Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odsavač par

Od: jabadaba* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,,chtěl bych se zeptat,,pod Odsavačem par,čili digestoří,,se mi cca 14 dní vytvořil velký flek,vývod vzduchu je vyveden komínem ven,,a nad střechou je cca 1.5 m,kolmá trubka řekl bych že možná i roura,slyšel jsem že se sráží voda,ale nikdy mi to nedělalo,vývod je veden kolmo nahoru,¨je možno tu rouru obalit něčím? Děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

0x

něco podobného jako zde? : poradte.cz/...

Sory ale váš příspěvek nepopisuje problém úplně přesně

jabadaba*
hodnocení

tam je sice něco popsané,,ale rád bych věděl,jestli tu trubku co je ven z komínas ,můžu nějak obalit,či zaizolovat,jestli to nějak pomůže

hujer123*

Nepomůže to. jedině byste musel celé potrubí vyhřívat, aby se jeho teplota dostala nad rosný bod. Tím, že ho obalíte, ho nijak nezahřejete a ani teplo obsažené v odsávaném vzduchu nebude dostatečné.

jabadaba*
hodnocení

je možné ,že to způsobyli ty sylné mrazy?

doplněno 15.02.12 21:10:

a co kdybychom tam nasunul plastovou rouru skr celý vnitřek komínu?

hujer123*
hodnocení

0x

zkuste se insoirovat tady, je tam obrázek, jak odvést kondenzát.

poradte.cz/...

jabadaba*
hodnocení

jenže já ten kondenzát nemám kam odvézt,,je to ve zdi a přímo do komína kolmo vzhůru

jabadaba*
hodnocení

právě že ten kondenzát prosakuje tu stěnu,tak jak tomu můžu zabránit? děkuji

hujer123*

Aha, tak teď už je to jasnější. Jako příslušenství k ventilátorům se prodávají natahovací trubky (husí krky o průměrech 100, 150...mm. Do komína v celé délce zasuňte toto potrubí s T kusem u didestoře a od té kusu až k vymetacím dvířkům, tam to zredukujte a do komína dejte nějakou nádobu, do které bude stékat kondenzát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]