Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava utěsnění mezi okením rámem a zdivem

Od: fh* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den - v mém bytě jsou osazena dřevěná okna stáří 35 roků. Mezi okenním rámem a zdivem okenního otvoru je od prvopočátku utěnění provedeno umělohmotným těsnícím provazcem, který asi vlivem stáří již pozbývá těsnících schopností. Kolem okenního rámu se objevují \\škvíry\\, které jsou příčinou tepelných ztrát atd. Utěsnění rámů chci účinně vhodným těsnícím materiálem, nejlépe svépomocí, renovovat - rekonstruovat.

Poraďte mi prosím vhodnou technologii a hlavně prodejní značku ev. prodejce těsnícího materiálu či polotovaru a pod. (např. vypěnění, vytmelení pružným stavebním tmelem, dumový těsnící profil, kombinace více způsobů atp.). Děkuji za seriozní radu a nezištnou praktickou pomoc.

fh

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

fh,

mám na ruce pupínek, poradíte s ním?

Ale vážně,... je třeba více informací, třeba i foto. Ale jak jsem Vás pochopil, tak bych vyšrábal postupně provazec, vysál vysavačem a vypěnil pěnou. Zvenku bych přelepil hranu polystyrenem...

Ale až uvidím fotky, tak třeba postup upravím...

jabraka*
hodnocení

0x

Za bodík Milanovi,jediná možnost opravy.Možná ani není třeba ten těsnící provazec vyhazovat,jen si zababráš ruce skelnými vlákny.,Rovnou pěnu a pak zapravit se stěnou.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]