Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké máte zkušenosti s kotlem Junkers KN23-8E

Od: jareek* odpovědí: 7 změna:

Už víc jak 30 let mi slouží starý kotel Destila, ale myslí že už drží jenom silou vůle, proto budu muset koupit nový kotel. Potřebuji plynový kotel o výkonu cca 20 kW, raději o něco vyšší. Po dlouhém hledání jsem se rozhodl pro Junkers KN23-8E, ale protože kromě základních parametrů nevím o tomto kotli vůbec nic, tak moc prosím - jesli někdo máte jakoukoliv znalost a hlavně taky zkušenost s tímto kotlem, napište mito, budu Vám vděčný. Nechtěl bych si naběhnout na nějaký šunt a trávit mládí opravama kotle. Moc Vám Děkuju! Jarek

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

¨nemám sice zkušenost s tímto konkrétním kotlem, ale se značkou Junkers, jako první jsem v bytech vyměnil karmy za značku Junkers a nevím co je to oprava a servisáka volám jen po 2 letech na kontrolu a vyčistění (platím 250 kč za kus) a po této zkušenosti jsem i do nově vybudovaného podkrovního bytu volil kotel značky Junkers. Ale na druhou stranu jak už tu bylo řečeno, kdybych tu v místě neměl servisáka, volil bych asi značku jinou. A co se týče např. značky Destila či Dakon, tak některé jejich kotle mi bylo servisákem řečeno se vyrábí v Indii, takže domácí značka... no nevím.

jareek*
hodnocení

Moc děkuji za tuto zkušenost, také si myslím že Junkers je z těch výrobců kotlů nejlepší. O servisní organizace zde není nouze, napočítal jsem jenom autorizovaných servisů v počtu 11 a neautorizovaných je nespočet. Spíše je problém si vybrat takový servis, který je spolehlivý a to je dost problém.

Čeká mě také výměna průtokových ohřívačů (2 x), tak bych Vás poprosil, napište mi typ toho průtokáče Junkers, který se Vám osvědčil. Dík

WRD 14-2 G 23 tyto jsem použil v patře v bytech kde jsem měl již od minulých průtokáčů odtahy do komína. Koupil jsem je již použité a byly ještě v záruce za 3.500,- Kč. (myslím že je zbytečné kupovat úplně nové, na netu je seženete.) Krásně a tiše jedou a jejich předností je Hydropower zapalování. Také mají znatelně menší spotřebu než původní MORA ohřívače. DOPORUČUJI! Do podkrovního bytu jsem pak z důvodu velké vzdálenosti od kotke do kuchyně, tak pro kuchyň dal Junkers Celsius, protože mi nevycházelo odkouření do komína, ale přes střechu. Tento však ještě odzkoušený nemám, protože podkrovní byt je před dokončením.

jareek*
hodnocení

Ještě jednou děkuji za sděleni zkušenosti a za typ průtokáče. Taky tady mám ještě průtokáče Mora, které musím vyměnit. To ale nešpěchá, nyní je na řadě kotel. Zdravím Jarek

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Jarku s tímto kotlem zkušenosti nemám , ale pouze bych chtěl podotknout , aby jsi se při výběru kotle hlavně zaměřil na to jaký je v místě tvého bydliště zajištěn servis. U nás třeba servisáci na Junkerse nejsou a věř mi je to velice důležité. A servisáci ti zároveň nejlépe dokáží poradit jaký typ kotle se hodí do tvého baráku. Hodně zdaru

jareek*
hodnocení

Dik za cenne rady. Je mi jasne že servis je vždycky problem. Myslim si že tak renomovana firma jako je Junkers bude mit spolehlivý kotel s minimem poruch, aby žadny servis nebyl třeba, ale možná se mýlím. Proto bych chtěl zjistit zkušenosti od lidí, kteří tento kotel mají. Ještě jsem uvažoval o kotli Protherm Medvěd 30 který je také stacionární litinový, ale reference na něho, které jsem četl nejsou moc dobré. Jestli o něm něco víte, tak mi také pomůže Váš posudek, případně doporučení na jiný kotel. Dík a zdravím.

lg*
hodnocení

0x

Nedoporučuji většinou problém servis,cena,náhradních dílů.Přikláním se k naším výrobkům Dakon,Destila,Termona,dobré pokrytí servisu,a ceny náhradních dílů taky přijatelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]