Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel plynový, automat na uhlí či na peletky?

Od: 123mirek® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Přemýšlím čím topit do budoucna ve svém RD. Doposud topíme ve Viadrusu U22. Za zimu stopíme kolem 35q černého uhlí a 5 metrů tvrdého dřeva. Podotýkám, že dřevo kupuji štípané. Jenom ho nařežu na kratší kusy. Celkově dám za palivo kolem 28000,- kč za zimu. Přemýšlím v čem topit v budoucnu až mě zdraví a stáří bude omezovat. Nejjednodužší je topit plynem, ale já mám strach, že to finančně neutáhnu, protože dům je velký a nezateplený a momentálně na zateplení nemám finance. Máme pouze nová plastová okna. Líbilo by se mi topit v automatickém kotli na peletky nebo na uhlí. Vím kolik stojí pořízení takových to kotlů. Spíše by mě zajímalo, jestli má někdo osobní zkutečnosti s přechodem ručního topení uhlím na topení v aut. kotli na uhlí či peletky. Kolik vás tedy stálo topení dříve a kolik nyní.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kotel na peletky maj rodiče mý přítelkyně stihli to ještě v akci zelená ůsporám a konstatuju že je to supr žádná dřina s uhlím,žádnej bordel prach nic skoro žádnej popel kotel čistí jednou tejdně je to automat nastavíš naplníš nádobu a 3 dny o tom nevíš.pelety sou v 15kg pytlích v akci seženete kilo do 5 kč přivezou to na paletách a složí kam si řeknete.maj to zatim asi půl roku tak se teprve zjištuje co to vytápění bude stát ale už ted konstatuju že to za to pohodlí stojí :)

dobrak*

Tak snad po půl roce zhruba ví co protopili ,tak zjisti a napiš cenu.

jednoduché počítání kotel okolo 100tis a vyše,pokud nechcete nějakej šmejd,hlavně ne nějaké kombi a litinu,na pelety jedině plech a trubkovicový výměník,z českejch je dobrej ,ponast,ekoefekt,benekov,nebo nějaká sestava jako petrojet a tak,a spotřeba počítejte tak okolo 50q pelet dle stavby,mam automat a jedu v uhlí oř 2 a zatím to je nejlevnější topení ,zima na 300m2 plus ohřev vody125l se vejdu do 17tis

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma topení uhlím

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]