Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,,chtěl bych se zeptat,,pod Odsavačem par,čili digestoří,,se mi cca 14 dní vytvořil velký flek,vývod vzduchu je vyveden komínem ven,,a nad střechou je cca 1.5 m,kolmá trubka řekl bych že možná i roura,slyšel jsem že se sráží voda,ale nikdy mi to nedělalo,vývod je veden kolmo nahoru,¨je možno tu rouru obalit něčím? Děkuji za odpovědi
něco podobného jako zde? : poradte.cz/...
Sory ale váš příspěvek nepopisuje problém úplně přesně
tam je sice něco popsané,,ale rád bych věděl,jestli tu trubku co je ven z komínas ,můžu nějak obalit,či zaizolovat,jestli to nějak pomůže
Nepomůže to. jedině byste musel celé potrubí vyhřívat, aby se jeho teplota dostala nad rosný bod. Tím, že ho obalíte, ho nijak nezahřejete a ani teplo obsažené v odsávaném vzduchu nebude dostatečné.
Aha, tak teď už je to jasnější. Jako příslušenství k ventilátorům se prodávají natahovací trubky (husí krky o průměrech 100, 150...mm. Do komína v celé délce zasuňte toto potrubí s T kusem u didestoře a od té kusu až k vymetacím dvířkům, tam to zredukujte a do komína dejte nějakou nádobu, do které bude stékat kondenzát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.