Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LESNÍ POZEMEK X pozemek určený k rekreaci

Od: nutria* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den prosím o pomoc vw sféře o které v.bec nic nevím, nechci být však napáleným kupcem proto se obracím na vás .

Koupili jsme chatu, která je z poloviny na našem pozemku a z poloviny na pozemku jiného majitele. Ten souhlasí s odprodejem pozemku . Problém je v tom že nechce prodat jen pozemek pod chatou (což je lesní pozemek)ale i pozemek okolo , který je určený dle katasru jako pozemek určený k plnění funkcí lesa-chce jej prodat za 200 Kč metr.(cca 600 M2)Přitom ceny za pozemek určený k plnění funkcí lesa se pohybují od 5Kč za metr cca do 20 Kč.

Brala bych tu cenu (která je ve zdejším kraji běžná za rekreační pozemek)200 Kč pod zastavěnou plochou chaty. Zbytek ale nepotřebuji a odmítám spekulantovi dát Desetkrát tolik za kus lesa , než za co jej kopil. Je to opravdu kus lesa, který nelze nijak oplotit apod.

Může tedy prodat pozemek určený k plnění funkcí lesa prodat jako pozemek určený k rekreaci a za jakých podmínek?

podle mě by musel napřed změnit status v katastru obce a pak by to mohl udělat.

Navíc chce po nás kupcích abychom zaplatili geodeta který ty pozemky vyměří. Což si myslím že je uplná hloupost poněvadž to podle dělá prodávající pokud nemá vyměřeno nemá co prodávat.

Kolik stojí práce geodeta? a kdo ho platí?

Pokud někdo zná alespon kousíček z mých otázek budu vděčná za každou radu. Děkuji moc N.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

2x

ANOmuže prodat pozemek les za cenu rekreačního ( dnes je cenová svoboda ,ceny smluvný).Pokud bych mel zaplatit geodeta,požadoval bych rozdělení parcely na čast kterou potřabujete(ktera je pod chatou a okolý a koupil bych jen tu pod chatou

nutria*
hodnocení

to jsem samosdřejmě zkoušela , ten je navíc už vyměřen ... ale nechce o tom ani slyšet bud všechno a nebo nic.. tedy nic za pronájem pozemku na rok si řekl o 4.000 Kč... to není moc ale když si uvědomím že to budu do něj rvát ...a zbytečně... a za 4 roky bych měla uvěr splacen... krutibrko... zkrátka někdo to holt umí...

lidka*
hodnocení

2x

Vy vlastně už v pozici napáleného kupce jste, protože jste koupili chatu, která stojí na cizím pozemku. Možná není ani vyřešena přístupová cesta. Takže majitel pozemku pod vaší chatou pouze využívá možnosti výhodně prodat to, co vy potřebujete. Bohužel nejvíc jste podle mého názoru byli napáleni už při prodeji chaty. Asi to byla výhodná koupě, která vám nyní přináší hodně starostí. A teď je logické, že vás to následně bude stát dost peněz, když budete chtít dát všechno do pořádku. Majitel si bude diktovat podmínky a vůbec nezáleží na tom, jaká je cena v místě obvyklá. Já sama jsem koupila pozemek, který je přístupovou cestou k mému domku za cenu několikrát vyšší než cena obvyklá, protože ten pozemek byl pro mne velice potřebný. Podle mého je cena za vyměření asi v rozmezí od 5 do 10 tis. Kč - záleží na rozsahu prací. Ten váš případ je pro právníka nebo odborníka, který se zabývá realitní a podobnou činností. Také si vše ověřte na stavebním úřadě - i tam by vám mohli slušně poradit. *tuc*

nutria*
hodnocení

děkuji asi mi opravdu nic jiného nezbyde majitelé tří chat okolo napřed nadávali jak křečci ale protože se ty pozemky snažili prý už dvacet let odkoupit a nikdo jim to nechtěl prodat nakonec do toho bez keců šli všichni. Zkoušela jsem hodně vyjednávat ale tn pán je jako z americkýho filmu. Berte nebo nechte být nedám...ani o korunu levněji. Ani ted ani potom když budete chtít pronájem nedovolím vám do té země ani kopnout... ach jo to je doba... a moc děkuji za radu a za zastavení ... všem

paaja*
hodnocení

2x

Ceny, za které se pozemky mezi soukromými subjekty prodávají jsou vždy smluvní. Stejně tak podmínky, za jakých se prodej uskuteční (geodet). Vy nemáte žádnou možnost nařídit majiteli, za jakou cenu vám ho má prodat. Ve vašem případě cenu pozemku s lesem zvyšuje fakt, že je spojený s jiným pozemkem, o který vy máte velký zájem. Takže jenom obratné vyjednávání a vyčkávání. Je nutné zvážit všechny okolnosti, co vám případná koupě přinese a naopak, jaké komplikace způsobí, když pozemek nekoupíte. On určitě dělá to samé a zkouší vás napínat.

nutria*
hodnocení

to už zkouší a já taky ...uvidíme jeežiš mě z tho fakt picne... dík za zastavení a poradu

des*
hodnocení

0x

Asi už víte že jste udělali blbost.Ať chcete nebo ne budete platit,nebo to prodejte.Ono 160000kč,zase není tolik.Může vám být útěchou,že takových je víc než dost.

nutria*
hodnocení

děkuji za zastavení a odpověd... moc

lui*
hodnocení

0x

Berte ten nákup jako investici, která "pravděpodobně" neztratí na ceně. Vy ho potřebujete, a bez toho okolního Vám to nechce dát. Já si myslím, že bohužel nemáte moc na výběr.

nutria*
hodnocení

no asi jo... ta chatička je nádherná vymazlená na nádherným místě ale když si člověk představí že za takovej ve skutečnosti pidikousek ničeho dá jak za půl nemovitosti je to mazec... a vůbec že si dnes smí někdo udělat z kusu lesa za 5 Kč rekreační pozemek...bez změny v katastru mě fakt děsí... Jdu prodat pole za barákem jako stavební parcelu třeba za litr metr a je to :oúúúúú

michal*

to je velka BLBOST ohledne toho pole.nemůžete kus nejakeho pole prodat jako parcelu ani nic jineho.pole je orna půda na kterem nemůžete nic stavět-do doby než nepožadate o vyjmutí na příslušnem úřadě,a to paní není levná zaležitost.jinak cena orné půdi je asi 2-5kč za metr.jestli vám ten majitelpozemku proda několik nasobně dražší (to může)a vy to koupíte,tak stejne na něm nemůžete dělat vůbec nic(to jenom okrajově)

krkovicka*
hodnocení

0x
My máme na chodbě zimu takovou že se nam kouří od pusy.Zamrzle zámky, okna.V beraku máme instalatéra ten byl tam jedny radiatorxyy dal, je to i předseda a vše by se muselo stejne odsouhlasit.Což ty z vrchu, vdovy na nízkych důchodech by neprekousli.
Vydržte, taky musím...
doplněno 15.02.12 08:30: Tak tohle patri do otazky Teplota na schodisti “ omlouvám se.

jabraka*
hodnocení

0x

Vlastnit kus lesa dnes není legrace.Jsou dost přísné předpisy o hospodaření s lesní půdou.Upletete si na sebe bič!

JABRAKA

nutria*
hodnocení

no právě proto se mi do toho vůbec nechtělo protože to vím... jenomže ten pán nám vůbec nedal na vybranou...skupuje pozemky a lesy v okolí za pár kaček a pak to takhle prodává lidi jsou rádi že se jim vrátí jejich pole třeba co jim sebrali komunieti a dají mu metr pole i 100 Kč...vlastní už "půl dědiny" skupuje baráky v exekuci, nechá tam majitele bydlet ale třeba za 20 litrů měsíčně a lidi co ten barák stavěli piplali 20 let a pak se dostali do problémů mají k němu takový citový vazby že mu to platí... vždyt je přeci pot na každé cihle a tak je to fakt hnus co se dnes smí... prostě člověk dnešní doby... ble děkuji za zastavení a radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]