina, ale nikdy nevíte. Pěkně kupní smlouvu na podíl.

Já myslel kvůli daním.

uska*

Při kupní smlouvě potřebujete odhad a to tazatel pravděpodobně nechce a navíc se budou platit daně. Darovací smlouva je rozumnější (tedy levnější) varianta, bez odhadce, bez daní. Vyrovnat se můžete jak uznáte za vhodné.

doplněno 18.02.12 10:40:

Omluva - chybně jsem přečetla zadání, darování bratrem není bez daně.

jarmik*

Darování je naprostý nesmysl, je tam vyšší daň než při koupi.

Bratr je ve II. skupině. 3 % jsou tam jen do milionu, pak to roste.

Přesné sazby jsou zde:

business.center.cz/...

doplněno 18.02.12 10:32:

Jé - já to nedočetl - omlouvám se. darování je osvobozeno od daně. Já vůl - sypu si popel a odcházím do houští...

jarmik*
hodnocení

1x

Cenu si můžete dohodnout volně, ale znalecký posudek budete potřebovat pro účely daně z převodu nemovitostí - prodávající platí 3 % z kupní ceny nebo posudku, podle toho, co je vyšší.

cyril*
hodnocení

0x

Ano, potřebujete! ;)

hodnocení

0x

Rodina, to je taková záhadná věc. Když je zadobře, tak jde vše. Když se po čase nepohodnou, tak si mohou rozmyslet, že vyrovnání nebylo uděláno správně a nastanou problémy. *hej*

Když necháte udělat odhad, sice za něj zaplatíte, ale máte přesnou částku, na kterou, má váš bratr nárok. Nemůže se stát, že po půl roce se nepohodnete a nastane rodinná rozepře o tom, kdo koho o něco obral.

lui*
hodnocení

0x

Já bych taky darovací smlouvu nedoporučoval. Lze ji za určitých podmínek vzít zpět a nikdy by jste neměl jistotu. Při koupi nemovitosti sice zaplatíte jak píše Jarmik, ale máte jistotu že je vše Vaše..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]