Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plyn, kohout za vestavnou troubou

Od: blafal odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny rádce,

zají má mě, jestli může být plynový kohout ( kohout ze zdi pro připojení varné desky) přímo za skříňkou pro vestavnou troubu, nebo jestli musí být v nějaké vzdálenosti od trouby ( myšleno třeba kvůli teplu od trouby) , nerad bych si zadělal na nějaké problémy.

Ještě mě napadá jedna otázka, jestli se připojovací hadice na plyn k varné desce nějak těsní (třeba teflonem , nebo něčím takovým), nebo jestli stačí normálně jen našroubovat . doteď je tam celý sporák , tak jestli lze jen odpojit sporák od plynu a napojit na varnou desku, nebo jestli se musí závity nějak těsnit.

Děkuji všem za rady a užitené informace.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

2x

Sice je hezky, ze se tady tak hezky hadate, ale zatim jste nikdo neodpovedeli spravne, a o hopovi nemluvim vubec, ten se sem prisel jenom pohadat a ani se nepokusil o odpoved.

Jelikoz se tazatel pta, jak to muze udelat, tak je uplne jasne, ze na to nema patricne opravneni, jejilkz by to jinak vedel.

Z toho duvodu si to ani udelat sam nesmi, takze je i zbytecne mu radit, jak to ma byt.

Kazdy plynovy spotrebic MUSI byt vybaven volne pristupnym uzaverem v co nejmensi vzdalenosti od spotrebice.

U varne desky, poku neni pod ni trouba, tak to muze byt v supleti a nebo ve skrince pod deskou, za vestavnou troubou to byt nesmi, jelikoz by to nebylo pristupne, takze hned ve vedlejsi skrince a montaz hadice mu nema smysl popisovat, protoze si ji namontovat sam bez opravneni nesmi.

doplněno 22.02.12 01:35:

A jeste sem zapomel dodat, ze na to pripojeni musi mit udelanou revizi.

připojování hadic ke sporáku se řešilo několikrát. Revize potřeba není, pokud se vysloveně nic nemění (vedení od plynoměru apod.). Měla by to provádět osoba způsobilá, reps. znalá. O revizi kvůli hadici není nikde ani slovo. Samozřejmě plynaři rádi kšefty. Ale nechápu, co je za problém přišroubovat hadici k ventilu, případně kamnům a pokud není těsnění, použít plynovou teflonku. Postříkat jarovkou a zjistím, zdali uchází, či ne.

Co se ventilu týče, jednozančný souhlas o přístupnosti.

des*
hodnocení

1x

Trouba je izolovaná,takže není problém.Hadice mají těsnění,lze je odpojovat a připojovat dle libosti.

No tady jde především o to aby bylo možno přívod plynu v případě potřeby zavřít. Může se stát cokoli a budete potřebovat rychle zavřít přívod. Budete nucen běžet před dům zavřít hlavní. Proto se dává přívod s uzávěrem do sousední skříňky.

des*

U varné desky je to vyhovující,neboť se dá pod ni na kohout sáhnout.

Souhlasím, tazatel chce ale přívod dát za skříňku s vestavnou troubou. Ale to jen aby řeč nestála. ;)

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Každý uzavíratelný kohout by měl být volně přístupný. O tom nemá cenu diskutovat . Pokud to chceš udělat jak zamýšlíš nic neohrozíš . ( kromně toho , že se včas nedostaneš k uzávěru ) V bytových jádrech je třeba plynoměr s uzávěrem hned za rohem , tak že tam by to nebylo tak hrozné. Co se týče originální plynové hadice ( jinou samozřejmě nepoužívat . Viděl už jsem cokoliv.) Tak má z jedné starny závit . Ten poškrabat pilkou na kov , aby bal drsnější a tesnící vlákno - já používám TANGIT se tam dobře ,,zaseklo " . Na druhé straně je převlečná matice s těsněním. Po montáži a puštění plynu to překontroluj mýdlovou vodou. Jinak v případě nezdaru postupovat tak , jak nás to učili v branné výchově. Zalehnout do brázdy hlavou směrem od výbuchu .

blafal
hodnocení

Děkuji všem za rady a moudra

blafal
hodnocení

děkuji všem za rady a názory, i když né všechny patřili k tématu, ale to je jedno.

Takže po usazení nové skříňky na troubu (různě vyřezanou aby pasovala) , vyřezání nové kuchyňské desky a sestavení, to vyšlo tak, že kohout je přístupný z vedlejší skříňky, bez problémů se s ním dá manipulovat (vyšel na hranu mezi skříňkama, proto jsem psal o vyřezání skříňky) .

Co se týče připojení plynu k varné desce, jsem došel k závěru, abych měl klidné spaní, tak to přijede zapojit plynař, ale není to jen kvůli klidnému spaní, ale také aby mi potvrdil záruční list, na kterém výrobce chce razítko toho kdo to instaloval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]