Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Přemýšlím čím topit do budoucna ve svém RD. Doposud topíme ve Viadrusu U22. Za zimu stopíme kolem 35q černého uhlí a 5 metrů tvrdého dřeva. Podotýkám, že dřevo kupuji štípané. Jenom ho nařežu na kratší kusy. Celkově dám za palivo kolem 28000,- kč za zimu. Přemýšlím v čem topit v budoucnu až mě zdraví a stáří bude omezovat. Nejjednodužší je topit plynem, ale já mám strach, že to finančně neutáhnu, protože dům je velký a nezateplený a momentálně na zateplení nemám finance. Máme pouze nová plastová okna. Líbilo by se mi topit v automatickém kotli na peletky nebo na uhlí. Vím kolik stojí pořízení takových to kotlů. Spíše by mě zajímalo, jestli má někdo osobní zkutečnosti s přechodem ručního topení uhlím na topení v aut. kotli na uhlí či peletky. Kolik vás tedy stálo topení dříve a kolik nyní.
kotel na peletky maj rodiče mý přítelkyně stihli to ještě v akci zelená ůsporám a konstatuju že je to supr žádná dřina s uhlím,žádnej bordel prach nic skoro žádnej popel kotel čistí jednou tejdně je to automat nastavíš naplníš nádobu a 3 dny o tom nevíš.pelety sou v 15kg pytlích v akci seženete kilo do 5 kč přivezou to na paletách a složí kam si řeknete.maj to zatim asi půl roku tak se teprve zjištuje co to vytápění bude stát ale už ted konstatuju že to za to pohodlí stojí
jednoduché počítání kotel okolo 100tis a vyše,pokud nechcete nějakej šmejd,hlavně ne nějaké kombi a litinu,na pelety jedině plech a trubkovicový výměník,z českejch je dobrej ,ponast,ekoefekt,benekov,nebo nějaká sestava jako petrojet a tak,a spotřeba počítejte tak okolo 50q pelet dle stavby,mam automat a jedu v uhlí oř 2 a zatím to je nejlevnější topení ,zima na 300m2 plus ohřev vody125l se vejdu do 17tis
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.